Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 768 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Vytápění
291 924 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 314 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
25 816 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
57 686 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
10 864 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 469 příspěvků, nejnovější před 17 hodinami

Nezařazené
1 209 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Slabé Wilo Pico 25/1-4 pro podlahovku Al-Pex 16mm 80m2 7 smyček?

Poslední příspěvek od sup supec: Přesně tak. Člověk pak není zklamaný ze slabého výkonu profíka :) A kromě toho - dodělávat tu instalaci do podhledů - to může jen nadšenec/majitel, ne řemeslník, který jede na obživu. Ale jinak (až na tu podlahu/zatím) celý systém šlape dobře a tohle beru jen jako drobnou lapálii, která se snadno…

Dva radiátory netopí jak mají

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Jedná se tu zřejmě o dva problémy - špatně zapojené TČ a "zanesený" topný systém

Dodělání termostatické hlavice (vložky)

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Ventil se dá zabudovat do přívodní nebo zpátečné trubky. Ventilová vložka se dá zamontovat do horní zavodňovací komory. I když má radiátor přívod zespoda, tak vnitřkem je trubka vyvedena nahoru. Hlavic se hodí mnoho.

Kotel na pelety nedotápí

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Když jste měl kotel na 5 a velkou spotřebu pelet tak kam se ty pelety podle vás ztrácely? Asi shořeli a kam šlo to teplo z těch pelet asi do domu. Nebo víte ještě o jiné možnosti? Ono na kotli nenastavujete jen výkon 1-5 ale i teplotu kotle a množství vzduchu. Ten váš starý kotel měl tak účinnost…

Dakon nebo atmos

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Nějak jste zaspal pán se vás ptal před 20 roky. A to jste možná ještě neměl kotel.

Fasáda 2025

Letos budu dělat fasádu na domě, cca 5 let v perlince. Novostavba 20 cm polystyren. Chtěl bych to celé ještě jednou dát do perlinky , a potom 1,5mm omítka . Potřeboval bych radu , jaké matroše použít, aby to nebylo za pár let černý nebo zelení.

Chyba tepelného čerpadla-exhaust high

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Když to celé vymění za Js 32, není o čem spekulovat

Pro inspiraci - další topný had pro Dražiče OKCE 160 NTR

Poslední příspěvek od sup supec: Možná bylo, ale takhle to nahřívání funguje také (pravda, není to turbo). Ta šroubení a 10mm trubku jsem měl po ruce zadara, takže volba byla jasná. Nevím, jak bych ten vlnovec těsnil tak, abych s nim mohl hýbat stejně jako s touhle trubkou. Asi se dají koupit šroubení i na utěsnění vlnovce…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jaroslav Korytar: Děkuji za informaci, dnes jsem přidal palivo a ventilátor na 70 - 75, kotel se chová stejně

Tepelné čerpadlo optimalizácia prevádzky (optimalizace provozu)

Poslední příspěvek od Milo Janus: Ďakujem za radu. Hlásim sa s nutným oneskorením. Prvých 5 dní roku som kúril (topil) Atmosom. Potom sa oteplilo, prešiel som na LG. Preskúmal som ponuky, užívateľskú aj skrytú a nenašiel som možnosť odstavenia pomocného ohrevu. Po preskúmaní dokumentácie som zistil, že špirály je možné vypnúť…

Špatná kalkulace v kalkulátoru?

Poslední příspěvek od Jan Schindler: Dobrý den, problém je v tom, že obchodník nabízí stejný bonus pro smlouvy na rok i na dva roky. Při zadávání ceníků je tedy roční bonus u dvouleté smlouvy 750 Kč a jednoleté 1 500 Kč. V Kalkulátoru se počítají roční náklady, proto ten rozdíl. Zkontroloval jsem naše ceníky i bonusy obchodníka a…

Topná soustava na 3 okruhy, s kotlem na dřevo.

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Také jsem to před pár minutami zkusil - čas 8:31. ps: dost emailů končí u gmail ve složce SPAM ....

SOLAX - spolehlivá montážní firma

Poslední příspěvek od Karel Vojkovsky: Dobrý den pane Zapletal. Díval jsem se jak jsou u mne baterie zapojené a vypadá to, že jsou sloučené do dvou bloků po 4 ks. Tyto dva bloky jsou přivedeny do BMS a odtud do střídače. Mám tedy trvat na jiném zapojení? Napadá mne např. 4 bloky po dvou baterkách /to by bylo 4x3=12kw ( aspoň),…

eco max 800 r3

Poslední příspěvek od Jiří Šmach: 0000 nahled do servisu 9999 editace servisu

Termostat a jeho fungování

Poslední příspěvek od Filip Patek: Leda tak vy svymi vypady.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.