Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 586 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Vytápění
286 009 příspěvků, nejnovější před 2 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 082 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
25 433 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
57 518 příspěvků, nejnovější před hodinou

Elektrotechnika
10 736 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 399 příspěvků, nejnovější před 36 minutami

Nezařazené
1 143 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Poslední příspěvek od Ivan K.: "teplota ráno 8:00 byla 19,7°C a dostala se na nejvyšší až v 19:00 a to 22.3C" a vy sa cudujete, ze mate sporebu 6m3 plynu ? to mam ja v nezateplenom baraku 200m2 plus temperovana garaz ALE plus ohrev TUV, co vo vasom pripade ak sa nemylim mate prietokac je cca viac ako 2m3 plynu len…

ČEZ: Nabídka z retenčního

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Kdysi stál NT 1 kWh 30 hal. :-) V tomto státě nepoužívejte slovo kdysi.

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Tak to neřešte. Jakou máte nastavenou teplotu ochrany zpátečky?

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Na fotce vlevo stará šnekovnice vytažená z kotle po cca 12 letech provozu. Tato šnekovnice má ještě tenký list a momentálně už se nevyrábí. Na špici je vidět ztráta materiálu otěrem což způsobilo drcení paliva a donutilo majitele k výměně. Na fotce vpravo nová šnekovnice se silnějším…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Ladislav Vaverka: Pořídil jsem s regulaci od pana Fusika a jsem nad míru spokojen. Začínám třetí topnou sezonu.

Zkušenost s tepelným čerpadlem od pana Žeravíka

Poslední příspěvek od Petr Kouba: Dobrý den, a s čím přesně máte problém, jak se projevuje? Co pan Žeravík poradil? Jaký typ TČ? Já mám teprve 4 sezonu systém voda-voda a zatím bez problému.

Zvyšující se teplota na termostatech v RD při vaření na indukční varné desce

Poslední příspěvek od Peter Fusik: Osobne by som neriesil dosledok ale zameral by som sa na pricinu a to ako som precital prispevky je indukcna doska. Varna idukcna doska neverim ze by bola od vyroby zle navrhnuta bez EMC filtrou, moze byt zabudnuti pripojeni PE vodic a tim padom by sa jej kovovy obal stal antenou. Mame dve dosky a…

Laddomat 22 propouští vodu do kotle

Poslední příspěvek od Karel Tausek: Dobrý den, mám podobný problém jaký popisujete vy... Můžete mi prosím prozradit zda aretace zpětné klapky vám pomohla?

Aut. kotel na pelety Mini Matic

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: K peleťáku dle TZ domu 500- 700l ne více. Aku sníží počet zapalování , ale je potřeba aby kotel nevychladl a zbytečně se znovu nenatápěl, prostě udržel si teplotu, víc jak 700 l ne. Pokud není další zdroj. I u kombi kotlů nastavují peleťáku stopku na 500l v Aku ostatní je na dřevo.

Dakon FB2 automat

Poslední příspěvek od Ivo Šubrt: Pokud jste nezměnil nastavení podávání - prodleva - ventilátor - podávání v útlumu, tak se není vcelku čemu divit. Pelety jsou jiné palivo, podstatné je uvedeno v předchozích příspěvcích. Snižte výkon kotle, zkraťte pauzu v útlumu. A ani jste nenapsal, jakým režimem topíte.

Dlažba na podlahové topení

Poslední příspěvek od Miroslav Jadvc: Děkuji.

Izolace a odvlhčení zdi pod terénem

Dobrý den, mám po rodičích 100 let starý dům. Jedna zeď je utopená 1,5 m pod terénem a vlhne. Odkopal jsem ji, základ je kámen na písku (žádná izolace), nerovnosti jsem vyrovnal maltou, na to přijde lepenka, extruďák, nopovka. Na dno výkopu dám drenážní hadici a geotextilii. otázka č. 1 -…

Protherm Panther 25KOO v.19

Poslední příspěvek od Martin Kotel: Jo, expanze na zpatecce to fakt dělat nemůže, ale jak se dívám na rozkres, tak by měl ten snímač jít přehodit z výstupu z výměníku na vstup do výměníku, tedy hned za čerpadlo, to by mohlo taky pomoct, podle rozkresu je tam zátka na vstupu..

4-cestný ventil v rozvaděči podlahového topení -hybridní systém

Poslední příspěvek od Josef Navrkal: - To, co jsem napsal ve svém prvním příspěvku, v obecné rovině platí. - Bylo by dobré, kdyby tazatel nakreslil schéma zapojení, aby bylo jasno o čem se diskutuje. Jde především o to, zda z akumulační nádrže má být vedena jedna společná větev pro podlahovku i tělesa, nebo zda jde o dvě…

vymena tepla TUV aku nadrž (opačne )

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Pro zabránění přehřátí bojleru by to fungovat mělo. Jenom že vy budete ohřátou vodu posílat do spodku AN a v ní se bude postupně promíchávat a ohřívat. Zřejmě bych s tím "chlazením začal dříve a ne až na 70°C. Klidně již při 60°C. Hlídání teploty ale bude problematické vždy to bude měřeno jen…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.