Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 584 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Vytápění
285 910 příspěvků, nejnovější před 2 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 082 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 433 příspěvků, nejnovější před 6 minutami

Obnovitelné zdroje energie
57 517 příspěvků, nejnovější před 45 minutami

Elektrotechnika
10 718 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 374 příspěvků, nejnovější před 22 minutami

Nezařazené
1 143 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Rozvody topení (radiátory, podlahové topení) od plynového kotle

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Ty radiátory asi nikdy na takový výkon nepojedou ale dát 5 radiátorů na 16mm aluplast? Ty T nemají díru ani 8mm.

Pojistný ventil se zpětnou klapkou k bojleru 1/2''

Poslední příspěvek od Leo xxx: Ne. Ovak. https://www.ovak.cz/

4-cestný ventil v rozvaděči podlahového topení -hybridní systém

Poslední příspěvek od Bohdan Truska: Také tento ventil neznám, ale napadlo mě jestli není čtyřcestný ventil zdvihový a pak by na ovládání stačila klasická patrona z ESBE. Zdvihový čtyřcestný ventil ovládaný servem znám. V tom případě by i označení barev mohlo souhlasit.

Regulátor k ESBE ARA663

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Je tam triak ne relé ale mají tam teď napsáno 24-230V Tak snad by to tam šlo. Co mám ověřeno tak motor na 230V určitě jde.

ČEZ: Nabídka z retenčního

Poslední příspěvek od Josef Šimůnek: E.ON momentálně nabízí pro nové zákazníky ceník Variant PRO a u fixu na dva roky je VT 4,63/kWh a NT 4,19/kWh (sazba D45d, D56d a D57d).

Zkušenost s tepelným čerpadlem od pana Žeravíka

Poslední příspěvek od Monika Kubešová: Dobrý den všem, máme 12 let TC od p.Žeravika. Do letošního roku velká spokojenost. Nyní se potkáme s nefunkčnost a nevíme si rady. Řešeno s p.Zeravikem a nevyreseno. Stále se tocime v kruhu .

Aut. kotel na pelety Mini Matic

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Nevím co řešíte, takže pokud tomu mám rozumět, tak doporučujete zapojit peletový kotel jako samostatný topný okruh mimo AN?

K na dřevo + 3x AKU - zapojení

Poslední příspěvek od Jan M: Dal bych ventily danfos ra-n maji vyssi prutok a pry jedou i na samotizi.

Výpočet směšovacího okruhu

Poslední příspěvek od Jan M: Postup je tedy takove, ze se vsechny tyto ztráty (kolena, potrubi, armatury) sectou a vysledna ztrata se umisti do q h grafu a vybere se cerpadlo s nejakou rezervou? Dekuji zkusim neco nakreslit

stehovani

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: domek plocha 30m2?

Přetápění kotle Attack

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Zavolejte mi.

Dlažba na podlahové topení

Poslední příspěvek od Josef Hodboď: Podívejte se na doporučení při nové instalaci podlahového vytápění s anhydritem . Tam se dopouručuje postupné natápění podlahy. A to bych rozhodně neurychloval. Také bych na povrch dal zatím jen nějaký levný koberec, kterým vlhkost může snadno pronikat. Koukněte třeba i na:…

Detekzce kanalizace ve starším domě.

Potřebuji poradit čím zdetekovat trasu kanalizace od záchodu která přes zeď vede do koupelny kde se slučuje s vanou,bidetem a umyvadlem. Co vím jedná se v případě záchodové trubky o nějakou starší kameninovou. Idea je v koupelně udělat ještě jeden záchod a k tomu prvně potřebuji vědět kudy ta…

Skladba podlahy na dřevěném stropě

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To je samozřejmě Vaše volba, ale pokud děláte do novostavby nové podlahy, tak je to skoro hřích. Navíc jde o to, čím budete topit. Pro splnění PENB se často používá TČ a zde je jednoznačně výhodnější PT než radiátory. Obecně ale máte dvě možnosti. Buď realizovat podlahy suchou cestou třeba jak to…

Nové podlahy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Souhlas. Na rozdíl od Vás jsem se rozhodl pro renovací, kde to jen šlo. V jedné místnosti byly hodně poškozené a tak jsme je vytrhali. Do větších spár jsem vlepil klínky nařezané z vyhozených parket. Půjčil jsem brusku na parkety a během jednoho odpoledne jsem měl hrubé přebroušení. Menší spáry…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.