Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 745 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Vytápění
286 370 příspěvků, nejnovější před 25 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 085 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 464 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
57 555 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Elektrotechnika
10 796 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 403 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Nezařazené
1 144 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Zapojení Atmos s Laddomat 22 a AN

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To jsem napsal. Nejlepší je udělat dole do zdi díru a táhnout to normálně. Jinak to jsou samé komplikace. Napojení topného okruhu před zdí způsobí parazitní tlakový spád, který způsobí vychlazování AN do kotle. Bude tedy nutné zablokovat v laddomatu samotížnou klapku, což znamená i zablokování…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Lukáš R: Dobrý večer pane Wofl. Osobně mám DC25GD, jmenovitý výkon je deklarován výrobcem při teplotě spalin 127°c a plocha výměníku je 3,1 m2.

Praskla saci trubka

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Pokud nemáte dostatečný sací podtlak, tak si zkontrolujte vevnitř součást zvanou ejektor. I tam mohlo dojít k poruše. Tento druh čerpadel má sací výšku až 9 m a to jedným oběžným kolem nedosáhne a prot využívá ejektor. O vodním rázu rozhoduje délka trubky a rychlost vody. To je "masa",…

Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Řeším náběh kotle proto, že si myslím, že ho má zbytečně vysoký. Když 5 hodin jde v tomto počasí průměrně 4,4 kW. Od toho tam dal ty záznamy. Nevím o jaké neustálé regulaci mluvíte. Až budu zvyšovat teplotu na kotli což je vtěřinová záležitost, tak zde řeknu a v dohledné době to nebude. Nevím co…

Netopí část radiátorů po instalaci krbových kamen s výměníkem

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Klapky tam máte nakreslené. Tak se ještě zeptám, jestli od připojení krbovek někdo čistil u plynových kamen filtr. Po vyluštění a napuštění se mohl zvířit kal, který přicpal filtr.

ATTACK FD - přechod na pelety

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Na ATTACK tu bývá pan Žalud.

zateplení podlahy

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jestli to je obytný prostor tak pořádnou izolaci. Kari síť to je tak do nějaké dílny kde se bude podlaha nějak více zatěžovat.

výměna radiatoru

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Litina a daně jsou věčné. Osobně jsem dával do nového domu staré litinové radiátory za šrotovou cenu 1kg 1kč. Je pravda pře zimu kdy se nestavělo tak jsem je rozdělal na články a louhem sundal starý nátěr. Jejich stáří typuji na 75 roků. Neměnil bych.

Kombinace FTV - ohřev vody + plynový kotel ohřev vody

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Dělal jsem to známému na kotel victrix-zeus. Přepne to tak 4x za rok. Můžete použít zónový ventil. https://www.elventil.cz/smesovaci-sady Pohon může být 24 nebo 230V.

Zateplení podlahy neobývané půdy

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jak jsem psal jen ten přístup na určitá místa to i z důvodu zatížení stropu. To zavěšení jasně znamená že se strop nedá zatěžovat.

Rada - díra v plastovém okně

Poslední příspěvek od Ondřej Červinka: Dobrý den, průchodku na míru můžeme vyrobit za pomocí 3d tisku včetně gumového těsnění mezi okno a průchodkou se štěrbinou přímo na pásku. V případe zájmu náš web https://jedemeve3d.cz

Proplach topení

Poslední příspěvek od Rudolf Tomka: Foto firmy ktora sa špecializuje na čistenie systemov kurenia, cena cca 600 €, za rodinny dom...

Dá se hodit lepidlo s perlinkou na fajnovou?

Zdravím, máme tři roky po rekonstrukci, bohužel se musela dělat elektrika znovu a mám rozsekanou v těch místech zeď na které je nahozena fajnová a jedna vrstva barvy. Je třeba oškrábat, nebo by na tom mohla perlinka držet?

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Martin Voráček: Já tuto službu využil protože jsem nestavěl sendvič ale jednovrstvé zdivo tak tam jsem si chtěl být úplně sto pro jistý. I když nevím jestli tam jde o to jestli to je sendvič nebo ne. Spíš si myslím že se jedná o jistotu.

Atrea RA5/RB5

Zdravim, mel bych dotaz na zkusenost s cirkulacni jednotkou Atrea RB5/RA5. Jsem ve fazi projektovani pasivniho bungalovu s TZ cca 3,5kW. Resim zpusob vytapeni a vetrani. Topeni budou primotopna elektrina, premyslim i o splitove klimatizaci jako doplnek (Haier Flexis) se kterou mam ve svem…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.