Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 124 příspěvků, nejnovější před 21 hodinami

Vytápění
293 527 příspěvků, nejnovější před hodinou

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 432 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 940 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 784 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
10 871 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 476 příspěvků, nejnovější před 23 dny

Nezařazené
1 247 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

výběr kotle

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Váš současný kotel?? Pokud jste s ním spokojen tak kupte kotel stejného výrobce .. jistě dělá kotle i na dřevo ;-) 10 radiátorů ... litina nebo plech?? ps: poradte se i v rodině co bude s chatou dále .. přece jak píšete už nejste young king ...

Podlahovka - tuháč 25kw vratná voda studená až ledová?

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Samotíž vyžaduje jednak výškové uspořádání, tlusté trubky, ale taky bypass s gravitační klapkou. Většinou je to nesplnitelné a nemá cenu to řešit. Záložní zdroj nemusíte řešit s elektrikářem, ten si jednoduše kupte. Já mám alespoň podle vzhledu asi tento https://www.zbozi.cz/vyrobek/mhpower-mpu……

Zkušenosti s provozem DČOV

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Podle mě je jednodušší práce s čističkou, kde se kaly nepytlují, ale přečerpávání do kalojemu. Jednou za rok vezmu kalové čerpadlo a přečerpám to na kompost.

NÁZOR ODBORNÍKA: Otvor pro potrubí rekuperace vyvrtán v nosné zdi pod nosmým trámkem MIAKO stropu

Poslední příspěvek od Pavel Litoš: Děkuji Vám všem. Oprava není nic drahého a náročného. Ale je to zase práce a starost navíc. Ač na stavbu svépomocí jsem neměl čas, celou stavbu mám pocit, že svépomocná stavba musí mít znatelně vyšší kvalitu, i když člověk nikdy nic nepostavil.

PE na rozvod TUV

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Použít by se moh ale jen do 80°C. Běžně se používá na vodu studenou a jeho významná vlastnost je odolnost proti nízkým teplotám což se u plastů cení. https://www.kowa.cz/potrubni-rozvody/pe/…

Zateplení stropu garáže

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Vidíte, já jsem se navíc přehlédl a neustále vycházím z toho, že na stropě jsou jen OSB desky a nic jiného.

Podlahové kúrenie regulacia

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: CU oblouk 28 mm u nás koupíte pod 2eura. Slovensko https://www.rychla-dodavka.sk/cu-oblouk-…

Nizká vlhkost - i při nizkém objem větráni rekuperace

Poslední příspěvek od Hugo Zhor: Ano, moc to nepomůže, ale halíře dělaj talíře :)

výpočet spotřeby plynu a el podle spotřeby dřeva

Poslední příspěvek od Milan Moravec: diky !

Využití dešťové vody pro splachování

Poslední příspěvek od Jan Němec: PS hlídání hladiny je z číny, za cca 1100 kč. Tady by mne stál podobný produkt tak 10 000.

Goodwe GW 8K-ET s Pylontech H2 limit nabíjecího proudu

Poslední příspěvek od Pavel Janeček: Pricina bude nejspise v teplote baterie, pokud je stav ze SEMS trvaly a ne jen jeden 5min vzorek. pro aktualni sledovani dat je lepe pouzit SolarGo aplikaci.

Cirkulacni cerpadlo

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To by mě taky zajímalo, jak to má dole. Psal, že tam má 3 radiátory a PT. Měl by tam tedy mít další rozdělovač s čerpadlem. Nebo to má vše na jednom teplotním okruhu.

Rozvody vody a spoje trubek 12 cm ve vzduchu, jelikož instalační firma TČ si přizvedla rozvody vody a protáhla si pod nimi své trubky.

Poslední příspěvek od Filip Patek: Vyresil jste to dobre, bude to ok. Podkladani polystyrenem a vypeneni mezer je u nekterych stavebnich firem standard. ;-) Videl jsem daleko horsi veci, ktere funguji roky bez problemu.

Spékance

Poslední příspěvek od Josef Nebeský: Dobrý den, řešil jsem spékání na retortě a zkusil jsem regulaci tahu dle doporučení a opravdu to zabralo popel je úplně v jiné kvalitě. Děkuji za rady a opravdu je dobré víc hlav víc ví

Řešení vsakování vody na jílovité půdě

Poslední příspěvek od Ferdinand Dobrotivý: Já mám chalupu taky na jílové pláni. Bych řekl, že vsakování vody ze střechy nemá smysl řešit, normální občasný dešť se vsákne v pohodě do ornice, no a když je někdy nějaké delší období dešťů nebo velký slejvák, který nastane třikrát do roka či rychlé tání velké vrstvy sněhu, tak pak máte v…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.