Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 124 příspěvků, nejnovější včera

Vytápění
293 530 příspěvků, nejnovější před 20 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 432 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 940 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 784 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
10 871 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 476 příspěvků, nejnovější před 23 dny

Nezařazené
1 247 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Porucha kotle

Kotel victrix tera 24 plus (Immergas), téměř denně vykazuje chybu E 43. Po resetu se vždy spustí. Jaká je příčina této poruchy ?

Kotle kostrzewa

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Volně navážu .. ono není v podstatě špatných kotlů ... ale je mnoho špatných topičů ... a dost kteří si myslí že na krátký obecný dotaz dostanou zdarma vyčerpávací info které má cenu statisíců korunek .......

výběr kotle

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Váš současný kotel?? Pokud jste s ním spokojen tak kupte kotel stejného výrobce .. jistě dělá kotle i na dřevo ;-) 10 radiátorů ... litina nebo plech?? ps: poradte se i v rodině co bude s chatou dále .. přece jak píšete už nejste young king ...

Podlahovka - tuháč 25kw vratná voda studená až ledová?

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Samotíž vyžaduje jednak výškové uspořádání, tlusté trubky, ale taky bypass s gravitační klapkou. Většinou je to nesplnitelné a nemá cenu to řešit. Záložní zdroj nemusíte řešit s elektrikářem, ten si jednoduše kupte. Já mám alespoň podle vzhledu asi tento https://www.zbozi.cz/vyrobek/mhpower-mpu……

Zkušenosti s provozem DČOV

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Podle mě je jednodušší práce s čističkou, kde se kaly nepytlují, ale přečerpávání do kalojemu. Jednou za rok vezmu kalové čerpadlo a přečerpám to na kompost.

NÁZOR ODBORNÍKA: Otvor pro potrubí rekuperace vyvrtán v nosné zdi pod nosmým trámkem MIAKO stropu

Poslední příspěvek od Pavel Litoš: Děkuji Vám všem. Oprava není nic drahého a náročného. Ale je to zase práce a starost navíc. Ač na stavbu svépomocí jsem neměl čas, celou stavbu mám pocit, že svépomocná stavba musí mít znatelně vyšší kvalitu, i když člověk nikdy nic nepostavil.

PE na rozvod TUV

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Použít by se moh ale jen do 80°C. Běžně se používá na vodu studenou a jeho významná vlastnost je odolnost proti nízkým teplotám což se u plastů cení. https://www.kowa.cz/potrubni-rozvody/pe/…

Zateplení stropu garáže

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Vidíte, já jsem se navíc přehlédl a neustále vycházím z toho, že na stropě jsou jen OSB desky a nic jiného.

Podlahové kúrenie regulacia

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: CU oblouk 28 mm u nás koupíte pod 2eura. Slovensko https://www.rychla-dodavka.sk/cu-oblouk-…

Nizká vlhkost - i při nizkém objem větráni rekuperace

Poslední příspěvek od Hugo Zhor: Ano, moc to nepomůže, ale halíře dělaj talíře :)

výpočet spotřeby plynu a el podle spotřeby dřeva

Poslední příspěvek od Milan Moravec: diky !

Využití dešťové vody pro splachování

Poslední příspěvek od Jan Němec: PS hlídání hladiny je z číny, za cca 1100 kč. Tady by mne stál podobný produkt tak 10 000.

Goodwe GW 8K-ET s Pylontech H2 limit nabíjecího proudu

Poslední příspěvek od Pavel Janeček: Pricina bude nejspise v teplote baterie, pokud je stav ze SEMS trvaly a ne jen jeden 5min vzorek. pro aktualni sledovani dat je lepe pouzit SolarGo aplikaci.

Cirkulacni cerpadlo

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To by mě taky zajímalo, jak to má dole. Psal, že tam má 3 radiátory a PT. Měl by tam tedy mít další rozdělovač s čerpadlem. Nebo to má vše na jednom teplotním okruhu.

Rozvody vody a spoje trubek 12 cm ve vzduchu, jelikož instalační firma TČ si přizvedla rozvody vody a protáhla si pod nimi své trubky.

Poslední příspěvek od Filip Patek: Vyresil jste to dobre, bude to ok. Podkladani polystyrenem a vypeneni mezer je u nekterych stavebnich firem standard. ;-) Videl jsem daleko horsi veci, ktere funguji roky bez problemu.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.