Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Nejprve je potřeba znát tepelné ztráty objektu, teplotní spád topení, průměr a stavební provedení komínů a jeho účinnou výšku. Teprve dle tepelných ztrát se navrhuje výkon kotle a objem Aku nádrží , dále záleží zda půjde o akumulační provoz ( nabíji v době nejnižších výpočtových teplot jednou…
Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Ale je to ekologicky nejpřijatelnější skladování energie. jediné omezení je ve vyhledání vhodných míst s geologickou stabilitou. Vhodné by bylo, například spojení s těžbou kamene a počítat s následným využitím pro nádrže.
Poslední příspěvek od Andrea Pastyrik: Dobrý den, napište mi pak, jak jste dopadl. Pracuji jako technický konzultant FVE a řeším a pomáhám lidem. Takové informace je třeba posouvat. Děkuji AP. pište na mail: …
Dobrý den všem, prosím poraďte jak postupovat - k nátěru obroušených parket jsem použil voskový olej FORTEKRYL, výrobce tvrdí, že je vhodný mj. i na podlahy z tvrdých dřevin. Na obalu je doporučení použít na čisté dřevo 2 - 3 nátěry. Provedl jsem dva, od posledního uplynul týden při trvalém…
Dobrý den, na chatě se již dlouhodobě potýkám s nedostatkem vody ve studni (především v letních měsících). K chatě je pro zalévání dovedena voda z řeky. Napadlo mě tuto vodu použít jako druhý zdroj užitkové vody pro chatu. Voda ve studni není pitná, pitnou vodu vozíme v barelech). Rád bych do…
Poslední příspěvek od Jozef Homola: Předpokládám, že od studenta se čeká, že přijde s nějakým orginálním řešením. Na obrázku jsem nastínil jak by se dal do stavby implementovat nosný prvek, který by umožnil výhled, garážování, posezení a podepřenou střechu. Tarapézy jsou dostat i s nastříknutou tepelnou izolací. Je možné koupit i…
Poslední příspěvek od Jozef Homola: Záleží jak kvalitní je ten otvor, kterým ta trubka prochází a jaká je tam vůle. Tam by to chtělo nejprve osadit nějaký kovový nebo plastový límec, pak je těsnění snadné.
Poslední příspěvek od Jozef Homola: Můj příspěvek jste asi nepochopil. Když tam bylo zbourat, tak automaticky se nabízí nová stavba. Ty fotky jsou tak výmluvné, že není co k tomu dodat. Ten krov je silně poddimenzovaný a stojky leží na vazních trámech, zdivo rozpadající je zděné hlínou. Když jsem poptával pouze sundání a…
Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: to je pro chcimíry
Dobry den. Dostaveny desitky let rodinny dum (ne pro socialni bysleni, ale normalni). Nyni se na pozemku patricim k tomuto rd (predzahradka), kdy rd i pozemek maji stejneho majitele, provadi vykopove prace a montazni prace rekonstrukce kanalizacniho vedeni (firma A) a zaroven se posouva vodomer ze…
Poslední příspěvek od Filip Cada: Zrusit stropy. Odmitam prispivat danemi na dotovani cizich energii! Kazdy, at si plati svou spotrebu.
Poslední příspěvek od Matěj Dostál: Mám se sousedem 30cm pálenou cihlu, přenáší se dupání po schodech a mlácení s vysavačem. Nejslabší místo je v úrovní stropu kde chybí omítka a asi bude vydrolená malta.
Poslední příspěvek od Václav Janda: Tram pres celou delku je vlasne pozedniceve vzduchu kterou podpiraji ty dva drevene sloupky a na rohu lezi na betonovem piliri
Poslední příspěvek od Filip Cada: Take nechapu. Jedina vyhoda suche cesty je sucho a rychlost montaze, to ale pada na tom, ze pan patrne bude delat betonove polstare. Pak to vubec nechapu. Naopak je to skvela prilezitost snizit TZ, poresit vlhkost a zhodnotit chalupu.
Poslední příspěvek od Harry Minduton: Smlouva o připojení zůstává stejná.
Vyberte způsob sdílení