Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 913 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Vytápění
296 123 příspěvků, nejnovější právě teď

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 564 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
26 468 příspěvků, nejnovější před 9 minutami

Obnovitelné zdroje energie
58 422 příspěvků, nejnovější před 13 minutami

Elektrotechnika
11 095 příspěvků, nejnovější před 29 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 531 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Nezařazené
1 410 příspěvků, nejnovější včera

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: směšovací ventily mají buď vyrovnané Kvs a nebo rozdílné, podle toho, odkud je voda nasávaná. Já uvádím situaci když je již teplota vody odebíraná z AN vyšší než otevírací teplota patrony a čerpadlo nabírá celý objem od AN. Jindy je stav samozřejmě příznivější a požadovaný průtok probíhá především…

časté spínání čerpadla ve vrtu

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Kde je umístěné měření tlaku a připojení tlakového spínače. Pokud máte pod expanzní nádobou vícecestnou armaturu do které jsou spínač a tlakoměr zapojené, tak můžete mít přicpané víko na dně nádrže a pak čerpadlo vypíná dříve než je v nádobě dosaženo vypínacího tlaku. V tom víku je zúžený otvor a…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Lukáš Vašátko: To by mohlo být. Nové mají 25 Ah.

Dohřev TV pomocí el. patrony v boileru v kombinaci s ohřevem TV tepelným čerpadlem

Poslední příspěvek od Roman Novák: Zdravím, já spínám topnou patronu na ohřev vody +/- od dubna do října v závislosti na přebytcích výroby z FVE. Běh kompresoru v takovém případě ztrácí smysl. Celý systém mám ale nesrovnatelně jednodušší, topím elektrickými kabely v podlaze.

Ovládání vnitřních žaluzií - zkušenosti a co zvolit

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: To jste ještě nemusel měnit tu stuhu, která to vytahuje? To mi přijde jako zázrak

Skladba podlahy

Poslední příspěvek od Michal Wasserbauer: Takže bude asi nejlepší udělat rekuperaci? A vysrat se na rozbití podlah a udělat 5 cm polystyrenu a nove podlahy vylít?

Fasádní omítka - tloušťka

Poslední příspěvek od jiří haberle: Nespletl jste si milimetry, centimetry, metry? To jako bude vadit když bude vrstva fasády 3mm namísto 2mm? Asi nemáte žádnou představu se o čem se tady bavíte.

Větrání v místnosti bez oken

Poslední příspěvek od tomm4 Tomaš: Ideálně by měl přívodní vzduch procházet přes filtr a v létě třeba přes pasivní chlazení (např. vedení trubky podél chladnější části domu). Ventilátory existují i velmi tiché s hlučností pod 20 dB, takže při správném výběru by neměly rušit spánek. Pokud rekuperaci nelze umístit přímo na obvodovou…

Nechtěný odběr ze sítě E.ON.

Poslední příspěvek od Miroslav Jirout: Děkuji. Prosím, kontaktujte mne již jen výhradně na mjirout(zavináč)post.cz. Děkuji za pochopení. Mirek

Zbytková vlhkost ala doschnutí anhydritu

Ahojte, začátkem března jsme lili 4 - 4,5cm anhydritu anhylevel heat. Po 2 dnech odstraněn škraloup, pak větrání, vysoušeče, topná zkouška a cca. 3 týdny intenzivního topení do podlahy. Zapůjčeným měřákem z DEKu jsme naměřili zbytkovou vlhkost 0,3 %. Následně jsme vybrousili a za cca. 3 týdny…

nosnost překladu - profilu I

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Ano, to vypadá na HEB nebo HEA a tam jsou široké a tlusté pásnice. Zvýšená únosnost je draze zaplacena hmotností. Například: HEB 200...61,3 kg/m ale vynikající kv. moment setrvačnosti průřezu...Ix=5700 cm4 HEA 200...42,3 kg/m a kv. moment setr. průřezu Ix=3690 cm4 pro porovnání: I 200...26,3…

Plynový kotel Junkwers Cerestar ZWR 24-7 KE

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Vyzkoušejte ještě jednu možnost. Uzavřete kulový ventil na výstupu z kotle do radiátorů. Pak dejte zprávu zda radiátory jsou teplé. Hlavně jak moc teplé i to je rozdíl.

Kobinace FVE + plyn. kotel pro ohřev TV

Poslední příspěvek od Roman Kosa: Nechcete místo OKF 200/m2 raději pořídit OKC 200 NTR/HP? Cenový rozdíl je celkem malý a do budoucna máte výměník připraven na případný nákup tepelného čerpadla, pokud se tak někdy rozhodnete. Zároveň stále budete mít možnost zmárnit topnou spirálou přebytky při použití Wattrouteru a druhá šachta…

Nosnost sádrové omítky

Poslední příspěvek od Jan Němec: mám na sádře stříkané z cemixu obklad s váhou 28kg/m2 a drží. je tam 5 let. ten samý mám i na zateplováku z Rockwoolu, tam se dělalo víc kotev. a drží taky.

Oprava betonového schodiště

Poslední příspěvek od tomm4 Tomaš: Pokud je pod betonem cihlová konstrukce a problém je jen na vnější straně vystavené dešti, jde pravděpodobně o degradaci krycí vrstvy kvůli vlhkosti a mrazu. Nejprve je potřeba odstranit veškerý nesoudržný materiál až na zdravý podklad. Cihly je vhodné nechat pár dní vyschnout, ideálně bez…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.