Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 093 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Vytápění
295 387 příspěvků, nejnovější před 30 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 522 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
26 205 příspěvků, nejnovější před 16 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
58 178 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Elektrotechnika
11 027 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 498 příspěvků, nejnovější před 23 dny

Nezařazené
1 393 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Dopuštění vody Bosch Condens

Poslední příspěvek od Jozef Homola: "Plnící zařízení" je zařízení přídavné a nemusí tam být. Záleží jestli to má přivedenou studenou vodu a namontovaný ventil.

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od emil gonšor: celé vlákno malo byt o ochrane kotla BH ..teda či tam je nejaký zmiešavací kanál , či termostat s pružinou , či ako to je riešené kedže cBH propaguje AN so samotiažov ...nedozvedeli sme sa nič....len každý dáva množstvo ventilov , mixov , čerpadiel ..starí majstri nepoznali anuloidy 2cv , 3 cv a…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Lukáš Vašátko: Tady to už kolega psal. https://forum.tzb-info.cz/147007-asymetr…

Naturizol vs pavaflex

Poslední příspěvek od Jozef Homola: "To je otázka do pranice" zda materiál který přes sluneční den naakumulje hodně tepla je přínosem nebo ne. On sice "zpozdí" nástup předávání tepla ale protože ho má více (i větší hmotnost) tak bude předávat dál i v noci zatímco materiály jako kamená vlna už dávno nemají co do…

Nilan Gott 2600 TOP - moje zkušenosti

Poslední příspěvek od Roman Novák: Odpovím už jen na podstatné: "Proč by výkon 1-2 kW Gottu neměl při venkovních žaluziích uchladit?" -Protože ten výkon padne na ochlazení venkovního vzduchu, nikoli na chlazení domu včetně interierových zisků. To je ten problém, ale na to přijdete v létě nakonec sám. "Já jsem…

záměna sanity

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Vyzkoušejte si termostatickou baterii a pak uvidíte sám. Ručím Vám za to, že se k normální pákovce nebudete chtít vracet

Sklep bez podlahy

Poslední příspěvek od Libor Kniezek: Podkladní beton 15 cm, ale i štěrk 15 cm zbytečně moc, vč. zbytečně moc materiálu odtěženého. Kari síť lépe do krycí betonové mazaniny, kde je jednak vzhledem k tloušťce (5 cm ale stačí), ale i tomu, že je přes měkký polystyrén více ohrožena prasknutím než podkladní beton na štěrku (ideálně…

Řešení soklu u domu ve svahu – kopírovat terén, nebo vodorovný sokl?

Poslední příspěvek od Jan Novotný: Rozumím, já mám právě odskoky v terénu, tak přemýšlím, jak najít nějaký rozumný kompromis, už jsem si pohrával s variantou, že to zateplím až k základům... ale co čtu diskuse na forech, včetně tady, tak je to dle lidí zbytečné... Já mám vodorovnou i svislou izolaci v pořádku (tří patrový dům - 1.…

Vybírám okna

Poslední příspěvek od Stela Holiková: A to si jako můžu vybrat? Nebo to mají firmy nějak dané a dělají to pokaždé stejně?

Starý bojler - připojení elektrického topného tělesa

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Teď už není pochyb o velkosti zátky. Je to 3/4" a namaloval jsem jak se to kótuje. Zátka má kuželový závit 1:16 a nátrubek má tentýž závit ale válcový.

fabion u stupňovitých základu

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Jíl má bohužel tu pitomou vlastnost, že s vlhkostí neustále pracuje. V projektu vidím, že máte mít zateplení pod úroveň terénu. To je co jsem psal, že nevím jak to bude výškově. Dával jste fotky terasy, kde nevím jak to plánujete. Klidně můžete udělat jen konstrukci, která ponese terasu a to…

Tloušťka OSB desky na stropní trámy

Poslední příspěvek od Tomáš Ryba: Tam nebylo myšleno z obou stran příložky. Přidávám také obrázek. No nyní zní tedy otázka co použít jako výložníky pro osb po těch 40cm někdo zde na fóru píše i latě 60x40.

Hodnocení topné sezóny

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Podívat se můžu ale nevím jestli se v tom budu orientovat. Muselo by to být do detailu vysvětleno za jakých podmínek je to změřeno nebo stanoveno.

Kombinovany kotel jen na TUV

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Musíte pečlivě zkontrovat zda neutíká voda v malém množství přes automatiké odvzdušňovací ventily, zda neutíká vzduch za membránou ventilkem dofukování a zda nejsou úniky do hadičky která je napojena na přetlakový ventil. Vzduch za membránou může utíkat i přes lisovací lem kolem expanzní nádoby.…

Zateplení základové desky

Dobrý den, řešíme dilema jak řešit detail viz obrázek. Garáž, která bude vytápěná stejně jako zbytek domu teplovodní podlahovkou (předpoklad je mírná temperace než topení na max) je oproti domu odskočená níže a vzniká detail kde deska domu bude z boku přístupná do prostoru garáže. Řešíme zda zde…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.