Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 857 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
292 548 příspěvků, nejnovější před 5 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 320 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 860 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
57 725 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
10 866 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 476 příspěvků, nejnovější včera

Nezařazené
1 245 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Dva radiátory netopí jak mají

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Zde máte pro představu záznam cyklu kolik trvá plynovému kotli zvednout teplotu prostoru o 0,5°C (po 16 h je program o 0,5°C vyšší). Celých 150 minut a když po ránu chce dohnat noční útlum o 1°C tak mu to trvá i půl dne. Termostat "poskakuje" po 0,1°C.

Dakon FB automat

Poslední příspěvek od Božena Zemanová: Žář je teď jak prase. Je celou dobu nastaveno. Prosím, kolik?

Plynový kotel Viadrus G 27 ECO GL

Poslední příspěvek od Pavel Počátek: Tady je zmiňovaná armatura : https://www.viatherm.cz/viadrus/nahradni…

Ventilátor Termík pomůže ušetřit více než 50 % nákladů na topení !

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Tak to taky bylo uvedeno. Ventilátor umožní snížit topnou teplotu a tím se zvedne COP. Lepší je ale zvětšit radiátory.

Hydroizolační stěrka anhydritové podlahy okolo vany?

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Já jsem dával stěrku na celou podlahu včetně stěn sprchového koutu a taky plochu pod umyvadlem. Rohy jsem navíc přelepil pružnými páskami. Neřešil jsem zda ano nebo ne. Ta stěrka není tak drahá a tak nevím proč bych měl riskovat

bezroštová kamna Plamen Trenk - po měsíci 2cm sazí v kouřovodu

Poslední příspěvek od jenda dibes: Díky . Paráda . Já jsem tam přidal ty šamoty . S tím obroušením nálitku je to trefa do černého .

Ochrana zpátečky

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Pokud mohu potvrdit , tam kde byl instalován oventrop nebyl žádný problém jak s hydraulikou tak teplotou a nejsou v systému žádné anomálie. Je to komplet směšovací zařízení s teplotně řízeným termoventilem s odděleným čidlem,oběhovým čerpadlem, integrovanou zpětnou klapkou a nohu řídit teplotu od…

zateplení podlahy neobytné půdy, , starého vlhkého domu , bez folii a porozábran, ať to dýchá??

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Velice často tady vidím, že řada uživatelů si parotěsku představuje jako přehradu, která zastaví tok vodní páry a proto je pod ní nevyjšší vlhkost. Tak to není. Jde o to, že v mísnotosti je teplý vzduch s vysokou absolutní vlhkostí. Proti tomu ve venkovním prostoru je chladný vzduch s velice…

mokré stropní trámy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Platí co napsal pan Daněk. Toto řešení je hrubá chyba a není žádné jednoduché opatření jak to napravit.

OPOP nebo Blaze nebo něco mezi tím ?

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Těch 9kW a novostavbu jsem přehlédl

Omezení přehřívání místnosti s krbovými kamny vs. rekuperace

Poslední příspěvek od Jan Němec: Mám zhruba stejný dům, možná o trochu větší ty samé kamna a umístění, vč. odtahu rekuperace, akorát nemám ten problém. Kouknul jsem do historie teplot při topení v kamnech a v kuchyni mám tak 24-max25°C. rekuperace bere vzduch od kamen v boxu smísí s dalšími odtahy a jde do větráku. Po průchodu…

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Většina lidí se moc nezajíma o zvukovou izolaci. Pokud jde o zvukovou izolaci, tak bych nešel do varianty Ytong+ zateplení EPS. Jinak je to skoro jedno a hlavní problém jsou pak okna.

Odhlučnění stropu

Poslední příspěvek od Filip Patek: Tak to je tedy radost.

Rozebrání luxferové příčky

Poslední příspěvek od Filip Patek: Ja bych to bud zkusil tedy proriznout, nebo pripadne opatrne malym majzlikem a lehkym kladivem zlehka zkusit oddelit postupne.

Hluk od oběhového čerpadla

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Děkuji za snímky a poprosil bych o nějaké "detaily". - jakou kamerou to bylo snímnuto - zda to jsou všechny vaše radiátory - co zobrazuje za těleso poslední obrázek - jak se měří ty další body, jestli se to nehodnotí už dodatečně ze snímku - má kamera stavitelnou emisivitu Děkuji…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.