Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 625 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
304 362 příspěvků, nejnovější před hodinou

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 718 příspěvků, nejnovější včera

Voda, kanalizace, koupelny
27 306 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
59 134 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Elektrotechnika
11 378 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 763 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Nezařazené
1 590 příspěvků, nejnovější před 16 minutami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Pomoc s identifikací zvuku ze zdi.

Poslední příspěvek od Jan Choc: Dobrý den, tak jsem zkoušel vymámit z SVJ nějaké technické detaily a zatím bez reakce. Každopádně našel jsem starší záznam toho zvuku co jsme nahráli a bylo to už 2.8.2025 tedy mimo topnou sezonu. Nevím tedy jestli tím podezření na topnou soustavu nepadá. Byl jsem za sousedkou když se zvuk…

Romotop evora tezce se dostanu nad 60st

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Já bych to tak udělal, ale jsem v jiném postavení než Vy - svépomocí mohu udělat cokoliv, resp. mohu zkoušet-experimentovat apod. poněvadž s krbovými kamny vzduch/voda nemám zkušenosti. Zapojení kotlů se mně jeví jako jednodušší. Ovšem o vás to znamená najít topenáře který běžně montuje krbová…

Z čeho stavět rodinný dům – prosím o zkušenosti a doporučení

Poslední příspěvek od Filip Pátek: Nejlepsi je ytong v tloustce 45 nebo 50 cm ;-) A nemusite nic zateplovat. Velka akumulace zateplene cihly je nevyhoda. Ve svete se od velke akumulace a venkovniho zatepleni ustupuje... Bouda obalena polystakem je proste levne vychodni reseni. Je funkcni, ale to je tak vsechno... Jinak klasicka…

Izolace vodovodni trubky se studenou vodou

Poslední příspěvek od Blanka Patočková: Děkuji

Vlhkost v dome

Poslední příspěvek od Filip Pátek: Staci pochopit relativni vlhkost a podivat se do grafu, pak to bude jasne i oslovi.

Výkon radiátoru

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Můžu Vám spočítat výkony pro jakoukoliv teplotu. Co se týká teploty, každý radiátor je stavěn na tepltu do 110°C a níže hranice není omezena. Zajímalo by mne jaká teplota vody se vrací z radiátoru. Obvykla doporučení pro počet článků v jedném bloku je 20 článků. Pokud je více to funguje ale…

hvězdicový rozvod vs standard s T kusy

Poslední příspěvek od Milan Sandler: Klasika s T-kusy se dělá pořád a funguje taky, ale tam máš prostě víc spojů ve zdi a potenciálních míst problému. U nových instalací to už většina lidí dává právě hvězdicově.

Částečné / provizorní zapravení oken

Poslední příspěvek od Aria Vítová: Díky za podrobnou odpověď a zkušenosti. Určitě si o tom ještě zkusím zjistit víc. Každopádně díky za nasměrování.

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Tady si asi někdo koupil velký kotel aby nemusel chodit často doplňovat palivo. Nepřesnost regulace 10% jsou už 4 kW. Zde bude každá rada špatná.

Podomítková baterie Hansgrohe - porucha

Poslední příspěvek od Roman Krebes: Nejjednodušší je vypnout vodu, odmontovat přepínač, zkontrolovat táhlo a O-kroužky, případně narovnat nebo vyměnit. Pokud je v záruce, určitě to zkus reklamovat.

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Zdeněk Dvořáček: Dobrý den, mockrát děkuji za odpověď, toto mě nenapadlo. "Test" s dehtem resp. prachem zkusím. S pozdravem Dvořáček

Bojler s tepelným čerpadlem

Poslední příspěvek od Jaroslav Suchánek: Máme komíny dokonce dva. 😉 Na polosamotě musíte mít zálohu. Plyn zde není a nikdy nebude, a jelikož jsme na konci nějaké rozvodné větve, dochází zde občas i k výpadkům elektřiny. Předloni, při poruše nějaké oblastní trafostanice, trval skoro 36 hodin. IT, mrazák a zmíněný bojler s TČ utáhne…

Temperování chalupy - Trombeho stěna

Poslední příspěvek od David Šuhájek: Technicky realizovatelné to je, ale efekt bude pravděpodobně malý vzhledem ke složitosti a riziku kondenzace. Bude potřeba poměrně výrazný a dlouhodobý tepelný zisk, jinak se konstrukce prohřívá velmi pomalu.

Balkon zavěšený vs betonový

Chci poukázat jak taková drobnost jako typ balkonu může mít vliv na spotřebu tepla bloku o 2 vchodech. Po generální rekonstrukci bloků kolaudovaných v roce 1982 jeden blok si nechal opět zavěsit modenizované balkony zatímco ostatní si nechali přidat takové betonové 3 desky spojené s jádrem ale už…

zrušení zasílani příspěvků na mail

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: V Nastavení svého účtu si dole nastavte "nikdy"

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.