Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 441 příspěvků, nejnovější před 22 hodinami

Vytápění
303 595 příspěvků, nejnovější před 18 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 697 příspěvků, nejnovější před 28 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 146 příspěvků, nejnovější před 20 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
59 089 příspěvků, nejnovější před 21 minutami

Elektrotechnika
11 348 příspěvků, nejnovější před 28 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 755 příspěvků, nejnovější před 21 hodinami

Nezařazené
1 507 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Vytápění podkroví, -Rada

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Je potřeba nějak stanovit tepelné ztráty těchto místností a dát to do souvislosti s topením celého domu. Není informace zda se jedná o nějakou dostavbu, přestavbu nebo zcela nový dům. Není informace o síle izolace ve stropě a zda bude nutné chladit.

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Lukáš Vašátko: Musite se dostat do Device - Measured values - Battery a úplně poslední položka na stránce je Battery sn: s informacemi o baterii. Až budete zase mít skoro plně nabitou baterii, tak mi sem hoďte PrintScreen. A když na položku Battery sn: kliknete, tak se zobrazí info o jednotlivých blocích. Tenhle…

Zapojení fotovoltaiky

Poslední příspěvek od Jakub Šafanda: To je zajímavé. Vždyť to je nutná dokumentace třeba k revizní zprávě. Mnohdy je to vyžadováno i ke schválení FVE distributorem. Měl byste se ji pokusit sehnat.

Krbová kamna na přitopení

Poslední příspěvek od Jiří Chalupa: Dobrý den pane Nováku, vystavěl jsem podobný domek jako popisujete před více než 20 lety a od té doby používám podobné řešení jež popisujete. V přízemí podlahovka v 5 okruzích, v podkroví 4 radiátory Radik s plochou 1m2 každý. Krbovky Haaz rohové Berghamo,7 kW do vody a cca 2 kW dovzduchu. Dále 13…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: regulátor reaguje pouze na teplotu vody a nikoli na teplotu spalin. To považuji za určité mínus tohoto regulátoru. Použil bych ho u kotle s přímým vytápění. Nikoli u kotlů s AN. Něco podobného používá Blaze Harmony pro jejich "stáložár".

oprava opěrné zdi ve vodním náhonu

Poslední příspěvek od Vladimir Ostrovsky: Toto vůbec nevypadá dobře. Pravděpodobně bych vybudoval novou opěrnou zeď před tou, která je poškozená. Nelze čekat, že se to samo opraví.

Výsuvný rošt hořáku Attack Burner pellet 30kW

Poslední příspěvek od Ladislav Lánský: Omlouvám se, pane Žalude, nevšiml jsem si Vaší odpovědi, už mám vyřešeno. Nový rošt mi dneska vyměnil pan Michálek, servisní technik pro naši oblast. Lánský

Tepelné čerpadlo vzduch voda

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Hledat chybu na dálku je obtížné. Kontaktujte servis.

Má někdo zkušenost s firmou 81 klima a.s.? (www.81heat.cz)

Poslední příspěvek od Miloš JERIE: Tak mlčte...! Škody jste už nadělal dost!

Výpověď virtuální baterie od společnosti E.on

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Od 5/2025 mám na rodinném domě v obci blízko města Pohořelice na jižní Moravě instalovánu FVE o výkonu 8,55 kWp od spol. E.on, která je zároveň dodavatelem elektřiny (končí mi nyní fixace) a také poskytuje službu virtuální baterie, kdy však k 3/2026 E.on…

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Souhlasím,takto se líhne drůbež.

Proč jsou dva okruhy v jedné místnosti každý zvlášť a ne dva okruhy propletené navzájem do sebe

Poslední příspěvek od fugas fugas: Vzal jsen několik pastelek a slepil je vedle sebe lepenkou a maloval na papír jako jednu spirálu, ale v reálu byla rozteč trubek na začátku hrozně šílená než se mezera doplnila dalšími okruhy. F.F.

Huawei-hybridni střídače 5000Map0 a 2000Map0

Prosím o vaše znalosti a zkušenosti s těmito střídači.

COV Asio

Poslední příspěvek od Jan Čech: Tak já mám trubku rozhodně výš než je odtoková hrana asi o 5 cm a hladina vody se mi drží na 30 cm pod hranou na fotce je to vidět . pokud vypustím vanu hladina stoupne a do hodiny je zase dole. Odtoková mamutka tu všechnu vodu stačí odčerpat vpohodě - taky jsem jí ještě nečistil ale může být…

Partnerské ceníky

Poslední příspěvek od Katka Nová: A takto lze často vyjednat podstatně výhodnější "individuální cenu" nebo bonus. Jen člověk nesmí být liný napsat několik e-mailů. Telefonem NE, protože pouze "co je psáno, to je dáno".

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.