Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 946 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Vytápění
286 990 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 201 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 579 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 584 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
10 821 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 408 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Kotle ATMOS

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Zavolejte ráno na774037388 pohovoříme o tom. Vstávám jako důchodce až po 8:30.

Trubka spojující domácí vodárnu a retenční nadobu

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Dnes staví dům kde kdo. Dříve když někdo chtěl začít stavět tak se každý snažil aby to moc nestálo tak se naučil cokoliv. Dnes se staví a až potom se platí. A dává se na odbornost velký důraz. Potom to takhle dopadá. Kolik si myslíte že si firma narazí na zapojení za 10t? Není zájem prodávat…

OPOP kotel

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Na kotli asi moc nevydělávají a tak přichází s jinou předraženou věcí. Základ je ten 3ctv a ten pořídíte za 1500 ostatní jsou už jen předražené fitinky a zbytečné budíky. Trumfli Laddomat.

Sprchová vanička

Chci se zeptat na názor. V rámci nutné rychlé přeměny vany na sprchový kout budu na sokl usazovat vaničku Laufen (váha cca 40kg). Kvůli dispozicím nemohu použít nosný rám na vaničku. Takže pod vaničku musí jít náhrada. Jeden kamarád mi doporučuje Ytong a druhý mi doporučuje XPS desku na usazení…

Bubliny v okruhu vody určenej na okrev vody v zásobniku teplej vody

Poslední příspěvek od Peter B: V nedeľu sa dostanem k papierom, napíšem.

Větrání stareho sklepu-Ventilatory

Poslední příspěvek od Pavel: chápu děkuji .To vetrani na snizení vlhkosti by mělo smysl jen v zimě když je venku suchy vzduch ,ale to sklep vyschne i bez onoho vetráni. Ještě mě napadlo toto řešeni dvou ventilatoru na odvetrávání radonu který se prý ve sklepích drží ?

legitimní nabídka půjčky

Cristemas Půjčka až 150 000 000 Kč/EUR od soukromého investora, po celé ČR a SR. rychlé vyřízení, vhodné pro výplatu exekucí, sloučení mikropůjček a jiných nevýhodných půjček do jedné, Délku splácení a výši splátky si určíte sami, tato je pro jednotlivce i firmy pro více informací kontaktujte…

Vysoká vlhkost v bytě z Liaporu

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Nechci se hádat. Liapor beru jako materiál srovnatelný třeba s Ytongem. Tedy materiál s vysokou kapilaritou a schopnosti pohltit velké množství zkondenzované vody. To pak vede k tomu, že krátkodobé větrání nemá moc velký vliv na interní vlhkost. Zde je navíc problém chybné zateplení. Dávat na…

praktické zkušenosti s jednoduchou čističkou šedé vody?

Poslední příspěvek od Miroslav Zavrtálek: Dobrý den, jak jste po letech dopadl s nápadem na čističku šedých vod? Já se přiznám, při stavbě domu asi 3 roky zpátky jsem o tom hodně četl, převážně materiály odfirmy Asio, dokonce jsem s nimi dost komunikoval ohledně konkrétního řešení. Jediný důvod byl, že nemám k domu zavedenou kanalizaci…

Rekonstrukce střechy v řadové garáži

Poslední příspěvek od jiří haberle: Je nemilé vidět, jak někdo dokáže nechat zdegradovat řadovou garáž kterou předci vybudovali. Vidím to v okolí neustále. Garáž zdědí potomci, nedbaji na udržbu ani opravy a pak když to dojde do podobného stavu tak se jim to nechce opravovat a snaží se to prodat za nesmyslnou cenu. Nakonec to někdo…

Podlaha v novostavbě

Poslední příspěvek od Matěj Dostál: Mám anhy všude. Pod sprchou se metr vynechal a dobetonoval ve spádu pytlovaným betonem, doslova raketová věda. V TM mi standartně voda neteče, neni důvod anhy nepoužít. Pokud dojde k nehodě, tak ho světe div se, budu muset vysušit, stejně jako kterýkoliv jiný podklad. Anhy vysychal přez zimu cca…

Požárně bezpečnostní prostor domu z VPC

Poslední příspěvek od Lenka Bila: Ano. Ten posudek udělal požární technik. Ve chvíli kdy měl projektant nakreslený celý projekt. A teď přišel s tím, že by se měl dům posunout aby ten požární prostor nezasahoval na sousední pozemek. Soused je nějaký cizinec. Nikdo ze sousedů na něj kontakt nemá. A nikdy ho tam nikdo neviděl. Takže…

Recirkulační digestoř a plynový kotel

Dobrý den, mám čerstvě po provozní revizi plynového kotle Dakon 28 BK a plynového vedení. S revizním technikem jsem se téměř dohádal (resp. jsme se shodli, že se neshodneme), když se mi snažil tvrdit, že recirkulační digestoř nad plynovým sporákem, která je umístěna v kuchyni, nám svým tahem je…

Jak zateplit strop

Poslední příspěvek od Jan Moškoř: Ještě bych měl dotaz 🙂, jelikož je strop sníženy o 90cm, tak nevím jak aplikovat to zateplení (vatu). Jediná varianta mne napadla, že první vrstvu dám zespod a druhou vrstvu budu spouštět nějak z kleštin, kde ovšem bude obtížné, až nereálné zateplit část, kde se šikminy lámou s rovným stropem,…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Nedbal: Všeobecný dotaz na izolace. Akumulační nádrže jsou vybaveny polyuretanovou 10cm silnou izolací, přes to navlečen kabátek na zip. Má někdo zkušenost s přidáváním další (pokud možno tenké) izolace, nebo folie s nízkou emisivitou? Např.: https://www.kutil.cz/zahrada-stavba-diln…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.