Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
171 175 příspěvků, nejnovější před 2 minutami

Vytápění
269 488 příspěvků, nejnovější před 6 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
28 098 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Voda, kanalizace, koupelny
23 881 příspěvků, nejnovější právě teď

Obnovitelné zdroje energie
54 535 příspěvků, nejnovější právě teď

Elektrotechnika
10 406 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
4 786 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Nezařazené
562 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Spatne odtekajici drez v kudchyni

Poslední příspěvek od Robert Novak: Dobry den, dekuji podivam se na to

Přebytkáři, tak co, pořád krutě vyděláváte?

Poslední příspěvek od Jakub Šafanda: Nemyslím si, že by Dlouhé stráně bylo třeba nějak v dohledné době dotovat. Ano, bateriová úložiště mají své výhody, jde je stavět skoro kdekoli. Ale pokud vím, točivé stroje jsou zatím v plné míře nenahraditelné. Myslím, že klasická vodní přečerpávací elektrárna je ekologicky méně škodlivá než…

Krov RD - bez vazného trámu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Nejprve musí být známá statika stropu v přízemí a budoucí podlahy v patře. Tedy z čeho a jak a zda se dá konstrukce využít pro zachcení vodorovných sil od krovvu. Veliké domy aby to snáze vyřešily, tak mají nosné příčky a ty něco můžou nést ale ne kleštiny dlouhé přes 11 m. Na příčky se dají…

Výroba pelet doma

Poslední příspěvek od Karel Brichta: díky za super info

CEZ vypověděl produkt Elektřina pro soláry z důvodu výrobního EAN (bez licence).

Poslední příspěvek od Jakub Šafanda: Podle mě se na žádné soukromé a "firemní?" FVE nehraje. Jsou mikrozdroje, výrobna bez licence (ne každý tyto 2 druhy rozlišuje) a pak výrobna s licencí v různých výkonových kategoriích.

Zateplení zdi 30 cm

Dobrý den, potřebovala bych poradit, máme rodinný domek u kterého je 1 zeď postavena ze škvárobetonových tvárnic prokládaných cihlami v šířce 30 cm. Proto byla zevnitř v předchozích letech zateplena pórobetonovou tvárnicí ytong 10 cm na omítku. Zeď je velmi studená, v přízemí domku je kuchyň, v…

Předčasná výpověď dodávky plynu na dobu určitou

Poslední příspěvek od Aleš Bobek: Nyní jsem ve fázi přechodu od Quantumu k Tedomu. Quantum má poplatek 5tis, s ohledem na ceny by se to mělo vyplatit. Snad :))

Zateplení kamenného řadového domu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Aby se kompenzoval malý přínos zdí, tak věnovat více pozornosti, případně peněž na izolaci podlah, případně základů pokud to jde, izolace stropu, lepší okna a samozřejmě větrání s rekuperací. Tím bylo míněno "komplexněji".

Aku nádrž v patře

Poslední příspěvek od Robert Hejda: to je ta odpověď co jsem hledal...takže zpětné klapky řešit nemusím...děkuji moc.

Hydroizolaze u svislé výztuže (roxory)

Zdravím, prosím o radu jak postupovat při vodorovné hydroizolaci mezi zákl. deskou a stěnou ze ztraceného bednění. V desce jsou již zabetonovány roxory viz foto. Stěna ze ztrac. bednění bude v terenu. Děkuji za komentáře.

OSVČ a fotovoltaika

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: V době opětovného znárodňování budou mí zákazníci rádi aspoň za těch 80 korun denně.

Správná velikost expanzní nádoby

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Zmiňoval jsem se o rozvodu v horské chatě, kde to funguje již deset let a nic se jim nepřihodilo.

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Luďek Horák: Zdravím,mám BH 18,tedy o třetinu menší spalovací komora a vytápím 240 m2 na 24-25 st.V radiátorech ca 200-240 l.vody.Topím z 95ti procent štěpkou (doba hoření ca 2-2.40 hod.)na vrch 3 polena a nahřeje to barák též 2 patra + sklep a ještě 160l boiler a 1000l Aku ca na 60 st.a dům je nezateplen.Můj…

Sporákové plotýnky.

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Sporákové plotýnky jsou široký pojem. Upřesněte.

Vyúčtování Plyn 2022/2023

Poslední příspěvek od Harry Minduton: Ještě vyčkávám. Počkám do července. Buď zůstanu u epet, ale za nižší cenu (počítám, že slezou ještě pod těch 1449 Kč/MWh) a nebo přejdu k eonu (tam počítám, že z těch 1650 Kč/MWh taky ještě slezou dolů). Mně stačí tou změnou chytnout zimu (od 1. listopadu 2023), nepotřebuji přecházet hned.…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.