Poslední příspěvek od Robert Novak: Dobry den, dekuji podivam se na to
Poslední příspěvek od Jakub Šafanda: Nemyslím si, že by Dlouhé stráně bylo třeba nějak v dohledné době dotovat. Ano, bateriová úložiště mají své výhody, jde je stavět skoro kdekoli. Ale pokud vím, točivé stroje jsou zatím v plné míře nenahraditelné. Myslím, že klasická vodní přečerpávací elektrárna je ekologicky méně škodlivá než…
Poslední příspěvek od Jozef Homola: Nejprve musí být známá statika stropu v přízemí a budoucí podlahy v patře. Tedy z čeho a jak a zda se dá konstrukce využít pro zachcení vodorovných sil od krovvu. Veliké domy aby to snáze vyřešily, tak mají nosné příčky a ty něco můžou nést ale ne kleštiny dlouhé přes 11 m. Na příčky se dají…
Poslední příspěvek od Karel Brichta: díky za super info
Poslední příspěvek od Jakub Šafanda: Podle mě se na žádné soukromé a "firemní?" FVE nehraje. Jsou mikrozdroje, výrobna bez licence (ne každý tyto 2 druhy rozlišuje) a pak výrobna s licencí v různých výkonových kategoriích.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, máme rodinný domek u kterého je 1 zeď postavena ze škvárobetonových tvárnic prokládaných cihlami v šířce 30 cm. Proto byla zevnitř v předchozích letech zateplena pórobetonovou tvárnicí ytong 10 cm na omítku. Zeď je velmi studená, v přízemí domku je kuchyň, v…
Poslední příspěvek od Aleš Bobek: Nyní jsem ve fázi přechodu od Quantumu k Tedomu. Quantum má poplatek 5tis, s ohledem na ceny by se to mělo vyplatit. Snad :))
Poslední příspěvek od Jozef Homola: Aby se kompenzoval malý přínos zdí, tak věnovat více pozornosti, případně peněž na izolaci podlah, případně základů pokud to jde, izolace stropu, lepší okna a samozřejmě větrání s rekuperací. Tím bylo míněno "komplexněji".
Poslední příspěvek od Robert Hejda: to je ta odpověď co jsem hledal...takže zpětné klapky řešit nemusím...děkuji moc.
Zdravím, prosím o radu jak postupovat při vodorovné hydroizolaci mezi zákl. deskou a stěnou ze ztraceného bednění. V desce jsou již zabetonovány roxory viz foto. Stěna ze ztrac. bednění bude v terenu. Děkuji za komentáře.
Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: V době opětovného znárodňování budou mí zákazníci rádi aspoň za těch 80 korun denně.
Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Zmiňoval jsem se o rozvodu v horské chatě, kde to funguje již deset let a nic se jim nepřihodilo.
Poslední příspěvek od Luďek Horák: Zdravím,mám BH 18,tedy o třetinu menší spalovací komora a vytápím 240 m2 na 24-25 st.V radiátorech ca 200-240 l.vody.Topím z 95ti procent štěpkou (doba hoření ca 2-2.40 hod.)na vrch 3 polena a nahřeje to barák též 2 patra + sklep a ještě 160l boiler a 1000l Aku ca na 60 st.a dům je nezateplen.Můj…
Poslední příspěvek od Jozef Homola: Sporákové plotýnky jsou široký pojem. Upřesněte.
Poslední příspěvek od Harry Minduton: Ještě vyčkávám. Počkám do července. Buď zůstanu u epet, ale za nižší cenu (počítám, že slezou ještě pod těch 1449 Kč/MWh) a nebo přejdu k eonu (tam počítám, že z těch 1650 Kč/MWh taky ještě slezou dolů). Mně stačí tou změnou chytnout zimu (od 1. listopadu 2023), nepotřebuji přecházet hned.…
Vyberte způsob sdílení