Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 089 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
287 427 příspěvků, nejnovější před 17 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 240 příspěvků, nejnovější včera

Voda, kanalizace, koupelny
25 612 příspěvků, nejnovější před 28 minutami

Obnovitelné zdroje energie
57 614 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
10 791 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 409 příspěvků, nejnovější před 21 hodinami

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 11 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Krb v novostavbě

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Tepelné čerpadlo přes dva třícestné ventily oddělí své teplotní zóny kde nahoře je teplota pro TUV a ve spodní části ekvitermní pro podlahovku. To máte celkem 4 vývody z LMT potom přívod z krbu a vývod teplé pro podlahovku přes tricestný ventil VTA 522 20-43°C vzhledem k tomu že je tam krb.A…

Dopuštění vody do plynového kotle

Poslední příspěvek od Ivan K.: packa na dopustanie vody - oznac. - 1 pripadne v kombinacii , kam vedie hadicka oznac. - 2

Dimenzování objemu AN pro průtokový ohřev TUV

Prosím o radu s výpočtem nutného objemu AN nahřívané tepelným čerpadlem pro průtokový ohřev vody. Bohužel, informace v článcích zde se týkají ohřevu v panelákách a ne v jednom domě a v diskuzích se pravidelně řeší jen ohřev kotli a ne čerpadlem. Snažil jsem se to spočítat, ale vycházejí mi…

Wafky - ucinnost z 1kwh

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: Nenapsal jste o jaké topidlo jde. Dříve se na toto nijak "nehrálo"... hlavně, že to topilo. 😉 Rozsah nastavení je ohromný... v závislosti na velikosti místnosti.

Ventil honeywell v4600c 1029 + náhrada

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: Jestli jsem to pochopil, tak se chcete zbavit pilotního plaminku. V podstatě by to šlo, ale manuál V4600C je velice spolehlivý a hlavě jste oprošten dalšího prvku, který je případně poruchový (CVI elektronika).

Vibrace podlahy, hurdiskové stropy

Poslední příspěvek od Hana Soókyová: Zkusim zjistit. Takhle: nespadne to tedy? Pokud ne a je to vcelku běžný jev, asi s tim zvladnu zit. Jen jsem mela strach, aby se mi prcci nepropadli. Mam jen tuto fotku. Ty otvory jsou jakoze dvere do pokojicku a ten pohled fotografa je z tech pokojů. Jeste na fotce neni postavena ta současná zeď,…

Rekonstrukce střechy v řadové garáži

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Když se "promažete", tak to tam naložíte.

THERM 18 KDZ zhášení plamene

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: 😂😂Už, už jsem šel pro plynovky, ale... 😜 Ve sklepě zima, vlhko, no co ti budu vyprávět 🤓.

schematacad

Poslední příspěvek od Jan Ražnok: Placenou verzi používám, ale převod do formátu dwg nevím jak vytvořit. Podařilo se vám to už nějak zjistit za ty dva měsíce, co je zde ten váš dotaz? Taky by mě to zajímalo. Tu přílohu tam máte s divnou koncovkou. Pro schemata cad je koncovka .sch.

Nastaveni teploty vody u Kondenzacniho kotle

Poslední příspěvek od proste ja: Dekuji Vam za info, a propocty, vazim si ze jste si s tim dal praci a cas. Pres podlau by nemelo odejit moc tepla, protoze na betonove podlaze mam 7 cm tlustou vatu na ktere je pak 28mm drevena podlaha. V zadveri, wec a koupelne to tak neni, ale vcasina ploch je myslim odizolovana dostatecne,,…

Plynovy kotel nouzove spinani plynoveho ventilu na primo a zapalovani sirkou bez bezpecnostnich prvku a napajeni

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Pán je nebezpečný pro cele okolí. Dál bych to nekomentoval.

nízký tlak v otopné soustavě

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Co je možné?

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Šnekovnice máme skladem, pokud ji budete potřebovat zavolejte v pondělí na 736 111 818. Teď přes víkend ji stejně nemáme jak poslat. Šnekovnice stojí 3337 ,- kč bez DPH. Relé Vám může opravit výrobce, firma www.ktr-adex.cz Pokud je ale kotel z roku 2008, spíše bych doporučil zakoupit regulaci…

ČEZ: Nabídka z retenčního

Poslední příspěvek od Harry Minduton: Pokud je na 1 i 2 roky cena stejná, tak bych fixoval jen na 1 rok.

Co s kovovými zárubněmi?

Obracím se sem se žádostí o radu. Bydlíme ve starém domě, cihlovém na pískovcových základech, částečně podsklepeném. Všude jsou osazené kovové zárubně. Když jsem se nastěhoval (je to 20 let), postupně jsem vyboural a vyměnil šest futer, které byly dole vyboulené a drolily se. Jistě od spodní…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.