Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 049 příspěvků, nejnovější před 18 minutami

Vytápění
305 988 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 758 příspěvků, nejnovější před 19 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 402 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 649 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
11 518 příspěvků, nejnovější před 11 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 3 měsíci

Nezařazené
1 614 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Jak uchytit zastřešení terasy k domu

Dobrý den Mohu poprosit o radu, jak řešit uchycení zastřešení ke zdi RD? Řeším zastřešení terasy o rozměru 10 x 4 m, která bude po delší straně přiložena ke stěně RD (Porotherm 300 mm + 200 mm polystyrén). Zastřešení bude plné, takže musím uvažovat s váhou střechy, ale také sněhu.…

návrh podlahového topení - délky okruhů... bude to topit?

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Přesná řešení - v zateplených domech. Přesné výpočty TZ každé místnosti atd. Jak píšete,to bylo v 80-tých letech. Nic jiného jsem tehdy od svých rodičů neslyšel,než zavírej dveře. Jsem rád,že jsem se dožil doby,kdy mám doma vše otevřeno,nikde nepociťuju chlad ani přetopení. Před léty jsem…

Typ ventilu

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: Našel jsem k nim v obale jen t. hlavice V-4260. Ventily slouží i v samotíži.

Přidělování dotaci

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Pokračujte v dotacích,když už jste je načal.

KZP – jak to řešíte? Excel, papír, nebo software?

Ahoj kolegové, jsem stavbyvedoucí a řeším jednu věc – KZP. Dělám je pořád v Excelu, občas na papíře a upřímně mě to štve. Hledám lepší řešení a napadlo mě, jestli na tom nejsem sám. Jak to řešíte vy? Excel, papír, nebo máte nějaký software? A kdybych dělal jednoduchou appku přímo pro…

Oprava okapového chodníčku a obklad soklu v návaznosti na hydroizolaci

Dobrý den, chtěl bych zrekonstruovat okapový chodníček a obložit sokl domu, pravděpodobně nějakým obkladovým kamenem. Dům je z konce 80. let, částečně podsklepený, neplánuji zateplení sklepů / soklu. Sklepy i dům jsou suché, žádnou vlhkost od základů nepozoruji. Na obrázku 1 a 2 je chodníček…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Jan S.: ...ok

Kotvení v difuzně uzavřené dřevostabě

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Zkuste zadat: vapour barrier install and fastening system videos nebo fastening vapour barriers problems and solutions Zda tam není něco užitečného. Umístit parozábranu bez propíchnutí je skoro nemožné. Šrouby se dají přelepit ale i tak na 100% tam těsnost nebude. To kolik páry tam…

Praskliny kopírující tvar tvárnic z ytongu.

Poslední příspěvek od Petr Díkl: Ona se řeší venkovní fasáda? Myslíte, že má pán v ložnici, koupelně a dalších místnostech fasádu?

parozábrana v SDK podhledu trámového stropu

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Pokud je nad tím vytápěný prostor, tak je parozábrana zbytečná.

Instalace elektrokotle byt v Praze

Poslední příspěvek od Martin Truhlář: Děkuji moc pánové, už je to opravdu vyřešené. Bohužel elektrický kotel nešel použít, neprošlo navýšení příkonu kvůli slabým rozvodům v domě. Máme nakonec nový plynový kotel od p. Frélicha z první topenářská a vše proběhlo jak mělo. Ještě jednou děkuji.

Zapojení plováku v tlakové kanalizaci

Dobrý den.Mohl by mi někdo poradit?Chtěl jsem vyměnit 3 plováky v tlak.kanalizaci.Systém a čerpadlo od Sewapress.Jde mi o zapojení 3 vodičů.Do šachty mám vyvedeny 3 kabely na 3 plováky.žlutozel.modry a hnědý.Plováky jsou barvy,hnědý,černý,modrý.Od začátku když mi naspojkovali tak to bylo…

Zpětná klapka mezi solinátorem a tepelným čerpadlem

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Není to nějaké nedorozumění, protože existuje firma TITAN která vyrábí zpětné ventily. Takže jestli se nedoporučuje klapka od této firmy a s titanem to nesouvisí. Viz ukázka. https://titanfci.co/product/cv12-series/

Atmos DC 32 S vs Attack DPX 35 Profi

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Firma ma cenu i s prací? Pokud ne tak nemůže davat 12% dph Tedy chce porovnávat ceny i s montazi.. většina topenaru ma cenu prace větší kd,z material kupuje zákazník + chce vic nabídek, brát první nejdražší vezltsinou neni oka, aspon 3 firmy poprat

Potřeba expanzní nádoby na průtokový ohřev TUV?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Jsem podobného názoru. Nikdy nebude u průtoku v délce hada voda 10°C. Navíc síla vlnovce kolem 0,3 mm a "harmonice" umožní docela slušnou změnu objemu, tím že se zmení velikost "signy" jak axiálně tak radiálně. Byť to bude nepatné ale vzhledem k ploše několika m2 by to mělo…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.