Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 975 příspěvků, nejnovější právě teď

Vytápění
287 117 příspěvků, nejnovější před 3 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 220 příspěvků, nejnovější před 3 minutami

Voda, kanalizace, koupelny
25 598 příspěvků, nejnovější před 52 minutami

Obnovitelné zdroje energie
57 597 příspěvků, nejnovější před 24 minutami

Elektrotechnika
10 835 příspěvků, nejnovější před hodinou

Ceny a dodavatelé energií
5 409 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

HELUZ 50 VĚNEC TEPELNÝ MOST

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Ještě jsem si všiml jedné chyby. Výstuže se nesmí svařovat, ale svazovat.

Rekonstrukce a odvětrávání

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Digestoř bez odtahu si dobře uvažte. Ono tou dírou se Vám i částečně větral byt.

Klesající teplota

Poslední příspěvek od Stanislav Teply: Díky za odpověď. Zkusím to

Atmos DC 25sp

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Místo pouhého spínání čerpadla bych použil třeba tento jednoduchý regulátorR3V-A2 (4424) Regulátor tří a čtyřcestných ventilů s ekvitermním řízením pro UT, Elektrobock a na ventil servopohon Do topení vám bude pouštět přesně namíchanou vodu v závislosti na venkovní teplotě. Ve spojení s pokojovým…

Ovladani obehoveho cerpadla

Poslední příspěvek od Jozef Homola: To se držíte hodně "při zemi". I více se dá podle reklamy dosáhnout.

SEMS Portál se zbláznil?

Poslední příspěvek od Adam Suchanek: Ted ale zjistuji, ze problem s vycitanim dat mel i CEZ distribuce (zprava na prihlaseni potralu PND) presne od toho 31.10... Zacinam se obavat, ze je to nejaky vetsi problem...

Stav cihlového zdiva

Poslední příspěvek od Matěj Dostál: Podle mě super, omítka je kantáre, to už dočistí i wapka, dole ta kantka značí přítomnost staré hydroizolace, takže to případně půjde snadno podříznout.

záměna sanity

Poslední příspěvek od Pavel Jaromir: Prostě zvol to, co se líbí tobě a neřeš. Spousta lidí nakupuje pocitově. Tady na tom linku, co jsem poslal, tak u některých produktů je taková výhoda, že si umíš vyfotit svou koupelnu či kuchyni a ten produkt ti dá reálně do prostoru, takže uvidíš, jak to asi bude vypadat.

Regulace tepelného čerpadla a jeho okruhů v novostavbě - zapojení smart home

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Hlavně až budete dělat podlahy, tak si nenechte tak zmršit podlahové topení jako to má pan ve vedlejším vlákně o nízkých průtocích. Úplně stačí dodržet dvě základní pravidla. 1) nepřekračovat doporučené mezní délky okruhů. To je pro trubku 16x2 zhruba 80m 2) udělat všechny okruhy se…

Bubliny v okruhu vody určenej na okrev vody v zásobniku teplej vody

Poslední příspěvek od Ivan K.: neviete na aku teplotu nahrievate zasobnik na TUV ?? mozno by stalo za pokus sa s tymto "pohrat", ono staci nahrievat zasobnik TUV na 50 st. (ja mam napr. 48 st) a nahrievat teplotou ziadana teplota TUV plus 15-20 st a este , preco davate do kurenia 65 st vodu ??????? tym si znizujete…

Zásuvka na nízký i vysoký tarif

Poslední příspěvek od Jiří Friml: Myčku nádobí máme taky. Jenže taky víme, že ne vše je vhodné do myčky dávat - např. dřevo, nerez nebo smalt. A taky jednoduše ne vždy se vše do myčky vejde. Suma sumárum, myčku využíváme na maximum a zbytky domýváme ručně - 5 litrů často stačí, někdy je to ale málo. Já neumývám stylem, že bych si…

vlozkovani komina

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Pořád jste nenapsal o jaký průměr se jedná a sílu materiálu. Metrový kus 180/1mm nekoupíte asi pod 1600 a to je cena e-shopu. Asi před 8 roky jsem si komín vložkoval ceny jsou od té doby i dvojnásobné.

Dotaz na škůdce dřeva

Poslední příspěvek od Harry Minduton: Tesařík se vyhání ze dřeva hodně blbě. Jednou jsem ho vyhàněl z dřevěnýho okna. Vzal jsem stŕíkačku s malou hadičkou a jedy mu injektoval přímo do děr. Musel jsem to 2-3x opakovat, než ten hmyz pozdechal. Pak jsem okno pečlivě natřel, aby se tam už neprokousali. Ale v tak velkém měřítku si to…

Podlaha v novostavbě

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: Nejsem pan Homola a ani nevím co psal, ale mohu vám ukázat mé dvě místnosti s podlahovým topením a laminátovou plovačkou na tenkém mirelonu a část jiné místosti s dřevěnou plovačkou rovněž na podlahovém topení. Doporučuji navštívit třeba Bauhaus a na polovině balení plovoucích podlah naleznete…

Fotovoltaika x energetická katastrofa

Poslední příspěvek od Marek Svoboda: Doporučuji tuto literaturu https://www.databazeknih.cz/knihy/blacko… Aby si BFU uvědomil, jak rychle bychom byli zpět ve středověku.... Když i jaderná bába potvrdila, že to není o tom "jestli", ale "kdy"... https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/da…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.