Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 987 příspěvků, nejnovější před 5 minutami

Vytápění
296 171 příspěvků, nejnovější před 19 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 572 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
26 556 příspěvků, nejnovější před 31 minutami

Obnovitelné zdroje energie
58 429 příspěvků, nejnovější před 18 minutami

Elektrotechnika
11 096 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 531 příspěvků, nejnovější před 11 dny

Nezařazené
1 411 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Správnost skladby fasády

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Někdy mapy vyvolá i kondenzace par a stačí teplotní rozdíly v desetinách stupně kdy to kondenzuje a kdy ne. První obrázek je z nedostavěného domu nedaleko ode mne na fasádě z EPS a natažené tenké omítce s perlinkou. Nebylo to od deště. Druhý obrázek je od sousedů kde mají na XPS a EPS nalepený…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od David Hošek: zadne balancovani ani kalibrace ale neprobiha, nebo jsem si toho nevsiml, jen se zacly nabijet na 100%

Kombinace dvou typů kotlů v topné soustavě - dává smysl?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: A ta voda se připravuje jak? Pořád to nevypadá na nějaké extrémní ztráty ale pouze mírně zvýšené. Když to podělím odhadem 220 m2, tak to vyjde výkonově cca 30 W/m2. Je potřeba se podívat na některé detaily domu kde by se dalo izolací něco získat. Zateplení soklu pokud je vysoký až pod úroveň…

Voda - teplá ze studny, studená z řádu

Poslední příspěvek od Filip Patek: Právěže ne. Popis etymologie je super, ale platí pro obě etymologicky příbuzná slova.

Aký výkon klimatizácie?

Poslední příspěvek od Hugo Zhor: Podle vašeho popisu se taky domnívám, že 3,5kW bude stačit. Jsou i jednotky, které umožňují dostatečně dlouhé trasy. Např. Mitsubishi STANDART MSZ-AY35VGK+MUZ-AY35VG nebo pokud vám jde hlavně o co nejnižší cenu, tak Sinclair KEYON SIH+SOH-12BIK2. Ty značky, které vám nabídli, mají třeba Daikin…

industriální okna

Poslední příspěvek od Lukáš Žáček: Výběr správného dodavatele je úplně zásadní, hlavně u industriálních oken, kde je kvalita klíčová. Na trhu je fakt hodně firem, ale spousta z nich slibuje hodně a pak dodá něco, co nestojí za nic. Doporučuju vybírat hlavně podle referencí a ověřených zákaznických recenzí, ať nekoupíš zajíce v…

zvýšení tlaku vody za filtrem

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Stodni jsem čistil. Vyčerpal, vydrbal rýžákem, vybílil vápnem, vybral dno a na dno dal vrstvu ostře tříděného dolomitického vápence. Do studně dávkuji Savo. (2dl po 14ti dnech.)

Parozábrana strop mezi patry

Poslední příspěvek od Jiří K: Díky za rady pánové. Parozábranu ve zbytku domu použiji. V jednom pokoji kde jsem pospíchal a strop je už hotový to už nechám a snad to těch pár let přežije.

Nerezový bazén

Poslední příspěvek od Jozef Homola: To je technologická zásada takto svařovat v rozích tenké plechy ale 1 cm se mne zdá hodně. To potom při zatížení vodou se rozevírá a nějaký tmel tam může praskat. Hodně jsem v praxi používal tekutý kov. https://www.google.com/search?q=tekut%C3…

Odvětrání střechy - skladba střechy

Poslední příspěvek od Jozef Homola: https://www.google.com/search?q=ruukki%2… Větrání střešního prostoru věnujte pozornost. Tím, že střecha má velký sklon tak je předpoklad dobrého gravitačního větrání

Řasy v bazénu

Poslední příspěvek od Ondřej Miňovský: Jo a ještě něco pan Ivan K. pouští zjevné bludy - tvrdá voda neznamená, že je do ní zapotřebí aplikovat pH minus. Ten člověk není nic o ničem, pozor na něj!

Akumulační nádrž k peletovému kotli

Poslední příspěvek od Radek Mašín: Přesně z tohoto mám obavu, že kotel bez akumulace bude startovat co půl hodiny, takže do soustavy přidám nádrž o objemu 1000l.

Tlaková zkouška potrubí

Poslední příspěvek od Jan Skočdopole: Což lze předpokládám poznat pouze vodou.

Přestavba přístřešku na posilovnu

Poslední příspěvek od Petr Pro: Ten materiál opravdu nejde použít, je spíš na zateplení do podzemních garáží, takže myslíte od vrchu: vzduchovou mezeru, skelnou vatu, parozábranu a třeba nějaký podhled z palubek?

Odvod kondenzátu

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: K jakému kotli máte komín, že to potřebujete ucpat. Pokud se vám bude tvořit kondenzát, tak je potřeba ho z kotle odvést a pokud máte obavu ze zatékání do komína, tak dejte vhodnou stříšku na komín. Jinak vyrobit a nebo koupit gumovou zátku. Dalo by se ro i něčím zalít, ale nikdy nevíte kdy tu…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.