Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 777 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Vytápění
304 868 příspěvků, nejnovější včera

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 725 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
27 336 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
59 156 příspěvků, nejnovější před 45 minutami

Elektrotechnika
11 399 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 763 příspěvků, nejnovější před 25 dny

Nezařazené
1 610 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Fotovoltaika v RD - skutečné využití

Poslední příspěvek od Roman Novák: Já jsem ji nepřehlédl. Já o ní vím. Ale toto se nezměnilo. Dříve to tam bylo také. Spíše došlo k narovnání toho pevneho poplatku za tarif, který nezohledňoval množství uložené energie. Obdobně jako bych pořídil fyzickou baterii a ukládal do ní množství energie bez ohledu na kapacitu baterie....

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Jakub Klíma: Dobrý den, prosím o radu. Při aktualizaci střídače se mi podařilo dostat se do BootLoaderu (protože jsem hloupý, nevěnoval jsem pozornost a navíc jsem měl apku v němčině). Při spuštění aktualizace byla nulová výroba (byl večer) a já nevěděl o nutnosti "napájení" ze stringu. Po…

Atmosan

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Na internetu je k dohledání sumarizovaných asi 75 podvodů s vodou, kdy měla mít nějaké zázračné účinky a neměla. Dokonce sdružení skeptiků za tyto "novátorské objevy" uděluje nějaký bludný kámen nebo balvan. To všechno jde dohledat. Voda nás obklopuje všude. Je ve zdích i když se zdají…

Prostor před vnitřní klimatizační jednotkou

V podkroví, 2,25 výška stropu, chceme osadit vnitřní klima jednotku na vlastně chodbu, kde před ní jsou dveře 1,10 metru daleko a vpravo od ní trochu zasahuje lednice. Vlevo jsou dveře do děstského pokoje. Ty budou otevřeny rovněž. Údajně je problém s návratem chladného vzduchu na čidlo a…

Částečné / provizorní zapravení oken

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To je jen takový nápad. Normálně by na vnitřní straně měla být parotěsná páska. Tu tam nemáte. Kvanta lidí Vám bude tvrdit, že je zbytečná. Já osobně bych na Vašem místě zarovnal tu PUR pěnu. Případně ji doplňte, pokud někde chybí. Pro jistotu bych to z vnitřní strany natřel tekutou lepenkou…

Výpočet teplné ztráty rozvodů tepla

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Pro vaši věc je potřeba mít posudek projektu a jeho dodržení a spoustu dalších dokumentů. Na něco takového musíte hledat odborníka, který provede opravdu odborný posudek. Nevím, jestli zde hledáte na správném místě.

Nosnost betonové desky terasy nad prostorem

Zdravím, tímto bych chtěl poprosit o radu zda je možné odhadnou, případně spočítat na hrubo nosnost betonové desky na terase. Stavěno zhruba v roce 1972-75 Rozměr terasy 7,5x 3,5m Skladba: Traverzy "ička" každých 80cm Dřevěné fošny vložené v traverzách Hlína/kamení zhutněná na…

Záložní zdroj pro tepelné čerpadlo při výpadku el.

Poslední příspěvek od Jiří Sámek: Možné to je, ale počítej s tím, že topná spirála má většinou dost velký příkon, takže bys potřeboval poměrně silnou elektrocentrálu. Často se proto při výpadku řeší jen napájení oběhovky a řízení, aby systém nezamrzl.

Koupelna a vybavení

Poslední příspěvek od Jiří Sámek: Přesně jak říká Pavel, důležitá je praktičnost. Na některé věci ale přijdeš až později, když si něco koupíš, používáš to a pak to musíš udržovat.

Nastavení ekvitermní regulace - rada

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To je ten samý návod jako zde přihodil pan Wolf

Dlažba nebo click vinyl

Poslední příspěvek od Tomas Hron: Pokud je ten beton jinak pevný a nedrolí se, tak bych ho úplně neboural. Stačí odstranit starou dlažbu, podklad očistit a zkontrolovat, jestli někde není prasklý nebo dutý. Když je v pořádku, dá se srovnat třeba samonivelační stěrkou.

Žárovka co pohltí zbytkovou elektřinu

Poslední příspěvek od Tomas Hron: Na spotřebu elektřiny to má v praxi minimální vliv. Bavíme se o opravdu malém proudu, většinou v řádu desetin wattů, takže za rok to může udělat klidně jen pár korun.

Podomítková baterie Hansgrohe - porucha

Poslední příspěvek od Marek Názlík: Dobře jsi to vysvětlil, snad to vezmou jako reklamaci a vymění to.

Z čeho stavět rodinný dům – prosím o zkušenosti a doporučení

Poslední příspěvek od Marek Názlík: Díky za odkaz, už jsem se na to podíval.

Temperování skleníku

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Ten termostat by musel být externí .. poněvadž ten vnitřní v topidle by při +5C byl stále zapnutý. Patrně bych i část skleníku zateplil 5cm polystyrenem a snížil tak tepelnou ztrátu na cca polovinu.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.