Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 112 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Vytápění
287 608 příspěvků, nejnovější před hodinou

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 241 příspěvků, nejnovější včera

Voda, kanalizace, koupelny
25 658 příspěvků, nejnovější před 22 minutami

Obnovitelné zdroje energie
57 615 příspěvků, nejnovější před 16 hodinami

Elektrotechnika
10 800 příspěvků, nejnovější před 14 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 409 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 13 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Dimenzování objemu AN pro průtokový ohřev TUV

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Trochu to shrnu. Začel jste dotazem na krb do NED. Zde máte tři možnosti 1) použít obyčejný teplovzdušný krb. Tady se skoro mohu vsadit, že v něm párkrát zapálíte, zjistíte že smrdí, dochází k přehřívání a dále bude jen jako drahá dekorace. 2) použijete skutečný akumulační krb. Zde se mi docela…

Sprchová vanička

Poslední příspěvek od Radek Procházka: teď úplně nerozumím, 13t/m2 je přeci 130kPa ne? tudíž je to i 130kg/dm2 (=130kg na 100cm2), pokud ta "nosnost" výrobce sedí?

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Psal jste že v nějaké krajní poloze protéká voda 3cv a vrací se k laddomatu. Podle mě kdyby byl správně nastavený tak to nemůže dělat.

Topeni nonstop vs utlum v noci

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Ano. ps - bylo by ještě vhodné abyste popsal zapojení C27 - zatím víme že máte kotel a pokojový termostat ... což je ale málo info. Nebo-li u velkých domů je žádoucí mít v zapojení vše potřebné včetně směš. ventilu do radiátorů - ovládaný servem s nastavenou ekvitermou.

Kamna s výměníkem

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Záleží co snese topný systém , pokud je dobře navržený a bude mu stačít 40°C tak to může po předelani má sériové stačit . Dělám 3 bod modifikovaný sériově a tyhle problémy neznám jede to od 10-250kW jinak by mne zákazníci sežraly a nestačil bych jezdit ladit a opravovat. Stačí předělávky po…

Skvrna na zateplení

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Ona se asi jen tak rychle neobjevila. Můžu doložit podobné skvrny které vznikají na tenké izolaci když v tenkovrstvé omítce je vlasová trhlina skoro neviditelná. Tudy pomalu proudí vlhký vzduch, který častečně kondenzuje a změní barvu nátěru a už to tak zůstane i létě při tropických vedrech. Takže…

Elektroměr v kombinovaném rozvaděči TN-C-S

Poslední příspěvek od Ivan K.: este dodam, ze neviem ako to je v CR, ale na SK "samotna" cena elektriny (v kWh) je len cca 20% z celkovej fakturovanej ceny uvedenej na vyuctovacej FA

Teplovodní komínový výměník

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: A co vyrobená vodní pára a saze?

Porovnání komínových vložek.

Mám kamaráda co řeší asi 10m komín a jeho vyvložkování. Firma mu tvrdí flexi vložka je to samé jako hladká trubka. A to si myslím že flexi se dělají jen z 0,6 mm a já mu doporučoval 1mm hladkou trubku. Je to kotel attak 25 kW s profi regulací. Trochu mě zaráží že na tento kotel prohlásili že…

Kotel wolf FGB-K-28

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Plynové kotel nezná i když se tak jmenuji taky mě to napadlo že by to místo do bojleru tlačilo do radiátorů ale neznám konstrukci ventilu. Čerpadlo to má asi společné může být ale spínané jiným prvkem. Používají kotle stejné čidla pro měření a spínání? Jelikož to ukazuje přehřátí tak asi nějaké…

SEMS Portál se zbláznil?

Poslední příspěvek od Adam Suchanek: Tak par dnu uz sice denni statistika funguje OK, ale tech par chybnych dnu nezmizelo (kazdy ma hodnoty radove v MWh) a tim sla do kytek i cela statistika mesice a roku 2024 🤬

Plynovy kotel nouzove spinani plynoveho ventilu na primo a zapalovani sirkou bez bezpecnostnich prvku a napajeni

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: Alespoň trochu zábavy. :-))

Starý komín

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Jaký potřebujete průměr nebo jaký je komínový otvor? https://www.kominy-bokra.cz/flexi-komino…

Tybox 137

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jestli to pracuje a jsou obě jednotky ve spojení tak to neřešte.

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jimbo Jack: Dobrá tedy, zkusím tedy tech 10/10 a všechny kotle zapnu na non-stop provoz a uvidíme co to udělá. Mockrát děkuji za rady.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.