Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 167 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Vytápění
301 681 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 689 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
26 999 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Obnovitelné zdroje energie
58 960 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Elektrotechnika
11 248 příspěvků, nejnovější před 26 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 726 příspěvků, nejnovější před 17 hodinami

Nezařazené
1 505 příspěvků, nejnovější před 18 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Zapojení plynového kotle a krbových kamen

Poslední příspěvek od Kamil Mitáš: Dobrý den je to přesně tak dva roky to nyní jelo pouze na kamna, ale prostě chcete jet na výlet a tak a udržet teplo v chalupě, proti jsem ten plyn opět připojil..chalupu mám 50 minut autem a tak nyní přes týden temperuji a pokud jsem na chalupě topím kamny a jak vyhasnou najede kotel....problém…

Termostatická hlavice

Poslední příspěvek od Jozef Homola: https://www.google.com/url?sa=t&source=w… Snažil jsem se najít něco k tomu ventilu ale moc se to nezhoduje. Exis

Proud vzduchu pri vypnute rekuperaci

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Já to nechávám běžet trvale a jen si řídím výkon. Problém v tom není, ale oba máme centrální rekuperaci. Tam s tím průvanem není problém. Zde má asi pravdu pan Homola, že se jedná o lokální a tam bych tomu docela věřil

Kotel na pelety

Poslední příspěvek od Josef Vavrica: Díky za reakci, končím diskuzi.

Důležité sdělení výrobcům el. energie s dotací ZELENÝ BONUS - povinná výměna fakturačního elektroměru

Poslední příspěvek od Pavel Nowak: 1) Jednofázový elektroměr úředně ověřený vč. CZ protokolu o ověření: 1474 Kč 2) Montáž jsem provedl sám - umím to. (Případná montáž technikem by stála cca 600 Kč) 3) Povinná kontrola zapojení technikem s osvědčením ČMI , zaplombování, vystavení protokolu o výměně pro OTE, vč. dopravy:…

Lehká krytina na střechu

Poslední příspěvek od Jan Němec: mám stjam alu a v pohodě, nepokrábal se a i kdyby, je to hliník...

STATIK "STARÝ PRAKTIK" prosím o radu.

Poslední příspěvek od Milan Korbel: Dobrý den.... Moc děkuji za tento poznatek 👍 Jak jsem ho přečetl tak jsem se okamžitě zastyděl nebo jsem hledal závažné problémy v základech budovy a ten první důvod, který jste zmínil jsem přehlédl. Celou dobu mi však vrtalo hlavou proč to není prasklé i pod okny či nad okny ale fušeřina na…

Kamna na uhlí

Poslední příspěvek od Petr Malík: Také zdravím Pokud se nepletu, tak kamna z fotky byla vlastně "vložka", tj. v jednom prospektu ze 30 let jsem s údivem zjistil, že ony "krbové vložky" nejsou dnešní vynález, ovšem rozdíl byl v tom, že byly určeny nejčastěji na paliva stáložárná tj. uhlí koks, hn. uh. brikety…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Miroslav Šperlín: Že by se v tom hrabali Němci bez požádání jen tak z nudy si nemyslím. Může to být studený spoj - poruchy zdroj, nebo třeba zoxidované konektory na LAN kabelu.

Náhradní čerpadlo pro plnící jednotky ESBE LTC141

Poslední příspěvek od Josef Platenik: Mockrát díky zkusím

nehořlavé uhlí

Poslední příspěvek od Tomas Hron: To je dobrý postup, přesně takhle se dá odhalit problém. Přesunutí uhlí do jiné lokality a následné testování v kotli opravdu ukáže, jestli je problém v uhlí nebo jinde.

Nová tarifní struktura 2027

Tak jsem si přečetl tento článek z 8.12.2025 a zajímalo by mě, jak to budou skutečně řešit s majiteli FVE, kteří po většinu roku jedeme "na sebe" z FVE = bez dodávky EE z DS i díky bateriím.

Kotel Mocek 25kw

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Dík za info. Ta fotka čerpadla Wilo mě zmátla - myslel jsem si že jde o druhé čerpadlo, ale přitom je to čerpadlo na Laddomatu - foceno zprava ... Jinak je vše jasné - tipoval jsem že uživatek topí na nižší teplotu kotle a přes Laddomat neprojde dostatek joulů ........

Nová nabídky elektřiny Right Power

Poslední příspěvek od Pavel Počátek: ČEZ nemůže mít stejné ceny, jako je nejnižší nabídka uváděného dodavatele Right Power ! NIKDY ! ČEZ se chová z pozice síly, na klientovi jim absolutně nezáleží, protože jich mají nejvíc a nějakých 12 MWh neřeší. Vím o čem mluvím, jednal jsem s nimi. Rozdíl mezi ČEZ a nejnižší cenou na trhu je…

Kvihovna stavaře

Poslední příspěvek od Tomáš Schier: Pozemní stavby.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.