Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 988 příspěvků, nejnovější před 4 minutami

Vytápění
287 149 příspěvků, nejnovější před 17 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 226 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 603 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
57 600 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Elektrotechnika
10 836 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 408 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Nezařazené
1 154 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

železný překlad a venkovní rolety

Poslední příspěvek od Marek Hradisky: Jak ste to nakoniec vyriešil? Mám teraz rovnaký problém. Diky za info

Regulace tepelného čerpadla a jeho okruhů v novostavbě - zapojení smart home

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Vyrovnávací Aku . Podlahovka všude pokud to jde okruhy o stejné délce. Po prvotním nastavení průtoku v okruzích oběhové čerpadlo staly chod na minimální teplotu.

vlozkovani komina

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: To záleží na vás já vložkoval komín 10m na sedlové střeše v 60 letech. Je synové mi ho spouštěli po zanýtování dolu. Byly to 180 trubka a v té době stál 1m asi 1t. a isolace 350 Kč metr. Tu montáž jsem si nafotil ještě při nezazděném komínu a revizák neměl problém.

Systém na úplné uzavření/otevření ventilů v rozdělovači po časový úsek

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Ten graf akorát neříká jakým výkonem by se ten schodek dohnal a za jak dlouho. Je to jakoby zásobník s vodou, kterému na noc vypněte nebo snížíte chod doplňovacího čerpadla. Ráno to spustíte ale zásobník se nebude dpoplňovat a pouze krýt běžnou spotřebu vody. Takže aby hladina stoupla je nutné…

HELUZ 50 VĚNEC TEPELNÝ MOST

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Byl jsem pozván na takovou novostavbu, která má věnec na nadezdívce, dokonce podpořené betonovými sloupky a na to pozednice a přesto se stavba "rozjela" vyklonila nadezdívka. Ne sice moc ale měřitelné to je.

Jakou krbovou vložku vybrat

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Nechci vám do toho moc mluvit ale nahrazovat spotřebu 24 kg uhlí krbovou vložkou považuji jako šílenství. Kotel neměl problém s dodávkou tepla po celách 24 hodin. To u krbu když nehoří = nikdo nepřikládá tak není teplo. Jelikož se krb nejčastěji instaluje do nějaké centrální místnost tak si z bytu…

Bubliny v okruhu vody určenej na okrev vody v zásobniku teplej vody

Poslední příspěvek od Jozef Homola: A jak dlouho je hořák vypnut a zvuky pokračují? To je důležitá informace. Žádal jsem od vás zapsat nárůst teploty při ohřevu vody nebo při startu topení ze studeného stavu. To jsou nesmírnš důležité informace. Připravíte si papírek a čas po půl minutě do sloupce. k tomu pak zapisujete co vidíte…

Rekonstrukce a odvětrávání

Poslední příspěvek od Ivan K.: ak to naozaj neplanujete vyuzival, tak si vyrezte "kolecko" z aspon 8/10 cm hrubeho polystyrenu a zamurujte to

Thorma Borgholm krbová kamna

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Jednak je tam zřejmě nějaká klapka regulace vzduchu. Tu musíte otevřít naplno. Pak žáleží čím topíte. Pokud briketami, tak je nalámejte na kratší kusy. Pokud dřevem, tak hlavní je, aby bylo suché. Dřevo s vyšší vlhkostí špatně chytá, kouří a dává malý výkon. Do krbu narovnáte určené množství…

zaplavená konstrukce podlaha povodní

Poslední příspěvek od Lubos Janek: My měli v baráku vody cca 20 cm, nic se nezvedlo, vše zůstalo. Také se mi nechtělo trhat podlahu. Zvlášť když všude byla dlažba spárovaná epoxidem. Nakonec jsem do toho šel, pod podlahovým polystyrénem cca centimetr vody a bláto. Nikdy by to nevyschlo a časem by to smrdělo. Tak šlo 100 metrů…

parotěsný nátěr na SDK

Dobrý den, rád bych se zeptal na názor - případně zkušenost s vytvořením parotěsného nátěru v podkroví. V našem podkroví byla použita klasická parozábrana (folie) pod SDK. Jelikož se však jedná o složitou konstrukci, kde prochází skrz SDK i přiznané trámy krovu, složité napojení na konstrukce…

Betonový plot

Poslední příspěvek od Petr Bříza: Ahoj všem, předem se omlouvám, že píší do odpovědí ale nevím kde a jak začít novou diskuzi. Mám taky problém s plotem ale došel mi decentně v pohodě, je už nainstalován atd ale chtěl bych ho pokrýt nějakou venkovní strojní omítkou. Tudiž napřed jsem to dělal sám a z toho vyšel hrozný experiment,…

Nevíte, kde sehnat spolehlivé laserové svářečky pro různé aplikace?

Poslední příspěvek od Volan Loska: Nedávno jsem sám hledal laserovou svářečku a našel jsem skvělou možnost. Na jedné stránce jsem objevil široký výběr laserových svářeček, které jsou ideální pro různé typy aplikací a provozy různých velikostí. Nabízejí stroje s různým výkonem a pracovními plochami, které jsou vhodné pro práci s…

SEMS Portál se zbláznil?

Poslední příspěvek od Adam Suchanek: Dik za info. V PND mam taky cely rijen OK, ale jeste rano chybel kousicek z 31.10. (psalo to z mesice nejakych 99,xx% dat). Ted uz mam ale v PND za rijen 100%, takze uz chybi jen prvni dny listopadu. Tak snad se to vse nejak da do poradku.

Zásuvka na nízký i vysoký tarif

Poslední příspěvek od Ferdinand Dobrotivý: To bych teda rád viděl jak si rychlovarnou konvicí paříte ruce, když si je v kuchyni potřebujete opláchnout. :-))

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.