Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 660 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Vytápění
295 921 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 551 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Voda, kanalizace, koupelny
26 448 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
58 358 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
11 095 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 507 příspěvků, nejnovější před 11 dny

Nezařazené
1 399 příspěvků, nejnovější před 14 minutami

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Řešení brány ve svahu

Dobrý den, potřeboval bych poradit zda existuje řešení brány na pozemek, když cesta za teoretickou bránou stoupá. Brána musí být otevíratelná dovnitř a ne ven.

Bojler Tatramat dosloužil po 16 letech provozu bez údržby

Víceméně jen pro zajímavost: Starý dobrý Tatramat EOV 150 380, 3x2kW (dnes už se nedělají) začal po 16 letech provozu kapat okolo jednoho topného tělesa. Nejdřív kapal málo, pak víc a když začal kapat fakt hodně a dostal jsem strach, že jednou ráno budeme plavat, tak jsem uznal, že už je čas na…

patrová terasa

Poslední příspěvek od Michal Michal: Jj, tak to chci udělat .ocelovou patku sloupku zabetonovat do betonového lože 800 x 400 x 400. Vaše varianta je pohledově lepší, ale u nás pohled nemá cenu řešit.

Dakon DUA 24 CT cvakání

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: Ve vašem případě budou vadné elity (cvakání) a pravděpodobně čidlo topení. Podle popisu vám kotel běží v protizamrazovém režimu díky vadné mu SENZORU UT. S elektronikou Procond by se vůbec nerozeběhl.

Rozvod vody v plastu v podlaze někde uniká.

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Nějak srozumitelně to nepíšete. Aby se trhlina zatáhla nečistotami jen tak, je málo praděpodobné. To, že utíká voda pojišťovacím ventilem nádoby není dobré. Má tam být další na potrubí studené vody a se zpětnou klapkou a s krčkem pro nasazení odtokové hadice. Tam by se ukázalo kolik toho odteče a…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Lukáš Vašátko: Já to pouštěl následovně. Nejdřív musí být vše chvíli vypnuté. Pro jistotu jsem měl odpojené i datové kabely mezi střídačem a BMS (i při vypnuté BMS spolu datově komunikují!). Spustit jen střídač. Počkat až se přifázuje k síti. V aplikaci zkontrolovat, že má nainstalované/povolené baterie. Pro…

určení třídy lps

Poslední příspěvek od Jan Němec: a v čem je rozpor.. LPS IV je stavba bez osob, RD bych tam nedával, teda pokud v něm chcete bydlet. .. to dávám do LPSIII. A podle toho se řeší ochrany a hromosvod. pokud jej někdo zařadí objekt špatně, aby ušetřil na hromosvodu a ochranách, je to jeho věc a jeho zodpovědnost.. i investor mi to…

Zpětná klapka

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Je v celku obvyklé, že se při větším čerpání díky zrychlení proudění v prameni strhává písek. Co se týče klapek, tak pokud neuzavírají okamžitě a dojde k zpětnému proudění, tak zpětný ráz vodního sloupce dokáže i protrhnout trubku a nebo utrhnout čerpadlo. Proto je vhodné, když je klapek víc a tím…

Plynový kotel

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Kotel zvladne 25m ale co koleno to metr dolu, tedy to je úplně nahrane Osobne bych to nechal předělat na 2x80 to pak to zvládne v pohode Co mam chápat ze kotlem protékal moc kondenaztu? To by kotli vadit nemelo ani není vidět ze by se proti tomu něco dělalo , to spis zda to není špatné…

Friatec splachovadlo

Poslední příspěvek od Andrea Klocová: Friatec splachovadlo

nosnost překladu - profilu I

Poslední příspěvek od tomm4 Tomaš: Pro úplnou jistotu by bylo dobré udělat nějaký statický výpočet, aby ses ujistil, že nebudeš mít problém s deformacemi, nebo kdyby přišel větší nápor sněhu apod. Takže pokud to chceš na jistotu, jdi do IPE 220, ale IPN 200 by mohl taky stačit, pokud nejsou extrémní podmínky.

Sklep

Poslední příspěvek od tomm4 Tomaš: Za mně pohodě, ale hlídej tu vlhkost a podlaha by asi zasloužila nějaký zásah, i kdyby to mělo být jen něco na rychlo.

Venkovni hlucnost odvetravani serverovny

Poslední příspěvek od Filip Patek: Omlouvam se za ten ton prispevku, nebylo to tak mysleno. Jsem rad, ze jeste existuji slusni najemnici, jako jste vy. :-) Ja bohuzel ve sve praxi resim spise opacny problem - najemnik, ktery si mysli, ze je vice nez vlastnik. A to jsem jako vlastnik velmi benevolentni, ale kdyz vam treba nekdo…

HYDROIZOLACE KOUPELNY

Poslední příspěvek od Filip Patek: Ok, jak pisete, mel jste v celem domu 5 cm vody... Ergo voda by stejne protekla po hydroizolaci a sla by dal. Ten kousek, ktery navic chrani hydroizolace, je zanedbatelny. Ale jak rikam, nic se tim nezkazi, i kdyz je to zbytecne.

Alternatíva pre Jablotron Futura

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Já tady vždy uvádím, že pokud má být zonové topení/chlazení, tak je daleko výhodnější klasická multislitová klima. Je to levnější, již z podstatě je to zonové a hlavně klima ohřívá/chladí jen interní vzduch. Proti tomu rekuperace nepoužívá cirkulaci a tedy nejprve musí ochladit/ohřát externí…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.