Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 745 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Vytápění
286 371 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 085 příspěvků, nejnovější před 18 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 464 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 555 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Elektrotechnika
10 796 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 403 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Nezařazené
1 144 příspěvků, nejnovější před 7 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Psal jsem že osobně neznám. A jaká je skutečná teplota. Pán má 230st. Trochu jsem zapátral a je to typ od typů. Některé kotle atakují 200st.

Zapojení Atmos s Laddomat 22 a AN

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To jsem napsal. Nejlepší je udělat dole do zdi díru a táhnout to normálně. Jinak to jsou samé komplikace. Napojení topného okruhu před zdí způsobí parazitní tlakový spád, který způsobí vychlazování AN do kotle. Bude tedy nutné zablokovat v laddomatu samotížnou klapku, což znamená i zablokování…

Praskla saci trubka

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Pokud nemáte dostatečný sací podtlak, tak si zkontrolujte vevnitř součást zvanou ejektor. I tam mohlo dojít k poruše. Tento druh čerpadel má sací výšku až 9 m a to jedným oběžným kolem nedosáhne a prot využívá ejektor. O vodním rázu rozhoduje délka trubky a rychlost vody. To je "masa",…

Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Řeším náběh kotle proto, že si myslím, že ho má zbytečně vysoký. Když 5 hodin jde v tomto počasí průměrně 4,4 kW. Od toho tam dal ty záznamy. Nevím o jaké neustálé regulaci mluvíte. Až budu zvyšovat teplotu na kotli což je vtěřinová záležitost, tak zde řeknu a v dohledné době to nebude. Nevím co…

Netopí část radiátorů po instalaci krbových kamen s výměníkem

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Klapky tam máte nakreslené. Tak se ještě zeptám, jestli od připojení krbovek někdo čistil u plynových kamen filtr. Po vyluštění a napuštění se mohl zvířit kal, který přicpal filtr.

ATTACK FD - přechod na pelety

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Na ATTACK tu bývá pan Žalud.

zateplení podlahy

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jestli to je obytný prostor tak pořádnou izolaci. Kari síť to je tak do nějaké dílny kde se bude podlaha nějak více zatěžovat.

výměna radiatoru

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Litina a daně jsou věčné. Osobně jsem dával do nového domu staré litinové radiátory za šrotovou cenu 1kg 1kč. Je pravda pře zimu kdy se nestavělo tak jsem je rozdělal na články a louhem sundal starý nátěr. Jejich stáří typuji na 75 roků. Neměnil bych.

Kombinace FTV - ohřev vody + plynový kotel ohřev vody

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Dělal jsem to známému na kotel victrix-zeus. Přepne to tak 4x za rok. Můžete použít zónový ventil. https://www.elventil.cz/smesovaci-sady Pohon může být 24 nebo 230V.

Zateplení podlahy neobývané půdy

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jak jsem psal jen ten přístup na určitá místa to i z důvodu zatížení stropu. To zavěšení jasně znamená že se strop nedá zatěžovat.

Rada - díra v plastovém okně

Poslední příspěvek od Ondřej Červinka: Dobrý den, průchodku na míru můžeme vyrobit za pomocí 3d tisku včetně gumového těsnění mezi okno a průchodkou se štěrbinou přímo na pásku. V případe zájmu náš web https://jedemeve3d.cz

Proplach topení

Poslední příspěvek od Rudolf Tomka: Foto firmy ktora sa špecializuje na čistenie systemov kurenia, cena cca 600 €, za rodinny dom...

Dá se hodit lepidlo s perlinkou na fajnovou?

Zdravím, máme tři roky po rekonstrukci, bohužel se musela dělat elektrika znovu a mám rozsekanou v těch místech zeď na které je nahozena fajnová a jedna vrstva barvy. Je třeba oškrábat, nebo by na tom mohla perlinka držet?

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Martin Voráček: Já tuto službu využil protože jsem nestavěl sendvič ale jednovrstvé zdivo tak tam jsem si chtěl být úplně sto pro jistý. I když nevím jestli tam jde o to jestli to je sendvič nebo ne. Spíš si myslím že se jedná o jistotu.

Atrea RA5/RB5

Zdravim, mel bych dotaz na zkusenost s cirkulacni jednotkou Atrea RB5/RA5. Jsem ve fazi projektovani pasivniho bungalovu s TZ cca 3,5kW. Resim zpusob vytapeni a vetrani. Topeni budou primotopna elektrina, premyslim i o splitove klimatizaci jako doplnek (Haier Flexis) se kterou mam ve svem…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.