Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 482 příspěvků, nejnovější před 21 minutami

Vytápění
289 551 příspěvků, nejnovější před 2 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 278 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
25 783 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
57 652 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
10 820 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 446 příspěvků, nejnovější před 15 hodinami

Nezařazené
1 192 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

OPOP kotel

Poslední příspěvek od Franz Kral: to moje zapojeni je na strance c.17

Řízení čerpadla pro ohřev AN

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Navážu volně a přiznám se že zapojení akunádrže s 4-cestným ventilem jako chybné zapojení tak zcela nerozumím ...... 1) když zatopím v automatu dřevem, tak je akunádrž postupně natápěná a kotel se nepřetopí. Levá strana schematu je tedy o.k. 2) Vpravo je 4cv a ten skutečně ohřívá spodek…

Parapet nad radiátorem - vliv na proudění vzduchu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Dejte si do vyhledávače větrací mřížky, nebo větrací parapety nebo mřížky do dveří. Tam najděte vhodné mřížky, které můžete osadit do parapetu dodatečně. Raději 3 kratší než jedna dlouhá (aby tam zůstaly můstky). Jako nástroje potřebujete vrtačku aby se to "načalo" a pak plátkem pilky na…

Prostup pro externí přívod vzduchu v dřevostavbě

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Uděláte velký otvor a vložíte tam izolaci, která je z kamnné vlny a už tvarovaná na stočení. Pak nějaké mskovací mezikruží zvenku i zevnitř. Trubky kadyž tak tu na větší průměr ale krátké kousky aby nenastal tepelný zkrat, který by v zimě a při nezatopení moh "rosit".…

Přehřívání kotle

Poslední příspěvek od Ivo Šubrt: Kotel na nastavené teplotě + kotlové hysterezi musí spadnout do útlumu, čili podavač i ventilátor do stopu. Pouze protáčejí na časové nastavení útlumu. Vše ostatní je špatně.

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Roman Šuta: Děkuji za reakce. Smyčku jsem již spustil. Dole příkladam jeste foto zapojení. Budu rad za nazor. Díky

Dispozice podkrovního bytu

Ahoj, lámu mi hlavu, jak vyřešit dispozici podkrovního bytu o rozloze zhruba 75 m². Rád bych se pokusil vytvořit 4+kk, přičemž bych chtěl přesunout koupelnu na místo, kde je okno. Pokoje budou mít vysoké stropy až ke krovům. Myslíte, že má smysl usilovat o 4+kk v bytě o velikosti cca 75…

Zateplení půdy ve starém domě

Dobrý den, chystám se zateplit půdu ve starém domě. Chtěl bych vás poprosit o názor nebo radu. Skladba stropu je v místnosti č.1 - trámy, na nich dřevěný záklop a za záklopu cihly, místnost č.2 - trámy, rákosová omítka, dřevěný záklopy a na něm cihly, místnost č.3 - omítka a hurdisky. Moje…

DOR 5N Automat

Poslední příspěvek od Marek Effenberger: Tam není čidlo průtoku vzduchu je tam jen vrtulka co počítá otáčky nasávaného vzduchu. Jinak taky se dá koupit samostatně. https://dilyprokotle.cz/horak-dor-5n-aut…

existuje dodavatel spotové elektřiny bez Ceny za služby obchodu?

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: Tak sem napište, který to je. K takovému, který bude za denní poplatek 5,- Kč dodávat neomezené množství energie za stejnou cenu, za jakou ji nakoupil na burze, jistě všichni rádi přejdou.

Skladba podlahy/stropu v patře (rošt, OSB, kročejovka)

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Voda z anhydritu se nesmí nikam na konstrukci dostat vše musí být podlepené. Chodit po tom můžete za dva dny. Ale než se pokládá vrchní krytina tak to musíte vysušit tou podlahou ale žádných 30st. Klidně jen 20st. a po dvou dnech tak 2st přidat.

Mikrospínač průtokového spínače

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Tak super, já na zásilku od FEDEXu již čekám od pátku a nic

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Jednovrstvé zdivo nemůže poskytnout dobrou akumulaci tepla a ani akumulaci vlhkosti. To jsou jen reklamní kecy. Čím má materiál vyšší tepelný odpor, tím má i menší tepelnou akumulaci. Pro akumulaci vlhkosti je lepší použít silné sádrové omítky a příčky z hliněných cihel. Pro akumulaci tepla je…

Přístavba domu Zděná nebo Dřevo?

Ahoj, chtěl bych se zeptat na Vaše názory. Starý dům po rekonstrukci na pískovcových základech. Chystáme se na přístavbu ložnice 4.5x4.5m. Doteď jsme uvažovali pouze o klasické stavbě, ale kamarád mě navedl na myšlenku dřevostavby na patkách, tedy bez nutnosti kopání pasů ve špatně přístupném…

PADÁNÍ VODY Z POTRUBÍ

Poslední příspěvek od Ivan K.: necital som to cele a podrobne, ale pisete - "eště mě napadlo, jestli také nemůže být problém v tom, že konec trubky je volný a není zapojený do dalšího zařízení. Pokud bych výstup ze studny zapojil do domácí vodárny, třeba by problém pominul." no a to je podla mna ten hlavny problem,…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.