Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 859 příspěvků, nejnovější před 12 hodinami

Vytápění
292 575 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 320 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
25 861 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 725 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
10 866 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 476 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Nezařazené
1 245 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Ekoscroll ALFA 25kW nehoří po celé ploše a tlačí uhlí z hořáku

Poslední příspěvek od Zbyněk Volný: Už je asi pozdě na reakci k tomuto tématu, ale závěr se mi nějak nelíbí, je záhadou, že uhlí které normálně fungovalo a hořelo se ležením ve sklepě nějak zkazí, po X přeloženích nevěřím ani tomu, že bude dvacet metráků OK a pak se najednou v té samé hromadě narazí na nějaké špatné uhlí, vždyť ty…

Dakon FB automat

Poslední příspěvek od Ivo Šubrt: Ten základ ale přece poradit dokážete. Pokud uhlí prohoří do násypky, je příliš uškrcené podávání paliva. Jestliže je paliva málo, proč změníte koeficient podavače z -7 na -9? To mínus znamená, že podavači ubíráte na výkonu! Zkuste třeba -5 nebo -3, přesně na opačnou stranu... Ale tohle zvládne i…

Dva radiátory netopí jak mají

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Světlost DN25 je jinak 1" trubka a to je taky napojovací rozměr použitého TČ. Záleží samozřejmě na dalších armaturách, ale nemyslím si, že je zde problém. Ten Alpex32 je běžně používaná trubka pro napojení TČ. Momentálně je v celém okruhu i rozdělovač a radiátory a čerpadlo nesignalizuje…

Stáložár

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Nevím proč chcete stáložár, pokud plánujete AN. Zde se topí na plný výkon.

Zapojení hlubinného čerpadla

Zdravím, potřeboval bych poradit se zapojením čerpadla ve vrtané studni. Po dokončení vrtu mi studnař řekl, že než se vrt dostatečně pročistí, tak bude čerpadlo zničené, tak ať si na začátek pořídím něco levnějšího. Koupil jsem tedy hlubinné čerpadlo Professor C370W…

Hluk od oběhového čerpadla

Poslední příspěvek od Harry Minduton: Taky nám hučí oběhové čerpadlo, ale je to s plynovým 25kW kotlem, takže kotel jede tak 10 minut do hodiny. My už to ani nevnímáme. Je to spíše takový silnější šum. Prostě standard.

Dodělání zateplení soklu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Odstranit letní kondenzaci v zemině zanořeném suterénu v létě je na Nobelovou cenu. Nízká povrchvá teplota zdí a vysoká letní vlhkost mají blízko k rosnému bodu. Samozřejmě venkovní izolace soklu až pop úroveň terénu pomůžou ale udělat to poctivě je nákladné. Ukáží to na pár fotkách mých sousedů…

Peletová kamna

Dobrý den mám dotaz ohledně výběru peletových kamen jaké značky by jste si koupili domů, jaké máte zkušenosti s hlučností, a jaký výkon do 216 m³ asi by mělo stačit cca 10 Kw?

bezroštová kamna Plamen Trenk - po měsíci 2cm sazí v kouřovodu

Poslední příspěvek od Petr Studeník: Dobrý večer,já topím v kamnech šachtovych,sice uhlím a odhořívání a také mám v kouřovodu po měsíci cca 1cm nanos sazi.Jelikoz mne nebavilo to celé rozdělávat,tak mám za kamny koleno 90st s čisticím otvorem a koleno 90st s čisticím otvorem před vstupem do kominu.Vezmu průmyslový vysavač(třeba…

Plynový kotel Viadrus G 27 ECO GL

Poslední příspěvek od Pavel Počátek: Tady je zmiňovaná armatura : https://www.viatherm.cz/viadrus/nahradni…

Ventilátor Termík pomůže ušetřit více než 50 % nákladů na topení !

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Tak to taky bylo uvedeno. Ventilátor umožní snížit topnou teplotu a tím se zvedne COP. Lepší je ale zvětšit radiátory.

Hydroizolační stěrka anhydritové podlahy okolo vany?

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Já jsem dával stěrku na celou podlahu včetně stěn sprchového koutu a taky plochu pod umyvadlem. Rohy jsem navíc přelepil pružnými páskami. Neřešil jsem zda ano nebo ne. Ta stěrka není tak drahá a tak nevím proč bych měl riskovat

Ochrana zpátečky

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Pokud mohu potvrdit , tam kde byl instalován oventrop nebyl žádný problém jak s hydraulikou tak teplotou a nejsou v systému žádné anomálie. Je to komplet směšovací zařízení s teplotně řízeným termoventilem s odděleným čidlem,oběhovým čerpadlem, integrovanou zpětnou klapkou a nohu řídit teplotu od…

zateplení podlahy neobytné půdy, , starého vlhkého domu , bez folii a porozábran, ať to dýchá??

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Velice často tady vidím, že řada uživatelů si parotěsku představuje jako přehradu, která zastaví tok vodní páry a proto je pod ní nevyjšší vlhkost. Tak to není. Jde o to, že v mísnotosti je teplý vzduch s vysokou absolutní vlhkostí. Proti tomu ve venkovním prostoru je chladný vzduch s velice…

mokré stropní trámy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Platí co napsal pan Daněk. Toto řešení je hrubá chyba a není žádné jednoduché opatření jak to napravit.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.