Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 016 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Vytápění
305 776 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 756 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
27 374 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
59 576 příspěvků, nejnovější před 10 dny

Elektrotechnika
11 492 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 8 týdny

Nezařazené
1 610 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

zaklopení stropních trámu sadrokartonem

Poslední příspěvek od Jan Janda: Dobrý den, mohu se zeptat, jak hodnotíte navržené řešení s odstupem času? Budu v blízké době realizovat něco podobného a rád si nechám poradit od někoho, kdo už s tím má zkušenost. Klidně piště na mail …. Děkuji.

Demontáž zarezlého kohoutku v uvolněné nástěnce pod dlažbou

Poslední příspěvek od Pavel Hofman: Tak nakonec jsem několik týdnů pravidelně napouštěl závit nástěnky WDčkem a podařilo se baterii povolit bez utržení nástěnky od trubky. Vysekal jsem lepidlo kolem nástěnky úzkým majzlíkem, vyškrabal je z drážky a zaplnil drážku čerstvou chemickou kotvou (aplikační trubičkou zploštělou a ohnutou…

Demontáž starého kovového odpadu s páčkou v porcelánovém umyvadle?

Zdravím, potřebuji odmontovat starý kovový odpad s páčkou v porcelánovém umyvadle, abych jej mohl zaměnit za nový click-clack (+ nová baterie) - viz obrazky. Předpokládám, že horní a dolní díl jsou sešroubované velkým závitem na těle odpadu, kov na kov, jako to má ten nový click-clack. Naštěstí…

Je potřeba ele revize ? Klimatizace byt single split SBD

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Klimu nemůže zapojovat kdokoliv.Musí mít certifikaci pro nakládání s chladivy. A jak jsem uváděl,čez vyžaduje revizi.

Skladba stěn

Poslední příspěvek od jiří haberle: dobrý den

změna barvy plastových oken

Poslední příspěvek od Martina Boušová: Dobrý den, pane Opravile. Chtěla bych se zeptat, jestli by jste udělal přelep renovační fólie na francouzské dveře na Praze -východ ? děkuji za odpověď Boušová 777 169 965

Kombinace zásuvek a vidlic

Poslední příspěvek od Miloslav Talavaše: Ano k tomu je určitá míra síly potřeba ale bohužel jde to ,záleží z jakého plastu je zásuvka vyrobena a jak se stlačí boční kontakty.Stále se s tïm v praxi setkávám.Běžnému spotřebiteli bez znalostí je úplně jedno co je jaký typ, ten předpokládá pokud to koupí u prodejce tak to musí být v…

Nejlepší SPF na obličej: Základ každodenní péče o pleť

Sluneční ochrana již dávno není pouze záležitostí letní dovolené u moře, ale tvoří nezbytný základ ranní rutiny po celý rok. Výběr pro nejlepší SPF na obličej by měl vždy vycházet z konkrétního typu pleti, aby krém poskytoval dostatečnou ochranu a zároveň byl příjemný při nošení. Kvalitní filtry…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Ad 1) Ano, kotel musí běžet v automatu, kromě šneku, který vypnete. Bude tedy u něj trvale červeně blikat diodka. Ad 2) Ano, kotel řídí vše úplně stejně jako při topení v automatu. Rozdíl je pouze v tom, že místo šneku přikládáte dřevo ručně na rošt. Kotel je tedy chráněn proti korozi…

Zateplení soklu

Poslední příspěvek od Dětřich Danek: Není, ale lze to nechat a fungovat to bude. Lepší by bylo přilepit izolaci pěnou na základ a nopovou fólii na to jako ochranu, když už ji máte. Může tam být kačírek nebo okapový chodník z dlaždic.

Hnědé fleky na plastových oknech

Poslední příspěvek od Miroslav Látal: Dobrý den, tohle máme na jen několik let starých plastových oknech (profil Salamander) bohužel také. Také zejména z jižní/východní strany a také jen ve spodní části. AI mi našla toto: "Skvrny od pylu na plastových oknech jsou často mastné a mohou do materiálu „zažrat“ žluté barvivo. Pro…

Typ připojovací atmatury

Poslední příspěvek od David Pavlíček: Už jsem to našel. Je to Heimeier vekolux. Vnější kroužek slouží k uzavírání a vnitřní šroubek k vypouštění, je na to speciální klíč... https://www.maro.cz/v/1290537/imi-heimei…

Dehet na stěnách vložky komína

Dobry den ,topíl jsem 3 sezonu peletami ,mam automat stáří 13 let ,10 let jsem topil uhlím ,ted 3 roky pelety ,kotel jsem vypnul cca 14 dni ,ted po sezoně jsem kotel chtel vyčistit ,otevřu dvířka od kouřovodu ,a na stěnách byl takový lesklý povlak ze sazí ,ne moc ale letos to bylo poprvé takhle…

pojistný ventil jinde než na studené

Poslední příspěvek od Miroslav Weisnicht: Něco málo jsem ještě nafotil ale je to z boku a horší přístup....já osobně bych tam ten regulační tlakovy ventil na tu studenou ani nedával. Když je tam ten aquamat tak podle mne není potřeba (pouze můj názor - u mne to funguje)...prostě přívod studená - za to ventil - zpětnou klapku pro jistotu -…

Měření, diagnostika a kontrola těsnosti chladivových okruhů v éře Průmyslu 4.0 - reakce na článek

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Pan Lom byl u mne na školení, kde jsem toto vysvětloval. Když zakreslíte - žádný problém 4 body - a tak hned víte na čem jste.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.