Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 737 příspěvků, nejnovější před 15 hodinami

Vytápění
286 309 příspěvků, nejnovější před 14 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 084 příspěvků, nejnovější před 15 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 457 příspěvků, nejnovější před 20 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 552 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Elektrotechnika
10 796 příspěvků, nejnovější před 22 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 403 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Nezařazené
1 144 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Kotel na uhli - zmenseni mnozstvi sazi

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Osobně ubírám vzduch do té doby než by se kotel začal špinit (saze) nebo do prvního náznaku kouře na komíně potom poslední ubrání vracím. Vzduch navíc ničenu neprospívá.

Netopí část radiátorů po instalaci krbových kamen s výměníkem

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Kde je připojený plynový kotel a kde jsou kamna? Jak jsou od sebe vzdáleny? Můžete dokreslit i ty zbývající radiátory a popsat ve kterém patře jsou . Ta klapka na kamnech je opravdu funkční jsou kamna studený když topí kotel? Kamna by měli mít nějakou ochranu zpátečky.

Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Poslední příspěvek od Ivan K.: opytam sa inac, vyhovuje vam teplota interieru pocas celych 24 hod ? ak ano, tak co riesite ? okna ste si uz nastavili a dvere do spajze utesnili ? odpocitejte si z tej spotreby min. 1.2/1.5 m3 plynu na ohrev TUV ja by som to az tak cierne nevidel, pockajte az zacne mrznut

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jaroslav Vrána: Děkuji moc za rady. Jakmile přijedu domů jdu do udělat bod po bodu. Ještě jednou moc děkuji. Dám veědět, jak to dopadlo.

Kombinace FTV - ohřev vody + plynový kotel ohřev vody

Poslední příspěvek od Karel Vašín: Dobrý večer, řeším stejný problém. Jak jste to uskutečnil?

Wifi regulace

Poslední příspěvek od Bohdan Truska: Takto vypadá webový přístup zákazníka přes regulaci RVS. Na vše červeně stačí kliknout a nastavit. Regulace dokáže pomocí webserveru znázornit graficky i historii nastavených veličin. Samozřejmě lze na dálku přenastavit i další parametry vytápění a časy jednotlivých topných okruhů. Je zde v…

Tepelné čerpadlo + radiátory

Poslední příspěvek od Miloš Albrecht: Tak to by bylo super jen je "schovat". Viděl jsem videa, kde frézovali drážky pro trubky do potěru a trubky pak zapatlali nějakým lepidlem (nivelačkou..?) a trubky pak byly kousek pod. Proto jsem si říkal, proč by to nešlo takto zalít (údajně by se mohly zvednout rohy).

Zateplení podlahy neobývané půdy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Záleží na tom, kam dáte tu parozábranu. Ideální je malinko snížit strop a dát parozábranu tam. V tom případě nemůže docházet ke kondenzaci a bude to v pořádku i s těmi OSB deskami. Jen tak mimochodem. Obyčejná impregnované nehoblovaná prkna jsou levnější než ty OSB desky a je to lepší. Pokud…

elektro kotel,kamna s vyměníkem

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Nevadí, pokud půjde teplá voda z krbu do elektrokotle. Bude jen trochu fungovat jako radiátor. Horší je to opačně. Teplá voda z elektrokotle se bude v krbu zbytečně vychlazovat. Nejjednodušší je dát na výstup krbu a výstup elektrokotle pružinové zpětné klapky. Ty zajistí automatické uzavíraní…

Zehnder ComfoAir Standard 375

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s Zehnder ComfoAir Standard 375? Děkuji

Zatéká?

Poslední příspěvek od Filip Patek: Zenam se nesmi verit a mladym holkam uz tuplem. ;-) Vsadim boty, ze za to muze ona.

Opop H418 oranžový netopí poradíte náhradu?

Poslední příspěvek od Dexolus: Kolena a celé trubky pravidelně čistím..

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Jan Švéda: Tak RCT se v tom zase hrabalo a opět našly špatnou baterii. Takže opět reklamace. Ale musel jsem je několikrát urgovat než jsem od nich dostal nějakou odezvu. Psal jsem jim to už 19.9. a vyjádření mi přišlo až minulí týden. Ale od doby co mi již vyměnily jednou baterku tak se to pořád…

Zpětná klapka-bojler

Poslední příspěvek od Aleš Sluka: Děkuji za odpověď.

Zateplení nepochozí podlahy půdy polystyrenem / vatou

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Sleduji svou zateplenou půdu s téměř "dokonalým" větráním a mohu po 24 letech konstatovat, že nějaké velké zakrývání zejména v chladných obastech má problémy s kondenzací. Tam můžou rozhodovat desetiny °C kdy to bude nebo nebude kondenzovat a tudíž záleží na konkrétním roku. Dokonce mne…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.