Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 930 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Vytápění
296 132 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 564 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
26 492 příspěvků, nejnovější před 7 minutami

Obnovitelné zdroje energie
58 425 příspěvků, nejnovější před 21 hodinami

Elektrotechnika
11 095 příspěvků, nejnovější před 4 týdny

Ceny a dodavatelé energií
5 531 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Nezařazené
1 411 příspěvků, nejnovější před 20 hodinami

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

časté spínání čerpadla ve vrtu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Doporučuji očima přeletět tyto odkazy aby jste si udělal představu o problematice instalce ponorných čerpadel protože v Česku je málokteré instalované vhodně. Pak dochází k zbytečným vodním rázům a poškození následkem "tlakového zákmitu nebo dokmitu (střídá se přetlak s podtlakem)".…

Určení výkonu tepelného čerpadla dle vypočtených ztrát

Poslední příspěvek od Ferdinand Dobrotivý: Měrná tepelná ztráta prostupem je 80W/K, když bude venku -15°C a bude chtít mít doma 22°C, tak je tepelná ztráta 80*(15+22). Jestli pan Trumpeta, majitel toho papíru chce, tak si to může vynásobit. Mi se nechce spouštět kalkulačka, takže od oka je tepelná ztráta prostupem cca 3kW.

zvýšení tlaku vody za filtrem

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Upřesněte označení filtru a zkusím najít technický list. Obvykle tyto filtry nemají velkou tlakovou ztrátu ale nějakou určitě. To záleží jaký byl dispoziční tlak před použitím filtru. Pak zda montáží se tam nevsadily nějaké významné místní odpory. Poslední určující je velkost otvorů tzv…

Spokojenost s aplikací MyUplink k TČ NIBE

Jak jste spokojeni s ovládací aplikací MyUplink k tepelným čerpadlům zn. NIBE? - anketa Při výběru značky tepelného čerpadla jsem před pár lety vybíral hlavně podle hodnocení tepelného čerpadla jako takového, až dodatečně kdy jsem řešil správu – ovládání tepelného čerpadla během doby kdy nejsem…

Zateplení podlahy se zdí bez hydroizolace

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: add 1) štěrk funguje jako primární hydroizolace tím, že brání vzlínání vody. Normálně se betonová drť používá na hrubé zaplnění prostoru. Pokud máte škváru, můžete ji použít na vyplnění mezer. Na to by měl přijít štěrk hrubší frakce. Po zhutnění se dává nějaká separační vrstva (geotextilie,…

Řasy v bazénu

Poslední příspěvek od Ondřej Miňovský: Paní Žáková, slaná voda v bazénu není zárukou jeho čistoty. Zřejmě ve vašem zapojení chybí zařízení, které se jmenuje solinátor či chlorinátor, který elektrolyticky ve slané vodě vyrábí chlor, který ji zároveň desinfikuje. Doporučuji si nastudovat příslušnou literaturu. Ve zkratce - vodu je…

Nosnost dřevěných trámů a jejich rozměry

Poslední příspěvek od Oktavián Chloupek: Pozdravuju vás. Stačí tram 80 x 80 x 1500 mm.

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Radek Zobal: Dobrý den Stal jsem se také majitelem tohoto kotle )Praktik 17). V provozu byl půl sezóny a zkušenost jen ta nejlepší. Jen mám pocit, že žáruvzdorné(trojúhelníkové) tvarovky v kotly, jsou po půl sezoně na můj vkus docela opotřebené. Máte někdo zkušenost jak dlouho vydrží? Přemýšlím o tom že si…

Fasádní omítka - tloušťka

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Já jsem z tohoto důvodu dával pro jistotu až 6 vrstev perlinky. Pruh podél střechy jsem mírně podbrousil a udělal jsem tam dvě vrstvy perlinky s velkými překryvy. Teprve pak jsem udělal další dvě vrstvy na celou plochu. Na fasádu jsem si pozval firmu a ta si dělala další vrstvu perlinky. Takže…

Dřívejší verze diskuzního fóra

Tak já vám nevím ale co si pamatuju tu starou klasickou verzi disk. fóra tak to bylo jiné kafe tohle je chaos nad chaos. Zbytečně roztahané a nepřehledná struktura odpovědí a reakcí kdy človek složitě hledá na co ten dotyčný vlastně reagoval. Dříve v tom byl pořádek a větvilo se to pekne logicky…

Skladba podlahy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Psal jste, že hlavní důvod je vysoká vlhkost. Zde je jednoznačně nejvhodnější dodělat rekuperaci. Pokud chcete podlahové topení, tak potřebujete min 10cm izolace. Pokud se Vám to tam nevejde, tak nechte radiátory. Ty desky term25 není tepelná izolace. Ty opravdu nezabrání topení do podlahy.

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Tomáš Kostelník: Nárok ze záruky vzniká, jestliže akumulátor nebo jednotlivé baterie vykazují vady během záruční doby. Akumulátor je „defektní“ ve smyslu této záruky, jestliže jeho kapacita klesne pod 80 % jeho nominální kapacity při teplotě baterie 25°C podle informačního listu výrobku.

industriální okna

Hledám někoho, kdo má zkušenosti s výrobci moderních industriálních oken s přerušeným tepelným mostem nebo i bez. Na webu jsem našel pár výrobců 1) Antos manufaktura z Bavor u Mikulova 2) Techies World z Hermanic 3) Activity Promotion z Brna, pak je tu jeste firma puur.vision majitel pan Kunkela…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Používám pro přepočet pouze hrubý výpočet bez přepočtu viskozity a měrné hmotnosti 0,1 x hustota x (průtot / Kv)

Dohřev TV pomocí el. patrony v boileru v kombinaci s ohřevem TV tepelným čerpadlem

Poslední příspěvek od Roman Novák: Zdravím, já spínám topnou patronu na ohřev vody +/- od dubna do října v závislosti na přebytcích výroby z FVE. Běh kompresoru v takovém případě ztrácí smysl. Celý systém mám ale nesrovnatelně jednodušší, topím elektrickými kabely v podlaze.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.