Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
180 004 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Vytápění
296 198 příspěvků, nejnovější před 9 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 574 příspěvků, nejnovější před 21 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
26 566 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
58 446 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Elektrotechnika
11 096 příspěvků, nejnovější před 8 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 534 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Nezařazené
1 411 příspěvků, nejnovější před 9 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Jak správně nastavit regulátory TECH i 1 až 3

Je zde někdo, kdo by dokázal vysvětlit použití nastavení funkcí pro různé způsoby ovládání topení? jek nastavit pro regulaci s poklesem teploty otopné vody a jak s přerušením topení při dosažení požadované teploty. Případně jejich výhody a nevýhody. Předem děkuji.

TČ- varování před podvodem.

V nájemním domku zahradnictví se třemi garsonkami jsem chtěl místo kotle na dřevo a připojenými solárními panely, s velmi poruchovým systémem instalovat tepelné čerpadlo. Celý systém je velmi snadno napojitelný na venkovní TČ vzduch- voda bez stavebních úprav. Po stažení nabídky z internetu se…

Kombinace Tč + FVE+kotel na tuhle palivo. Akumulace.

Poslední příspěvek od Bohdan Truska: Stačí trochu přemýšlet o využití akumulační nádrže. Na TZB je krásný výpočet akumulační nádrže. Pro příklad si představte dům, který má tepelnou ztrátu 20kW. To je počítáno při -15°C. V naší zeměpisné šířce se v zimě pohybuje teplota okolo 0°C. Abych pokryl teplem z akumulace průměrné teploty tak…

Dohřev TV pomocí el. patrony v boileru v kombinaci s ohřevem TV tepelným čerpadlem

Poslední příspěvek od Vladimír Zahradník: Mám TČ Stiebel vzduch- voda. Při nastavení ohřevu TUV na desinfekční teplotu 70°C docházelo k poruchám. Proto mi za boiler 200l dala firma Stiebel ještě boiler 100l elektrický nastavený na 70°C jako doohřev a u TČ nastavila teplotu ohřevu TUV jen 45°C. Systém teď funguje od roku 2010 bez nejmenší…

Plyn nejde, přitom není odpojen

Poslední příspěvek od Karel Janásek: "pravděpodobně vypnul regulátor tlaku,nebo se zasekl plynoměr

Zpětná klapka

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Není to rozumná poloha. Výrobci doporučují 5 m a na "západ" 20 stop.

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Lukáš Vašátko: Určitě je to už špatné. Reklamovat co nejdřív. 12,5 Ah je poloviční kapacita - to udělali ty vadné články. Nové by měly mít 25 Ah, starší určitě přes 20 Ah, po 5 letech kolem 20 Ah.

ELEKTROSMOG

Poslední příspěvek od Filip Patek: Elektrosmog jiste nemuze skoro za nic. Davky energie, co clovek absorbuje v beznem provozu, jsou zanedbatelne! Neco jineho mohou byt treba hlukove emise zpusobujici nemoznost usnout, atd.

Zhláví vrtu

Poslední příspěvek od Martin Svoboda: Technicky to fungovat může, ale bacha na budoucí hádky se švagrem - voda je častější důvod sporu než plot. Doporučuju jasně sepsat pravidla a dát každýmu samostatný vodoměr.

Tepelné cerpadlo

Poslední příspěvek od Martin Svoboda: Mrknul bych nejdřív na průtok, může být malý nebo ucpaný filtr. A pokud to hučí, ale nehřeje, tak to často bývá únik chladiva. Zavolej někoho, kdo dělá servis TČ, hlavně nečekat, ať to neodnese kompresor.

Kombinace dvou typů kotlů v topné soustavě - dává smysl?

Poslední příspěvek od Tomáš Bartoš: Mám doma kombinaci kotle na tuhá paliva (ruční přikládání - žádný automat) a kotle na plyn (Thermona KDZ). Plynem ještě ohřívám TUV. Kotel na tuhá paliva mám jenom na "samotíž" a vše funguje na 1*. Přitápění plynem je ideální v přechodové době (jaro - podzim), kdy je potřeba jenom mírně…

existuje dodavatel spotové elektřiny bez Ceny za služby obchodu?

Poslední příspěvek od Kristýna Badalíková: přejděte jinam 🤷‍♀️ Já u SPP spot + 300 Kč/MWh

Cena plynu u INNOGY

Poslední příspěvek od Kristýna Badalíková: S tak malou spotřebou bych koukala hlavně asi výši měsíčního poplatku než cenu za MWh. např. ČEZ má teď 950 Mwh, ale 165 poplatek, tak taková změna by se Vám asi nevyplatila. E.On teď taky celkem zvedl poplatky, hlavně u toho ceníku Komplet. Já mám spotřebu 4,2 Mwh a vybrala jsem SPP - 996 za MWh…

Kdy spot není spot? Rozdíl v ceně mezi denním trhem a skutečným vyúčtováním.

Poslední příspěvek od Kristýna Badalíková: Já se koukám na energospot.cz, kde mi to přijde celkem dobře přehledné a vždy se dopočítám s rozdílem + / - 50 Kč s tím, co je ve faktuře. Dodavatel SPP - cena za MWh dle spotu + 300 Kč

Prodám kotel Benekov C17

Poslední příspěvek od Renda Pie: O prodej vůbec nejde. Zbavujeme se kotle kvůli změně zaměstnání a tudíž méně času..... Zkrátka kvůli pohodlí. Navíc už je prodány tak že je to nyní nepodstatné.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.