Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 066 příspěvků, nejnovější před 3 minutami

Vytápění
287 379 příspěvků, nejnovější před 4 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 237 příspěvků, nejnovější před 16 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 610 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 612 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Elektrotechnika
10 790 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 408 příspěvků, nejnovější před 8 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 10 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Odvětrání pod krytinou

Poslední příspěvek od Vojtěch Jančařík: No ale proč? To je nač jsem se od začátku ptal. Mně to nedává smysl zvlášť, když existují větrací podhřebenové tašky. Bohužel ne u renoton 14.

Nastaveni teploty vody u Kondenzacniho kotle

Poslední příspěvek od Ivan K.: mate cely barak podpivniceny ? ak ano, da sa nalepit EPS na strop garaze

Servisní prohlídka kondenzačního kotle Protherm 30KKZ po 12 letech

Poslední příspěvek od Martin Klíma: Téma jsem nečetl, ale dobře že hledáte. Je hodně i dost starých instalací, kdy celou sezonu vystačí teplota pod rosným bodem spalin, a kde nestačí, přidá se venkovní čidlo pro ekvitermní regulaci. Ono smysl to má nejenom ekonomický, ale i pro celkový komfort. Záleží na radiátorech - panelech, atd.…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Budu potřebovat podrobnější popis problému. Jak to myslíte že vypínač nešel vypnout? Jako že tlačítko nešlo zmáčknout? Nebo jste vypínač vypnul, a šnek jel pořád dál? Co to znamená že šnek nechce fungovat? Netočí se, nebo se naopak točí pořád? Zkuste podrobněji popsat podstatu problému.

Recenze Schlieger s.r.o. .... i v roce 2024

Poslední příspěvek od Jiří Slouka: Našteští jsem jejich nabídku dávno odřekl, mám dřív FVE, ale mám dotaz k té AN: vše souvisí: její obsah (? má litrů), na jakou teplotu vytápí spirály?, jestlipak přidali expansku (jaká velikost v litrech) a natlakovali ji ?, je v okruhu trubek i přetlakový ventil a jaký model?

Krb v novostavbě

Poslední příspěvek od Radek Procházka: Asi takto, já nerozlišuju AN a bojler na základě toho, co běží šnekem a co je uvnitř. Asi se to tak dělá, ale pro mě jsou to dvě stejné věci. Prostě je to nádrž, která má uvnitř nahřívanou vodu a kolem ní šnek, ve kterém také běží voda. V jednom případě je TUV uvnitř a šnekem běží čerpadlo, v…

Příčka/nosná zeď ve starých výkresech

Poslední příspěvek od Filip Patek: Ano, vypada to ok. Jen je na miste opatrnost.

záměna sanity

Poslední příspěvek od Antonín Kadlec: Nemám problém se vším jen jsem realista. A je rozdíl když bydlíte při hranicích a máte to blízko. Mě by tedy tankovaní vyšlo hodně a za druhé na takovou sanitu bych si musel půjčit auto to jsou další výdavky. A tady u nás v Česku víme jak to chodí s parkováním.

Siemens RVS41 chyba 223

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: to vypadá na chybu v okruhu vody . obvykle filtr, zatuhlé čerpadlo, zapomenutý zavřený ventil, nebo mechanická závada na TČ - na dálku diagnostikovat nelze! Jen mne zaráží, že "ruční" řízení funguje - nebo při něm nefungují ochrany? Při ručním sepnutí po kratší době než je v programu si…

Podlaha v novostavbě

Poslední příspěvek od Radek Procházka: Ten program zní jako zázrak. Bude to ideální na dlouhé zimní večery, ale ty se blíží, takže každopádně si s tím pohraju. Díky

Rekuperace v domku

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Tak to je možné, to mě nenapadlo. Řešil jsem ale stejné dilema a použil jsem rekuperaci.

Heluz Family 50

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Přeněji je to tak, že VPC se dělá v šířkách od zhruba 7cm do 24cm. Ty cihly mají vysokou pevnost v tlaku, ale jakmile se staví z úzkých cihel, je problém s boční tuhostí. To se řeší betonovým stropem, prolamováním nosných stěn, nebo vhodně umístěnými příčkami. Takže záleží na projektantovi.…

Zázrak

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To by mě zajímalo, k čemu máme obchodní inspekci. Je kvanta šmejdských výrobků, kde není problém to vyzkoušet a dát nélepku, zda to funguje a v opačném případě příslušně "ocenit" danou firmu. Kdyby se alespoň řešily případy, které se medializují.

Zatelpení plechové garáže

Zdravím, přestěhovali jsme se do domku kde je plechová garáž, kterou chci využívat jako dílnu (auto tam nebude parkovat). Jenže v tomhle počasí tam ze střechy kape hodně zkondenzované vody a v létě tam bude hrozné horko. Chci to nějak vyřešit - izolace (asi polystyren + parozábrana + OSB). Ale…

Chytrý termostat pro starý kotel

Poslední příspěvek od Jozef Nor: Dakon BEA 24 BK

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.