Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 857 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
292 542 příspěvků, nejnovější před 6 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 320 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 860 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
57 725 příspěvků, nejnovější včera

Elektrotechnika
10 866 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 476 příspěvků, nejnovější včera

Nezařazené
1 245 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Dva radiátory netopí jak mají

Poslední příspěvek od JP PJ: a změní to něco? tč přepnu z termostatu na regulaci výstupní vody (bude stále točit vodu přes tč), nastavím ekviterm a potom sekundární čerpadlo to nonstop požene do radiátorů? nebude to podobný jako teď? nemůžu dát na tč méně než 27st, protože to by jelo velmi dlouho bez kompresoru, než by se…

Dakon FB automat

Poslední příspěvek od Božena Zemanová: Žář je teď jak prase. Je celou dobu nastaveno. Prosím, kolik?

Plynový kotel Viadrus G 27 ECO GL

Poslední příspěvek od Pavel Počátek: Tady je zmiňovaná armatura : https://www.viatherm.cz/viadrus/nahradni…

Ventilátor Termík pomůže ušetřit více než 50 % nákladů na topení !

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Tak to taky bylo uvedeno. Ventilátor umožní snížit topnou teplotu a tím se zvedne COP. Lepší je ale zvětšit radiátory.

Hydroizolační stěrka anhydritové podlahy okolo vany?

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Já jsem dával stěrku na celou podlahu včetně stěn sprchového koutu a taky plochu pod umyvadlem. Rohy jsem navíc přelepil pružnými páskami. Neřešil jsem zda ano nebo ne. Ta stěrka není tak drahá a tak nevím proč bych měl riskovat

bezroštová kamna Plamen Trenk - po měsíci 2cm sazí v kouřovodu

Poslední příspěvek od jenda dibes: Díky . Paráda . Já jsem tam přidal ty šamoty . S tím obroušením nálitku je to trefa do černého .

Ochrana zpátečky

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Pokud mohu potvrdit , tam kde byl instalován oventrop nebyl žádný problém jak s hydraulikou tak teplotou a nejsou v systému žádné anomálie. Je to komplet směšovací zařízení s teplotně řízeným termoventilem s odděleným čidlem,oběhovým čerpadlem, integrovanou zpětnou klapkou a nohu řídit teplotu od…

zateplení podlahy neobytné půdy, , starého vlhkého domu , bez folii a porozábran, ať to dýchá??

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Velice často tady vidím, že řada uživatelů si parotěsku představuje jako přehradu, která zastaví tok vodní páry a proto je pod ní nevyjšší vlhkost. Tak to není. Jde o to, že v mísnotosti je teplý vzduch s vysokou absolutní vlhkostí. Proti tomu ve venkovním prostoru je chladný vzduch s velice…

mokré stropní trámy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Platí co napsal pan Daněk. Toto řešení je hrubá chyba a není žádné jednoduché opatření jak to napravit.

OPOP nebo Blaze nebo něco mezi tím ?

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Těch 9kW a novostavbu jsem přehlédl

Omezení přehřívání místnosti s krbovými kamny vs. rekuperace

Poslední příspěvek od Jan Němec: Mám zhruba stejný dům, možná o trochu větší ty samé kamna a umístění, vč. odtahu rekuperace, akorát nemám ten problém. Kouknul jsem do historie teplot při topení v kamnech a v kuchyni mám tak 24-max25°C. rekuperace bere vzduch od kamen v boxu smísí s dalšími odtahy a jde do větráku. Po průchodu…

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Většina lidí se moc nezajíma o zvukovou izolaci. Pokud jde o zvukovou izolaci, tak bych nešel do varianty Ytong+ zateplení EPS. Jinak je to skoro jedno a hlavní problém jsou pak okna.

Odhlučnění stropu

Poslední příspěvek od Filip Patek: Tak to je tedy radost.

Rozebrání luxferové příčky

Poslední příspěvek od Filip Patek: Ja bych to bud zkusil tedy proriznout, nebo pripadne opatrne malym majzlikem a lehkym kladivem zlehka zkusit oddelit postupne.

Hluk od oběhového čerpadla

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Děkuji za snímky a poprosil bych o nějaké "detaily". - jakou kamerou to bylo snímnuto - zda to jsou všechny vaše radiátory - co zobrazuje za těleso poslední obrázek - jak se měří ty další body, jestli se to nehodnotí už dodatečně ze snímku - má kamera stavitelnou emisivitu Děkuji…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.