Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 739 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Vytápění
286 341 příspěvků, nejnovější před 2 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 085 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 457 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
57 553 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Elektrotechnika
10 796 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 403 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Nezařazené
1 144 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

výměna radiatoru

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Měli by jste dát stejný tepelný ekvivalent. Přepočet není problém, stačí definovat ty litinové co do typu nebo velikosti. Nicméně výměnou nic moc neušetříte leda místo a můžete maximálně o něco posílit radiační složku topení.

Kondenzační kotel THRi (Geminox) - nevypne po dosažení cílové teploty

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Kolik to je to obrovské množství ať mám představu. Mne cirkuluje asi 45 l vody. Byl jsem odečíst plynoměr a ukzal za posledních 8 dní spotřebu 22 m3 plynu včetně TUV. Už tu byla i 0°C. Když odečtu na TUV, tak to průměrně vychází 1,95 m3 na den. To je tedy asi 20 kWh za 24 hodin. Je jasné, že…

Proplach topení

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Kal je takového charakteru který sítka s otvory 0,45 mm nezachytí ale silný magnet na rotoru čerpadla ano. Obrázek pro představu o co se jedná nebo může jednat.

zateplení podlahy

Zdravím, Máme asi 13cm prostoru od hydroizolace po krytinu, a je otázka čím to vyplnit. Zatím zvažujeme 2 možnosti 1) 5 cm beton+kari, 7,5 keramzit 2) 5 beton+kari, 2,5 extruďák, 5 beton+kari Byl bych rád za nějaké podněty, názory, případně další a lepší možnosti.

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Martin Voráček: Já tuto službu využil protože jsem nestavěl sendvič ale jednovrstvé zdivo tak tam jsem si chtěl být úplně sto pro jistý. I když nevím jestli tam jde o to jestli to je sendvič nebo ne. Spíš si myslím že se jedná o jistotu.

Atrea RA5/RB5

Zdravim, mel bych dotaz na zkusenost s cirkulacni jednotkou Atrea RB5/RA5. Jsem ve fazi projektovani pasivniho bungalovu s TZ cca 3,5kW. Resim zpusob vytapeni a vetrani. Topeni budou primotopna elektrina, premyslim i o splitove klimatizaci jako doplnek (Haier Flexis) se kterou mam ve svem…

Kotel na uhli - zmenseni mnozstvi sazi

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Také si myslím že vrtáte do čeho nemáte. Vy jako uživatel v PIDu nastavujete korekci koeficientu větráku -25-+16% a korekci koeficientu podavače -30-+30%. Vy se vrtáte v nějakém servisním nastavení.

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Štěpán Satin: Kolik taková regulace vyjde a co přesně obsahuje? Taky bych rád ten ventilátor začal regulovat. Mám Atmos DC25GD

Kombinace FTV - ohřev vody + plynový kotel ohřev vody

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Přímá spotřeba v době kdy dokáže FV dohřát vodu na požadovanou teplotu. Předehřev na potřebnou teplotu dohřeje plynový kotel. Výhodné je mít malý bojler pro ohřev plynem. Ještě dodatek. Jelikož FV může v době kdy opravdu svítí ohřát vodu na mnohem větší teplotu než potřebujete (vytváří zásobu na…

Netopí část radiátorů po instalaci krbových kamen s výměníkem

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Kde je připojený plynový kotel a kde jsou kamna? Jak jsou od sebe vzdáleny? Můžete dokreslit i ty zbývající radiátory a popsat ve kterém patře jsou . Ta klapka na kamnech je opravdu funkční jsou kamna studený když topí kotel? Kamna by měli mít nějakou ochranu zpátečky.

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jaroslav Vrána: Děkuji moc za rady. Jakmile přijedu domů jdu do udělat bod po bodu. Ještě jednou moc děkuji. Dám veědět, jak to dopadlo.

Wifi regulace

Poslední příspěvek od Bohdan Truska: Takto vypadá webový přístup zákazníka přes regulaci RVS. Na vše červeně stačí kliknout a nastavit. Regulace dokáže pomocí webserveru znázornit graficky i historii nastavených veličin. Samozřejmě lze na dálku přenastavit i další parametry vytápění a časy jednotlivých topných okruhů. Je zde v…

Tepelné čerpadlo + radiátory

Poslední příspěvek od Miloš Albrecht: Tak to by bylo super jen je "schovat". Viděl jsem videa, kde frézovali drážky pro trubky do potěru a trubky pak zapatlali nějakým lepidlem (nivelačkou..?) a trubky pak byly kousek pod. Proto jsem si říkal, proč by to nešlo takto zalít (údajně by se mohly zvednout rohy).

Zateplení podlahy neobývané půdy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Záleží na tom, kam dáte tu parozábranu. Ideální je malinko snížit strop a dát parozábranu tam. V tom případě nemůže docházet ke kondenzaci a bude to v pořádku i s těmi OSB deskami. Jen tak mimochodem. Obyčejná impregnované nehoblovaná prkna jsou levnější než ty OSB desky a je to lepší. Pokud…

elektro kotel,kamna s vyměníkem

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Nevadí, pokud půjde teplá voda z krbu do elektrokotle. Bude jen trochu fungovat jako radiátor. Horší je to opačně. Teplá voda z elektrokotle se bude v krbu zbytečně vychlazovat. Nejjednodušší je dát na výstup krbu a výstup elektrokotle pružinové zpětné klapky. Ty zajistí automatické uzavíraní…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.