Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 023 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Vytápění
305 771 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 745 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 372 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 576 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Elektrotechnika
11 487 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 7 týdny

Nezařazené
1 609 příspěvků, nejnovější před 21 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Typ připojovací atmatury

Poslední příspěvek od David Pavlíček: Už jsem to našel. Je to Heimeier vekolux. Vnější kroužek slouží k uzavírání a vnitřní šroubek k vypouštění, je na to speciální klíč... https://www.maro.cz/v/1290537/imi-heimei…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: V automatickém provozu na pelety/uhlí k přetopení nedojde. Bez proudu nejde šnek ani ventilátor a ten zbytek paliva na hořáku kotel nepřetopí. Při topení dřevem se zavřenými dvířky se vypne ventilátor a dřevo pouze doutná. Máte tedy čas přijít do kotelny a ručně otevřít 4 cestný ventil a kotel…

Skladba stěn

Zdravím, jen dotaz, je nutné na dřevěnou konstrukci, na kterou přijde paropropustná fólie dávat latě, a vytvořit tak odvětrávanou mezeru, na které přijdou palubky, nebo mohu přímo na folii namontovat palubky? Je to zahradní domek na zemních vrutech, k občasnému přespání...díky za info

Dehet na stěnách vložky komína

Dobry den ,topíl jsem 3 sezonu peletami ,mam automat stáří 13 let ,10 let jsem topil uhlím ,ted 3 roky pelety ,kotel jsem vypnul cca 14 dni ,ted po sezoně jsem kotel chtel vyčistit ,otevřu dvířka od kouřovodu ,a na stěnách byl takový lesklý povlak ze sazí ,ne moc ale letos to bylo poprvé takhle…

pojistný ventil jinde než na studené

Poslední příspěvek od Miroslav Weisnicht: Něco málo jsem ještě nafotil ale je to z boku a horší přístup....já osobně bych tam ten regulační tlakovy ventil na tu studenou ani nedával. Když je tam ten aquamat tak podle mne není potřeba (pouze můj názor - u mne to funguje)...prostě přívod studená - za to ventil - zpětnou klapku pro jistotu -…

Měření, diagnostika a kontrola těsnosti chladivových okruhů v éře Průmyslu 4.0 - reakce na článek

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Pan Lom byl u mne na školení, kde jsem toto vysvětloval. Když zakreslíte - žádný problém 4 body - a tak hned víte na čem jste.

Nová kartuše do staré vodovodní baterie

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Zde máte i video. https://www.youtube.com/watch?v=Wzxyx_vS…

Dakon Dua 24 CT blbne ohřev TUV

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: Celé to vypadá,že je tam jenom někde špatný kontakt!!

výpočet PENB/změna

Poslední příspěvek od Josef Komný: Takže nakonec jste se stejně vrátil k obsahu mé odpovědi. 😀

Je potřeba ele revize ? Klimatizace byt single split SBD

Dobrý den, mám v plánu nechat do bytového domu na lodžii nainstalovat singlesplit klimatizaci. Povolení pro instalaci od SBD již mám. Teď se mi jedná o to, jestli když bude zapojení jednotky zhotoveno přes klasickou vidlici do zásuvky (čili jako kdejaký spotřebič) a ne napřímo do rozvodů, tak…

Tlak plynu u spotřebiče vs. atmosférický tlak

Poslední příspěvek od Pavel Kubalatwo: :D Omlouvám se, dříve jsem to nestihl :D, tak třeba pomůže někomu jinému :)

Zapojení termostatu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Svěřte to někomu co se vyzná v elektro a ten si s tím poradí. Ještě poznámka: Není úplně v pořádku co se týká bezpečnosti provozovat otevřený zdroj el. topení v prostředí kde může být i 100%-ní vlhkost.

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Jan Půhoný: No asi jo, nebyl jsem u toho. Včera jsem tam dal fw 2.3.5689 - tak doufám že to není tím. Ale mám další 2 měniče se stejný fw a ty zatím drží.

Částečně podsklepený dům - hydroizolace - postup stavby

Poslední příspěvek od Marek Mach: Ano, přesně tak to je nakreslené. Jde po vnější straně zdi a nahoře jde mezi deskou nepodsklepené části a stropem. A mě zajímá, zda to je takto ok?

Když přestane tepelné čerpadlo ohřívat vodu

Chtěl jsem se zeptat, jestli tu má někdo zkušenost s tím, že tepelné čerpadlo přestane ohřívat vodu. Venku se jednotka točí, ale vypadá to, že odešel kondenzátor. Spouštěč kompresoru. Nebo jestli neznáte někoho z karlovarského kraje, kdo by to popřípadě zkontroloval a zprovoznil. Moc děkuji za…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.