Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
182 075 příspěvků, nejnovější před hodinou

Vytápění
306 045 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 758 příspěvků, nejnovější před 22 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 430 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
59 651 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
11 518 příspěvků, nejnovější před 14 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 779 příspěvků, nejnovější před 3 měsíci

Nezařazené
1 615 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Nova skladba podlah

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Já to chápu tak že Remmers - https://www.remmers.cz/cs/ochrana-staveb… - nahrazuje tu IPA-vanu. A dále se asi počítá s tím, že případná - už jen "zbytková vlhkost" se "odpaří stěnami" a nezanechá žádné škody. Ta vlhk

Návrh vhodného profilu - Garáž

Poslední příspěvek od Pavel S: Dobrý den, jak jste prosím vyřešil? Uvažuji taky o dílně u RD z PIR panelů. A zajímá m konstrukce. Děkuji

LG Tepelné čerpadlo Therma V HM091MRS.UA40 9kW Monoblok S2

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: 16kw sjede pod 4kw

návrh podlahového topení - délky okruhů... bude to topit?

Poslední příspěvek od Filip Pátek: 57 uz jde, dejme tomu si to umim predstavit. 40 je malo podle meho.

rozvody vody fasádou

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: To nechci,baví mě stavět a ten kontejnér je úzký. A finančné to vyjde dráž.

FV off-grid systém a bleskozvod

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: 60W a 80Ah?? .... to bych 1-2 panely na střechu ani nedával ... raději svisle na fasadu a bez uzemnění. ps: jedním malým panelem 17V max. nabíjím bez regulátoru 12V Pb baterie

Netěsnost mezi rámem okna a rozšiřovacím profilem – správné řešení?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na správnost provedení montáže plastového okna s rozšiřovacím profilem. Po montáži jsem zjistil, že mezi rámem okna a rozšiřovacím profilem byla lokálně mezera (v levém horním i spodním rohu, v dolním rohu docházelo i ke kondenzaci), kudy znatelně profukoval…

Nové základy podlah, hydroizolace a zateplení

Dobrý den, potřebujeme poradit, jak udělat správně novou skladbu podlah u staršího RD, kde byly vlhké podlahy, pod linoleem byla plíseň. Je položená geotextilie, štěrk 8/16, separační fólie, je vylitý podkladový beton, na něj se má dělat hydroizolace - Remmers MB 2K, dle zhotovitele se nemusí…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Honza Jícha: Pokus se nakonec nevydařil. Přišel jsem na to, že každou chvíli, cca 40x za den to vyhodí hlášku "Internal battery error - Charge overcurrent" nebo "Battery overvoltage". Takže to není ok. Raději jsem odpojil druhou věž, do BMSky jsem dal poslední SW, a již třetí den to běží…

Jak uchytit zastřešení terasy k domu

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Já bych do dřeva nešel.

Dobrý den, hledám učební podklady ke zkoušce topiče III. třídy u TIČR

Dobrý den, hledám učební podklady ke zkoušce topiče III. třídy u TIČR. Rád bych sehnal skripta, učební texty nebo vypracované otázky a odpovědi k přípravě na testy. Materiály bych chtěl koupit pro svou osobní přípravu ke zkoušce. Mohl by mi prosím někdo poradit, kde se dají sehnat, případně je…

Typ ventilu

Poslední příspěvek od Luboš Vintera: Našel jsem k nim v obale jen t. hlavice V-4260. Ventily slouží i v samotíži.

Přidělování dotaci

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Pokračujte v dotacích,když už jste je načal.

KZP – jak to řešíte? Excel, papír, nebo software?

Ahoj kolegové, jsem stavbyvedoucí a řeším jednu věc – KZP. Dělám je pořád v Excelu, občas na papíře a upřímně mě to štve. Hledám lepší řešení a napadlo mě, jestli na tom nejsem sám. Jak to řešíte vy? Excel, papír, nebo máte nějaký software? A kdybych dělal jednoduchou appku přímo pro…

Oprava okapového chodníčku a obklad soklu v návaznosti na hydroizolaci

Dobrý den, chtěl bych zrekonstruovat okapový chodníček a obložit sokl domu, pravděpodobně nějakým obkladovým kamenem. Dům je z konce 80. let, částečně podsklepený, neplánuji zateplení sklepů / soklu. Sklepy i dům jsou suché, žádnou vlhkost od základů nepozoruji. Na obrázku 1 a 2 je chodníček…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.