Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 464 příspěvků, nejnovější před 15 hodinami

Vytápění
303 695 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 702 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 149 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
59 127 příspěvků, nejnovější před 21 hodinami

Elektrotechnika
11 355 příspěvků, nejnovější před 17 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 759 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Nezařazené
1 509 příspěvků, nejnovější před 22 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Tepelné čerpadlo pro RD (Dřevostavba) 200m2

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Já dost dobře nechápu proč se všichni zuby nechty snažíte instalovat tepelné čerpadlo vzduch / voda. Protože používáme selský rozum a allegro.

dokumentace pro domácí čistírnu vod

Poslední příspěvek od Jarda Nezbeda: Potvrzuji.

Tepelné čerpadlo vzduch voda

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: INFORMACE OD KÁMOŠE - MÁ OBOJÍ. Levnější elektriku

Změny v časech spínání NT a VT

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: Poslední rozpis co mi přišel, tak poprvé nespínají v celou ale také v 15. 30. nebo 45 minutě. Časy nízkého tarifu platné v období 01.11.2025 - 31.01.2026: C45d,D45d-relé1-PV Pondělí-Pátek 00:00:00 - 06:00:00 07:00:00 - 08:30:00 09:30:00 - 16:15:00 17:15:00 - 18:45:00 19:45:00 -…

zapalovací automatika Sit 577 DBC

Poslední příspěvek od Pavel Trněný: Můžu též tady poprosit o schéma? Jednotka nazapalovala a po výměně fóliových kondenzátorů již zapaluje, ale nedá povel pro puštění plynu.

přehřívání plynového kotle

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Majster,během měsíce na sev. moravě 1 mrtvý a čtyři polootrávení. Máte všech pět pohromadě?

TČ pro podlahové topení + radiátory + bojler TUV

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: I když zde vše dodáte dle požadavku těch dvou diskutérů,ještě se nikdy nestalo,že by určili konkrétní stroj o konrétním výkonu. Já dávám 14kw invertor. Nejjednodušší zapojení 3cv termoventil.

Skladba podlahy - rekonstrukce koupelny

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Obával bych se toho samého co Vy

Ekoscroll

Poslední příspěvek od Drahomira Říhová: měla jsem zcela stejný problém, bylo potřeba vyměnit retordu, byla obroušena a tím pádem nedskakovala a neshořelé palivo se přesypávalo do popelníku. Cena bez cestovného asi 3500.-

stávající zapojení elektrokotle ke kotli Atmos

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Topenář, co montoval Atmos snad nebyl pitomec a proto to beru tak, že je to gravitační klapka. V každém případě je gravitační klapka citlivější na znečištění proti pružinové. Takže jednak bude nutné stávající klapku vyčistit a navíc by bylo vhodné přidat pružinovou klapku do větve čerpadla.…

zapojení vypínače žaluzií

Poslední příspěvek od Jiří Slouka: Dodej ještě tu lopatu, když nepoznáš popsané vývody k motoru, N a L vodič na tom "Smart Curtain Switch" ovladači a na původním přepínači ... PS pro nevidoucí: L = L, L1,L2=motor 1,2, N=N ve svorce ...pozná každý, kdo vidí barvy a písmena... když nerozumíš vůbec elektrotechnice, tak…

zateplení podlahy neobytné půdy, , starého vlhkého domu , bez folii a porozábran, ať to dýchá??

Poslední příspěvek od Tomáš Bareš: Ano, tomu rozumím, proto jsem zkoušel i mezi vrstvami sahat, ale ani shora nemám vatu mokrou. Nicméně uvidíme na jaře, jak se začne oteplovat.

izolace sklepu proti vode, castecne podsklepeny dum

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Píšete, že je to jen povrchová voda, proto prakticky jistě stačí odkopat a zaizolovat jen přístupnou část základů. Pokud je to tak, že je to jen povrchová voda, tak je důležitá ta drenáž. Odkopal bych to do nezámrzné hloubky. Srovnal bych povrchové nerovnosti, navařil hydroizolaci. Na to bych…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Jiří Luňák: Ja jsem koupil ten stridac za 20tis. Byla to uplna nahoda, koukal jsem, ze bych koupil druhou dc6 a ono toto. Jinak stacilo pockat do dneska a probehla kalibrace sensoru. Ted uz jede vse jak ma. Dekuji

Řešení brány ve svahu

Poslední příspěvek od David Šuhájek: Pokud cesta za bránou stoupá a brána se musí otevírat dovnitř, nejčastěji se používá křídlová brána se speciálními panty, díky kterým se křídlo při otevírání nadzvedne a nenaráží do svahu. Případně lze řešit zdvihací křídlo nebo úpravou prahu. Posuvná brána je technicky nejjednodušší, ale…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.