Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 033 příspěvků, nejnovější před 17 hodinami

Vytápění
293 302 příspěvků, nejnovější před 7 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 380 příspěvků, nejnovější před 19 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 927 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
57 748 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
10 870 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 476 příspěvků, nejnovější před 15 dny

Nezařazené
1 247 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Martin Starý: Dobrý den, dříve jsem měl kotel Atmos DC 22s bez ladomatu pouze s přložným termostatem a čtyřcestným ventilem. Protože kotel často vypínal a dehtoval, tak jsem ho vyměnil za kotel DC 18 s s Laddomatem. I když je kotel slabší, tak má daleko větší spotřebu paliva. Už jsem koupil brzdiče do spodní…

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Stanislav Fiala: Mám stopeno 20 pytlíků, denně dva ,hoří dobře, pelety se po odhoření nepropadají do retorty a vytvářejí takové spečence-pecky a potom jsou vytlačovány do popelníku.

Vypnutí protizámrz na pl. kotli

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: To pak kotel musel fungovat trosku spatne, cidlo co meri teplotu na vystupu z vymeniku tu teplotu merilo ze zpatecky, tedy se asi mohl pretopit kdyby se nastavila teplota na nejakou vyssi hodnotu Jen nevim jak to pomohlo protizamrazu.. i stary buderus meril myslim teplotu na 5C a pak zapnul…

Připojení rozdělovače podlahového topení

Poslední příspěvek od Jan M: Z moji zkusenosti v prumeru kryjete kolem 40% vypoctove tz...

Prasklé těsnění

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Na takovíto dotaz vám může odpovědět asi jen majitel stejného kotle ale s tím se tu asi nepotkáte. Co takhle ten profil vyfotit? Potom budete mít větší naději že se někdo s podobným profilem už potkal.

Srovnání energetické náročnosti keramických cihel a ztraceného bednění u RD

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Chcete-li odolat záplavám, tak stavte z litého betonu. Litý beton umožní lépe umístit armování a zachtí boční síly a ohybové namáhání při minimální tloušťce zdi. Když je vibrovaný je pro vodu nepropustný. Ukázka co myslí pod litým betonem (mám to na dohled ze dvora).

Benekov pelling 27

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Dobrý den - jsem jen fanda a mám Benekov B14 od r. 2016 a před tím jsem měl polskou přestavbu od Kovarsonu. Topím výhradně uhlím ořech2 Bílina - nákup od p. Sedlaříkové z Lipníka - uhlilipnik.cz - s kvalitou za cca 12 let problém nikdy nebyl (uhlí mají sice uskladněno venku, ale pod plachtami a…

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Filip Patek: Poskozeni od ruznych datlu a podobnych je pomerne caste. Kralikarny by mohly vypravet.

Větrání/rekuperace ve spíži …

Poslední příspěvek od Pavel Tuzar: Dobrý den, Jak jste to vyřešil, a jaké máte z řešením zkušenosti? Chystáme se k realizaci řešení: vytvořené větrací otvory na fasádu ve smyslu větracích mřížek (dole/nahoře)

SDK podhled pod dřevěným stropem - rekonstrukce

Dobrý den, řeším jak vybudovat podhled při rekonstrukci staršího domu - přízemí. V domě je ještě obývané 1. NP. Strop je dřevěný trámový, viz. foto. Nejpřijatelněnjší se mi jeví klasická křížová konstrukce z CD profilů zavěšená pružinovým závěsem. Nad ní 180mm vaty hlavně z akustických důvodů. Je…

Vybírám okna

Poslední příspěvek od Michal Sýkora: O kolik je pevnější nebo odolnější to okno s výztuží? Má to i nějaké tepelněizolační vlastnosti lepší?

Předimenzovaný kondezační kotel - cyklování, akumulační nádoba, FVE

Poslední příspěvek od Petr Ludvík: Už jsem se na to ptal a kotlař mi říkal, že to nejde.

Taktovací/akumulační nádoba k TČ

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Neměl jsem v úmyslu rozporovat vaše tvrzení ale podpořit jej z jiného zdroje a to přímo týkajícího se daného TČ.

záměna sanity

Poslední příspěvek od Stela Holiková: Vidíte a mně teď velmi dobře poradili. Objednávala jsem ze Sanitina sprchový set a nevěděla jsem, který typ by byl vhodný, značku už vůbec ne. A věděla jsem, že nechci rozhodně nic drahého.

Skořepinové tvárnice - vnitřní zateplení

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: I voda se schovala do polystyrenu - drážky vyříznout pájkou s vhodným okem - čistá práce... Odpad z horního patra je vedený ve stěně v betonu.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.