Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 961 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Vytápění
287 081 příspěvků, nejnovější před 8 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 218 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 594 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
57 593 příspěvků, nejnovější před 2 minutami

Elektrotechnika
10 830 příspěvků, nejnovější před hodinou

Ceny a dodavatelé energií
5 409 příspěvků, nejnovější včera

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Fotovoltaika x energetická katastrofa

Poslední příspěvek od Katka Nová: Lidstvo ale tu pohromu v 6. století přežilo, i když s velkými problémy. Nastudujte si trochu dějepis.

Regulace tepelného čerpadla a jeho okruhů v novostavbě - zapojení smart home

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: To záleží na Vás co chcete,

Bubliny v okruhu vody určenej na okrev vody v zásobniku teplej vody

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Každé zapálení po 6 minutách znamená 2 profuky trvající až 30 sekund (můžete si to ověřit) kdy bez plamene se suší a větrá spalovací komora a tisíce "joulíku" jde do atmosféry. Při každém zapálení unikne nějaké množství nespáleného plynu. Navíc topíte s vysokou teplotou spalin než byste…

Zásuvka na nízký i vysoký tarif

Poslední příspěvek od Vladimír Krteček: Ja bych ten bojler napojil pres chytrou zasuvku do zasuvky kde je elektrika porad. Ta chytra se da ovladat i pres telefon nebo tlacitkem primo na ni. Naprogramoval bych ji na pravidelne spinani v casech nizkeho tarifu. A kdyz bude potreba dohřát - stisknu tlacitko a dohrivam kdykoliv, tedy treba i…

Nízké průtoky u podlahovky

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Jde to jednoduché. Dlouhý okruh má vysokou tlakovou ztrátu i při 1 l/min. Když to zvýšíte 3x, tak odpor vzroste s druhou mocninou tedy 9x. Můžu Vám to doložit výpočtem. EDIT nedalo mne to abych to neověřil, že nekecám

Jakou podlahu? Lino, vinyl, lamino na fermacell desky?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Voda určitě škodí. U nás se vytírá tak raz za 2 až 3 měsíce vlhkým hadrem a hnedka zatím se to utírá do sucha (3 pokoje). Kuchyň, zádvěří, hala, komora (lino), koupelna, WC a TM (keramika) se mokrým způsobem čistí každý týden.

Ovladani obehoveho cerpadla

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Mně to připadá, že tohle ti uživatelé buď neumějí nebo nechtějí pochopit, ptotože jsou zacyklení ve svých představách.

Atmos DC 25sp

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: To není to nejvhodnější řešení. Pokud nemáte termostatický ventil, tak servo a regulaci na konstantní teplotu a nebo ekvitermní regulaci, tedy aspoň. Jsou i regulátory s časovou regulací, ale to je již za větší peníze. ACDO3 je již za pořádné prachy, ale ovládá časově a koriguje podle požadavku a…

praktické zkušenosti s jednoduchou čističkou šedé vody?

Poslední příspěvek od Roman Pavlík: Jsem na tom dost podobně! Při stavbě domu jsem udělal dvě ležaté kanalizace - jedna je výhradně na toalety, druhá na zbytek. PROZATÍM - a to zdůrazňuji - mi obě ústí do jedné jímky odpadních vod, ze které vede tlaková kanalizace do řadu obecní splaškové kanalizace. Takže zatím příprava.…

Výběr klimatizace - pokoj 30m2

Poslední příspěvek od Jožo Ferko: https://github.com/jwillemsen/daikin_one… Toto je jediná v současné době funkční integrace. Daikin spustil vlastní API, které lze použít. Dřívější integrace používaly API mobilních aplikací a uměly toho víc, to už nyní nejde. Dá se tím nastavit teplota, režim, rychlost ventilátoru, naklápění a…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Leoš Novotný: Ok, děkuji za info, jsem z Nekoře (okr. Ústí nad Olicí), už jsem si ten kondenzátor na internetu našel, vím co shánět, jen jsem nevěděl, pod kterým krytem začít hledat, jestli z vrchu nebo z boku. L. Novotný

Vysoká vlhkost v bytě z Liaporu

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Klima umí odvlhčovač jen při chlazeni

Zapravení prostupů a rozvodů

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Pískem jsem srovnal jsem malé nerovnosti podlahy. V místech rozvodu jsem vyřízl EPS do vhodného tvaru a zbylé mezery jsem vypěnil. Písek tam není moc vhodný, protože nefunguje jako tepelná izolace

Pákové baterie

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Není zač. Dříve "za socializmu" jsme měli "2 točky" a k takovému jevu nemohlo docházet. Určitý pokrok zaznamenaly pákové baterie ale sklon světa k nedokonalostem přivodil drobné negativa jako přetok nebo vodní ráz náhlým uzavřením průtoku. Možná to nepamatujete ale nebylo…

Indikátor úniku zemního plynu

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: Tak si to dejte na Bazoš a ne sem. Děkujeme za pochopení.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.