Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 454 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Vytápění
303 661 příspěvků, nejnovější před 37 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 702 příspěvků, nejnovější před 16 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
27 146 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Obnovitelné zdroje energie
59 123 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Elektrotechnika
11 352 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 758 příspěvků, nejnovější před 19 hodinami

Nezařazené
1 508 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

přehřívání plynového kotle

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Jaroslave to máš tak,když zde vládne takový Doník,tak je vždy o legraci postaráno.

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Jakub Frydrych: Jaká je cena takového zboží na černém trhu ? :))

EKVITERMNÍ ČIDLO TEM ZAF 200 NÁHRADA

Poslední příspěvek od Peter Fusik: Super, podla teoretických predpokladov 😉

Řešení brány ve svahu

Poslední příspěvek od Petr Brabec: I když je toto vlákno dost staré, přesto přispěji. Řešil jsem stejný problém s otevíráním brány do pozemku, který za bránou stoupá. Koupil jsem čtyři větší kulové čepy a v autocadu navrhl osy křídel tak, aby se při otevírání vyklonila vzhůru. Do těchto os jsem umístil ty kulové čepy a spojil je s…

zapojení vypínače žaluzií

Poslední příspěvek od Martin Bebjak: V krabici to vypadá takhle

izolace sklepu proti vode, castecne podsklepeny dum

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Podle mě se té vody bez vynaložení velikých finančních nákladů a práce nezbavíte protože se asi jedná o nějaký pramen a to je voda tlaková a té odolá málokterá izolace. Jelikož se asi jedná o starý dům tak musíte brát v potaz i riziko malé pevnosti zdiva při odkopávání. Rodiče měli také takovýto…

Viadrus u22 s podavačem

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Stejný dotaz byl nedávno na Energoportálu .. bohužel dotyčný se ptal stejně jako Vy ... nenapíše nic o současném nastavení, typu přestavby, říd. jednotce, zapojení apod ...... Na toto tema je tu cca 200 temat - je potřeba si principiálně uvědomit že hořák automatu lze provozovat od 30 do 100%…

zateplení podlahy neobytné půdy, , starého vlhkého domu , bez folii a porozábran, ať to dýchá??

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Na těch trámech taky dochází ke kondenzaci, ale jen v menší míře a obvykle se to projevuje jen tmavšími mapami na trámech. To tam máte taky

odvětrání instalační předstěny z ytongu

Poslední příspěvek od Karel Zahut: Chci jenom předejít vzniku případné vlhkosti ve vzduchové mezeře. Děkuji moc za názor.

Změny v časech spínání NT a VT

Poslední příspěvek od Martin Jakoubek: Ano, změny ve spínání NT jsou, také jsem si toho všiml. Nyní prý nemusí dávat všechny levné hodiny jen přes noční dobu.

Připojení řídící jednotky k internetu

Poslední příspěvek od Tomáš Hluštík: Dobrý den. Vaší větě: "Zadáváme IP adresu, masku a bránu. Vše jsme našli v PC" rozumím tak, že jste měli poznamenané tyto údaje nastavení panelu a že tedy panel měl pravděpodobně statickou IP adresu. Je možné, že nový router používá jiný adresní rozsah. Třeba původně jste měli…

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Jan Fogaš: Otevřete kryt a vyjměte ven komoru/kryt hořáku. Kanál se čistí mechanicky jemným kartáčem nebo vysavačem, opatrně, aby se nepoškodily těsnění a senzory. To je vše.

Zateplení podlahy půdy s železnými dráty od pozednice?

Dobrý den všem zkušeným lidem, na podzim jsem zateplil půdu na cca 80 let starém domě. Původní skladba stropu byli trámy, zespodu prkna s rákosovou omítkou, z vrchu pak též prkna, kartonový papír, nasypaná škvára a tenký betonový potěr. Z vrchu šlo vše pryč a zůstaly jen čisté prkna. Vše bylo…

Vytápění podkroví, -Rada

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Pokud se nemusí přidávat tepelná izolace, tak na těch 5cm lze realizovat teplovodní topení jak mokrou tak suchou cestou. Tazatel ale uvádí, že výkon kotle nestačí. Fólie jsou dost drahé a budou vysoké provozní náklady. Provozní náklady multisplitu budou cca třetinové a hlavně umí letní chlazeni

Náhrada horizontálních radiátorů vertikálním z důvodu prosklení stěny

Poslední příspěvek od Milan Preclík: Děkuji všem za reakce. Dám nakonec na doporučení od Vás i po konzultaci s dalšími lidmi otopnou lavici pod fix okno, bude to TOP řešení. Děkuji!

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.