Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
179 995 příspěvků, nejnovější před 51 minutami

Vytápění
296 179 příspěvků, nejnovější před 46 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 572 příspěvků, nejnovější včera

Voda, kanalizace, koupelny
26 561 příspěvků, nejnovější před 55 minutami

Obnovitelné zdroje energie
58 433 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Elektrotechnika
11 096 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 531 příspěvků, nejnovější před 12 dny

Nezařazené
1 411 příspěvků, nejnovější před 8 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Kombinace dvou typů kotlů v topné soustavě - dává smysl?

Poslední příspěvek od Martin Svoboda: Markéto, žádné blbiny nepíšete 🙂 Kombinace dvou kotlů je možná, ale bez akumulační nádrže bych do toho raději nešel, jinak se z toho systém zblázní. A pozor na to, kdo to bude ladit, ne každý topenář má chuť se s tím trápit.

Podhled z PIR a parozábrana

Poslední příspěvek od Martin Novák: Děkuji, původně v projektu byla místo PIR jen OSB deska pro kotvení rozvodů a pod ní parotěs. Při cenách OSB a PIR byl rozdíl řešení cen minimální s přidanou hodnotou v termoizolaci. Nicméně primárně teď řeším problém s prknem uprostřed dvou parotěsů. Zda to vůbec vadí a vlhkost v prkně bude…

ATTACK FD - přechod na pelety

Poslední příspěvek od Martin Svoboda: Petře, podle mě je to přestavba trochu loterie. Můj soused to udělal, ušetřil sice něco na spotřebě, ale říkal, že ho stálo dost nervů to pořád ladit. Takže pokud rád bastlíš, směle do toho, jinak bych raději zvážil výměnu celého kotle.

Nerezový bazén

Poslední příspěvek od Martin Svoboda: Doporučil bych použít kvalitní sanitární silikon určený pro bazény - vydrží déle a je bezpečný. A hlavně dejte pozor na to, aby vám pak voda neutíkala, to už by byla hodně drahá sranda!

Dobrý den, potřebujete půjčku?

Seriózní a rychlá soukromá půjčka Hledáte půjčku na oživení svých aktivit, ať už na realizaci projektu, nebo potřebujete peníze z jiných důvodů či cokoli jiného, co chcete? Jsme ochotni půjčit každému, kdo je schopen splnit podmínky splácení. Sdělte mi prosím výši požadované půjčky a dobu její…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Miroslav Šperlín: Ano, přesně tak. Ale pozoruji delší dobu jestli je to opravdu pořád ten stejný.

ELEKTROSMOG

Poslední příspěvek od Lenka Enka: Každý je na to jinak citlivý. Jsou lidé, kteří bydlí u jaderné elektrárny Černobyl už desítky let a pojídají radioaktivní produkty. Já na elektrosmog citlivá jsem a je to celkem peklo. A nemůžu se skoro nikomu svěřit protože to medicína neuznává a já nechci být za blázna.

Voda - teplá ze studny, studená z řádu

Poslední příspěvek od Josef Komný: Nejsou příbuzná, každé má (i přes podobné znění) zcela jiný etymologický základ. Ale i tak to nic nemění na faktu, že vodovodní je vždy jen "řad".

Spokojenost s aplikací MyUplink k TČ NIBE

Poslední příspěvek od Libor Stodůlka: Máte pravdu nová aplikace MyUplink k tepelnému čerpadlu NIBE se vrátila o několik let zpět. Informace jak TČ pracuje , teploty , nastavení atd., nejsou dostupné jak tomu bylo v přechozí verzi. Plně se stotožňuji s vašim článkem.

Řasy v bazénu

Poslední příspěvek od Ivan K.: vazeny pane, sam prevadzkujem velky bazen (kazdorocne ho na sezonu vypustam, vycistime a napustam nanovo studnovou vodou) a poradil som aj mnoho kamaratom, A ked uz ste taky premudrely, co si precitat navody na hocakej "chemii" do bazenu ??? Nechapem co vam vadi na mojich odpovediach…

Správnost skladby fasády

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Někdy mapy vyvolá i kondenzace par a stačí teplotní rozdíly v desetinách stupně kdy to kondenzuje a kdy ne. První obrázek je z nedostavěného domu nedaleko ode mne na fasádě z EPS a natažené tenké omítce s perlinkou. Nebylo to od deště. Druhý obrázek je od sousedů kde mají na XPS a EPS nalepený…

Aký výkon klimatizácie?

Poslední příspěvek od Hugo Zhor: Podle vašeho popisu se taky domnívám, že 3,5kW bude stačit. Jsou i jednotky, které umožňují dostatečně dlouhé trasy. Např. Mitsubishi STANDART MSZ-AY35VGK+MUZ-AY35VG nebo pokud vám jde hlavně o co nejnižší cenu, tak Sinclair KEYON SIH+SOH-12BIK2. Ty značky, které vám nabídli, mají třeba Daikin…

industriální okna

Poslední příspěvek od Lukáš Žáček: Výběr správného dodavatele je úplně zásadní, hlavně u industriálních oken, kde je kvalita klíčová. Na trhu je fakt hodně firem, ale spousta z nich slibuje hodně a pak dodá něco, co nestojí za nic. Doporučuju vybírat hlavně podle referencí a ověřených zákaznických recenzí, ať nekoupíš zajíce v…

zvýšení tlaku vody za filtrem

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Stodni jsem čistil. Vyčerpal, vydrbal rýžákem, vybílil vápnem, vybral dno a na dno dal vrstvu ostře tříděného dolomitického vápence. Do studně dávkuji Savo. (2dl po 14ti dnech.)

Parozábrana strop mezi patry

Poslední příspěvek od Jiří K: Díky za rady pánové. Parozábranu ve zbytku domu použiji. V jednom pokoji kde jsem pospíchal a strop je už hotový to už nechám a snad to těch pár let přežije.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.