Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 584 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Vytápění
285 855 příspěvků, nejnovější před 30 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 082 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 425 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
57 516 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
10 718 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 372 příspěvků, nejnovější před 8 dny

Nezařazené
1 143 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Výpočet směšovacího okruhu

Poslední příspěvek od Jan M: Dekuji, ale toto je známá záležitost. Taky to tak doma mám. Potřeboval bych ale trošku větší kalibr... 200kw

K na dřevo + 3x AKU - zapojení

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Problém foulingu je trochu složitější. Především se tvoří na ploškách vystavených vysokému toku tepla. Známé je to u spirálních výměníků na vnitřní straně. Má na to zásluhu i odstředivá síla. Nečistoty obecně můžou vznikat i ve vodě "destilované". Jsou to ionty rozpuštěných kovů, korozní…

Detekzce kanalizace ve starším domě.

Potřebuji poradit čím zdetekovat trasu kanalizace od záchodu která přes zeď vede do koupelny kde se slučuje s vanou,bidetem a umyvadlem. Co vím jedná se v případě záchodové trubky o nějakou starší kameninovou. Idea je v koupelně udělat ještě jeden záchod a k tomu prvně potřebuji vědět kudy ta…

Skladba podlahy na dřevěném stropě

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To je samozřejmě Vaše volba, ale pokud děláte do novostavby nové podlahy, tak je to skoro hřích. Navíc jde o to, čím budete topit. Pro splnění PENB se často používá TČ a zde je jednoznačně výhodnější PT než radiátory. Obecně ale máte dvě možnosti. Buď realizovat podlahy suchou cestou třeba jak to…

Aut. kotel na pelety Mini Matic

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Pokud ty nádrže vyhází, tak se sníží účinnost a razantně naroste počet zapalování. Jestliže jsou nádrže ve vytápěném prostoru, tak ani nevadí ztráty. Navíc pokud je vyhází, tak si to celé zkomplikuje, pokud chce dále provozovat krb a případně elektrokotel.

Nové podlahy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Souhlas. Na rozdíl od Vás jsem se rozhodl pro renovací, kde to jen šlo. V jedné místnosti byly hodně poškozené a tak jsme je vytrhali. Do větších spár jsem vlepil klínky nařezané z vyhozených parket. Půjčil jsem brusku na parkety a během jednoho odpoledne jsem měl hrubé přebroušení. Menší spáry…

4-cestný ventil v rozvaděči podlahového topení -hybridní systém

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Rozvaděč s 4cv je skutečně taková rarita a netuším, proč Vám ho tam navrhl. Podstatné je, že tam máte taktovací nádrž. Za taktovací nádrží tedy musíte odbočit dvě větve. Větev pro radiátory by se měla postupně skládat z uzavírací ventil, pružinová zpětná klapka, filtr, oběhové čerpadlo, uzavírací…

Možnosti regenerace kyslíku bez větrání

Poslední příspěvek od Josef Hodboď: Je to možné, pokud se o ně družstvo, SVJ či město, obec starají. Vy však máte v rukách možnost dokázat, že zejména v ložnici nemá vzduch přijatelnou kvalitu, přitom větrání otevřenými okny se bere jako nežádoucí plýtvání energií. Pokud to chcete řešit na vlastní náklady, tak bych nejprve…

Čím natří kovovou branku ?

Poslední příspěvek od Josef Hodboď: Poctivě branku co nejvíce zbavit rzi, dva nátěry Hostagrundem na venkovní kov při dodržení návodu a podle mých zkušeností máte na nejméně 10 let pokoj. Barva po čase na Slunci trochu zesvětlá, běžná oxidace povrchu. Nejhorší jsou nečistoty od ptáků případně od stříkajícího bláta za deště.

Rozvody topení (radiátory, podlahové topení) od plynového kotle

Poslední příspěvek od Bohdan Truska: Samotný kotel s regulací je za 62 990 bez daně katalog. Vše ostatní si odhadněte. Záleží na tom, co se použije + montáž. Montáž proběhne jednou, ale úspora za plyn je každý rok a s přibývající cenou energií se úspora za energie zvyšuje pomalu každým rokem.

Plynové kondenzační kotle.

Poslední příspěvek od Ondřej jjj: Osobne bych se zeptal vaseho servisaka co na vas 20ti lety kotel chodi pravidelne kazdy roky jaky kotle ma rad a na jaky ma nahrdni dily :)

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Martin Sippl: Prosím někdo zkušenosti s bleze praktick

Geco G-403 P02 Chyba -11-

Dobrý den, oživuji tu téma, které tu řešil pán před 7mi lety. Mám řídící jednotku geco G-403 P02, při dosažení 60° vody v kotli jednotka vypne hodí chybu -11- a začne odpocitavat P 60-0 sec., následovně topí dál, nicméně po několika hodinách vypne úplně ---- a aktuálně už nejde spustit, nadále…

Zahradní domek se zateplením

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: To je celkem jedno. Já jsem vybíral silnější pohlinikovanou

Vrchní odhořívání

Poslední příspěvek od Petr Malík: Dobrý den Nahradit kamna Club, pokud jste na ně zvyklý není žádný problém a to jinými kamny Club, nebo koupí příp. sehnáním kamen téhož typu na náhradní díly, protože stále se těchto kamen na bazoši aukru i jinde prodává dost a dost od naprostých trosek až po krásné zachovalé kousky a ceny jsou…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.