Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
170 276 příspěvků, nejnovější včera

Vytápění
267 901 příspěvků, nejnovější před 19 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
28 020 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Voda, kanalizace, koupelny
23 687 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Obnovitelné zdroje energie
53 652 příspěvků, nejnovější před hodinou

Elektrotechnika
10 348 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
4 706 příspěvků, nejnovější včera

Nezařazené
517 příspěvků, nejnovější před 5 dny

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Utáhne mi Bosch Condens GC 2300iW 22/25 rodinný dům?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Ztráta na kohoutkové vodě čekáním na teplou byla vyčíslena ECODESIGNEM na 18 kubíků ročně pro 4 člennou rodinu. Aby se toto částečně eliminovalo přišly na trh kotle s intergovaným malým zásobníkem, cca 45 l nebo 2 nádoby vedle sebe 20 l. Tím se frekvence sepmutí sníží, sníží se i počet profuků…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Miroslav Šperlín: BMS zůstává, bylo u obou fw stejné, netřeba s ním nic dělat.

Vysoká teplota MOSFET řídících jednotek Tech Sterowniki

Poslední příspěvek od Tomáš Fiala: Musím poděkovat za tohle vlákno. První výměna měla za výsledek vyhození jističe na okruhu kotle a měl jsem za to, že jsem tu jednotku dodělal definitivně, ale zkusil jsem to ještě jednou přepájet s druhým kondenzátorem (koupil jsem pro jistotu dva) a jednotka pak naběhla, ventilátor se točí. Zítra…

Stykač místo starého V16D.

Dobrý den, doma mám stykač V16D, kterým spínám sporák. Stykač je ale hrozně starý a vrčí. Chci ho vyměnit za novou alternativu. Mohu použít tento místo toho starého: https://www.epm.cz/zbozi-c17-10-220-230v… Ptám se kvůli parametrům. Budu vděčný každému kdo mi poradí, stykačum nerozumím. Díky.

Programovatelné hlavice radiátoru a prostorový termostat

Poslední příspěvek od Rudolf Tomka: aj my máme starý dom z.r. 1970 , kde je celkovo 8 radiatorov , z toho ešte 5 rebrových so starými ventilmi , ktoré sa nedajú vôbec regulovať a 2 nové KORADO , ktoré sú pripojené cez priame ventily / guľové / bez možnosti regulácie prietoku . "Problém " u nás nastáva , ked v našej…

Zkušenosti se Solidsun

Poslední příspěvek od Petr Vorel: Ještě možná k aplikacím - kvalita asi hodně závisí od střídače. V mém případě GoodWe, appka od výrobce (SEMS portal) je celkem sparťanská. Pokud máte ambice vytěžit z FVE maximum, zvažte https://www.home-assistant.io/ Open source platforma, nainstalujete třeba in na NAS, Raspberry, staré…

Fasáda - silikon nebo silikát?

Dobrý den vespolek, chtěl bych poprosit o názory příp. doporučení pro volbu omítky. Skladba stěn je vápenopískové zdivo a šedý EPS (rozumnější by byl bílý, vím, viz https://www.imaterialy.cz/rubriky/poruch… , ale nevěděl jsem, a už tam je).

Jaké dřevo - pultová střecha (přístřešek na auto) + terasa

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Dejte na sebe kontakt, zavolám.

Koupelna na OSb deskách

Zdravím, Budu dodělávat koupelnu v podkroví. Podlaha - trámy, rošt, 25 mm OSb, křížem Durelis deska 15 mm. Jedna zeď z ytongu, zbytek SDK. Doporučil by někdo jaký obklad a podlahu použit? Keramiky se bojím kvůli zatíženy a praskání z důvodu nějakého pohybu i když desky jsou lepené a šroubované.…

Paralelní zapojení panelů

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: https://cdn.solar-eshop.cz/files/product…

Schlieger

Schlieger NEDOPORUČUJI, jděte od této firmy dál, ušetříte si hromadu času, peněz i nervy. firma nekomunikuje, nehodlá dodělat zakázky (FVE a TČ), navíc ani dotaci. ruce pryč od nic, neskuteční amatéři!!

slabsi v. silnejsi cerpadlo

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Honza S Proto se do systému vkládá THR - AKU aby TČ mělo zajištěno potřebný průtok, nezávisle na okruhu vytápění

Ochrana plechové střechy - léto

Poslední příspěvek od Libor Kniezek: A co takhle v takovém případě otevřít okna?

Podlaha v prvním patře domu, a složení.

Poslední příspěvek od Jaroslav Rodák: Pak mě ještě napadlo, tam kde je velké rozpětí trámů, tak mezi ně dát trámové botky 50x100mm na zpevnění?

Oprava vlhkých omítek ve sklepě svépomocí

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Cado,trochu v tom lítáš.Já jsem ti nenadával,jen jsem ti sdělil co ze sebe děláš. A na tom si trvám. Slušností se zde oháníš aniž bys ji ty dodržoval. Já netykám ani Homolovi,který mě zde nazval fušerem,byť on nenamontoval ani vypouštěcí ventil. Ty nejsi slušný i když si to myslíš.Jsi normální…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.