Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
170 190 příspěvků, nejnovější včera

Vytápění
267 818 příspěvků, nejnovější před hodinou

Větrání, klimatizace, rekuperace
28 020 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
23 674 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
53 534 příspěvků, nejnovější před hodinou

Elektrotechnika
10 345 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Ceny a dodavatelé energií
4 706 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Nezařazené
517 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

AZ router ( wattrouter ) a kombinace ohřevu bojleru s tep. čerpadlem - nastavení wattrouteru

Poslední příspěvek od Petr Peňás: tohle by bylo super, zrovna ted je vecer, FVE nic nevyrabi, doma se nic nedeje, jedou jen pocitace a pritom to i pres 150W obcas ven pusti a AZ router zapne bojler. Pritom jak jsem psal, tak mi prijde, ze cim vyssi je ta hranice, odkud zacina AZrouter spoustet, tak tim min si pres den vezme z toho…

topné těleso boileru

Poslední příspěvek od Petr Peňás: Uz jste to asi vyresil, ale obecne to topne teleso musi byt zapojene do hvezdy, aby ten AZ router dokazal regulovat jednotliva topna telesa a neovlivnovaly se ty jednotlive faze vzajemne. Kdyz to date do trojuhelniku, tak se to cele zblazni a bude se to porad houpat..

Dakon - opravy elektroniky

Poslední příspěvek od Jaroslav Fiala: To bych rád, ale kde vzít adresu?

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Lukáš Papřok: To jsem se jim snažil popsat že je to problém který se týká měření po fázích které je jen v české republice, že se to netýká součtového měření u nich.

Ekonomika velikosti akumulace FVE

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Myslím,že kdo bude mít na dům tak utáhne i těch 1 500 kwh ročně za topení. Stavební proud v D01 je teď za 7,55.V D57 bude levnější.

recenze Malina FVE ?

Poslední příspěvek od Petr Hořínek: Tak v propadlišti dějin asi skončí velmi brzo... poslední možnost jak se s nimi spojit byla telefonní linka, která už dnes také nefungovala,...po dvou minutách vám volání vyvěsí...

Cvakání v trubkách

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Cvakání v parním potrubí způsobovala kavitace ne hranici bodu varu. Jinak cvakání může způsobovat pohyb potrubí při změně teploty, dále to může být uvolněná součástka nějakého ventilu, která se rozechvěje prouděním vody. Příčin může být mnoho. Chce to vypozorovat reakce na změnu teploty, či…

Paralelní zapojení panelů

Dobrý den, přečetl jsem si podobné příspěvky, ale nenašel jsem jednoznačnou odpověď. Mám 1f FVE, 8 panelů po 450 Wp (tj 3,6 KWp). Měnič GoodWe 3000 NS/XS s jedním vstupem o výkonu 3KW. Panely jsou orientovány na jihovýchod, no víc východně. Odpoledne, když přijdu z práce je výkon už…

Výběr šroubů do panelu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Když ta "báze" na zdi bude dostatečná, tak bych to přidělal ma plastové hmoždinky fí 12 mm. Šroub typu vrut se musí odhadnout a nebo to půjdu odzkoušet a dám vědět později. Pokud by měla konzola více otvorů než 3, tak je možné přejít i na hmoždiny fí 10 mm ale opravdu musí být k vidění.…

Venkovní jednotka v zimě

Poslední příspěvek od Michal Michal: Je tam jen chladivo... nic se tam nehoní oběhovkou .. Tak pořád nevím :-)

PENB kategorie

Poslední příspěvek od Filip Cada: Super, dekuji za vysvetleni. Doufejme tedy, ze regulace nebude tak ostra. Pokud budou chtit zakazat prodej a pronajem budov nesplnujicich danou kategorii, bude se jedna o protiustavni zasah do majetkovych prav.. Doufejme tedy, ze to bude ok.

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Nepíšete vůbec nic o tom, jak máte kotel a čerpadla řízená. Nejrychlejší bude, když mě zavoláte. 774037388. Teprve teď jsem se dostal k tomu, abych odepsal.

Dakon Dua 28 BT

Poslední příspěvek od vaclav prochazka: Jinak to máme 10 km do Pardubic a 11 do Hradce, tak servis tafy snad bude👍.

Tepelné čerpadlo k stávajícímu kotli na pelety

Poslední příspěvek od Jan Šlezingr: Zatím mi z toho plyne, že když už se do toho bude šahat, bude potřeba udělat jak TČ, tak novou AN, která bude zvládat provoz obou zdrojů, NEBO doplnit systém o samostatný bojler, určený pro provoz s TČ.

Sifon k pračce, sušičce a myčce

Poslední příspěvek od Libor Kniezek: Myslíte třeba toto? https://www.chudej.cz/produkt/sifon-prac… Na to se natáhne hadice a utáhne objímkou, bez těsnění.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.