Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
178 647 příspěvků, nejnovější před 6 hodinami

Vytápění
294 619 příspěvků, nejnovější před 4 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 494 příspěvků, nejnovější před hodinou

Voda, kanalizace, koupelny
26 034 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
58 040 příspěvků, nejnovější před hodinou

Elektrotechnika
10 993 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
5 495 příspěvků, nejnovější před 12 dny

Nezařazené
1 333 příspěvků, nejnovější před 14 minutami

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Rosení dveří

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Tam se sešlo více nedostatků naráz a pak výsledek je překvapivý. Vysoká vlhkost je tam a bylo by zajímavé ji změřit. Další věcí je velký zkrat kolem distančních rámečků. Běžně jsou rámečky hluboce zanořené a překryty plastem se vzduchovými komorami. Viz obrázek na kterém jsem to vyznačil. Není…

Fotovoltaika:

Poslední příspěvek od Jiri Hromada: Ahoj Diky za radu. Fotovoltaiku mam udelanou pomoci polskeho Voltu a 7 ks panelu o 460wp.Na ohrev vody v bojleru to bohate staci i v zimnim obdobi a od pulky unora to nasledne dokaze i topit v baraku.cca 5m dvojiteho plechoveho radiatoru o vysce 60cm neni problem pri prikonu 1200w najet na…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Petr Rousek: Napíšu sem výsledek: 1. Power Switch jsem dnes přišrouboval na zeď vedle střídače. 2. Power Senzory jsem použil ty nové. Takže mi zbydou jedny volné, 5 let používané. Kdyby někdo měl zájem...

Částečná rekuperace do rekonstrukce

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Není problém udělat jen částečnou rekuperaci. Výkon se určuje podle větraného objemu a podle počtu osob. Podle větraného objemu potřebujete min výkon 600 x 0.3=180m3/h. Podle počtu osob 4x25=100m3/h. Je dobré nehonit rekuperaci na maximální výkon, takže by měla mít výkon minimálně cca 300m3/h.

Kotel Viadrus

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: A ty 3 servismany z MSK jste zkoušela kontaktovat????? https://viadrus.cz/servis

Steca TR0603

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Deset roků mu leží doma.

Kotel Ponast KP11

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Až ten kotel koupíte, tak dejte pane kolego nějaké info z provozu - jde o českou peletovou špičku. Vím že máte C27 .. ale snad se teď trefíte do vhodného výkonu a budete spokojen. ps: pokud byste C27 prodával - pošlete mi info - email mám na vinklarek.cz

Obestavění studny

Poslední příspěvek od Filip Patek: Mozne to rozhodne je. Prvni vec je, zda je studna "legalizovana", ci je tam takovym zpusobem, ze u ni nase milostive urady nevedi. Podle toho bych volil dalsi postup...

Vybírám okna

Poslední příspěvek od Jan Němec: netěsnily po obvodu.. Na dvě návštěvy a výměnu nějakých dílů bylo hotovo. Přístup techniku skvělý. Pak jsem si je domluvil před koncem záruky, vše prošli a seřídili, namazali a funguje to dodnes. takže 5,5 roku.

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Tibor Coufal: No zateplovat moderní jednovrstvý zdivo to je jak dávat pláštěnku na funkční bundu – akorát si pod ní zapaříš barák... Když už, tak pořádně nebo s rozumem.

Zateplení betonové střechy

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Rozhodl jste se snížit stropy. Osobně nevidím nic příjemného a praktického na 3m stropech. Proto to beru jako fakt. Tím si přidáte kolem 35cm izolace. Dávat další EPS je pak zbytečné a výrazně si tím zjednodušíte celou realizaci.

Izolace střechy nebo stropu? (mezi krokve nebo mezi kleštiny)

Poslední příspěvek od Radim Novotný: Dobrý den, po konzultaci s projektantem mám teď dvě možnosti. Má to být pochozí, nevytápěná půda s výškou od kleštin asi 175 až do hřebene, takže po zateplení se tam nepostavím. Střecha je odvětrávaná (tašky, kontralatě, latě, fólie, celoplošné bednění z prken). Prkna nejsou až do hřebene,…

Nosnost ocelovékonstrukce

Poslední příspěvek od Stanislav Klimeš: Na této podélné spojnici délka cca 5.2m nebude nic ležet,je to jen boční spoj kvúli spojení konstrukce a výkyvu.

Radu

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Tento problém by vám ale měli vyřešit kominíci, kteří vám komín vložkovali. Zřejmě prostrčili jenom trubky a nebo hadici a bůh ví jak napojili sopouch a průduch dole ukončili.

Revize FVE

Ahoj, nemáte někdo tip na prověřenou firmu či fyzickou osobu, na elektrorevizi a revizi FVE z okolí Českých Budějovic? děkuji! :)

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.