Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
171 173 příspěvků, nejnovější před 8 minutami

Vytápění
269 486 příspěvků, nejnovější před 11 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
28 098 příspěvků, nejnovější před 3 dny

Voda, kanalizace, koupelny
23 877 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
54 533 příspěvků, nejnovější před 10 hodinami

Elektrotechnika
10 406 příspěvků, nejnovější včera

Ceny a dodavatelé energií
4 786 příspěvků, nejnovější před hodinou

Nezařazené
562 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Krov RD - bez vazného trámu

Poslední příspěvek od Miroslav Hogen: Opravdu bych nerad, aby mi spadla střecha časem na hlavu.

Spatne odtekajici drez v kudchyni

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Podle mého názoru je to problém dvojitého sifonu. Vyzkoušejte, jak to bude fungovat, pokud tu flexi hadici zvednete do roviny. Pokud to pomůže, tak ji vyhoďte a nahraďte ji normální trubkou, která bude rovna od sifonu k odpadu.

Předčasná výpověď dodávky plynu na dobu určitou

Poslední příspěvek od Aleš Bobek: Nyní jsem ve fázi přechodu od Quantumu k Tedomu. Quantum má poplatek 5tis, s ohledem na ceny by se to mělo vyplatit. Snad :))

Přebytkáři, tak co, pořád krutě vyděláváte?

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Zajímavý pohled ale ty baterie nevydrží "100 let", budou se muset likvidovat. Samozřejmě nevím kolik taková "hromada baterií" stojí vyrobit a kolik stojí výstavba takového areálu kde budou uloženy a jak nákladná je recyklace případně co to dělá se střídavým proudem.

Zateplení kamenného řadového domu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Aby se kompenzoval malý přínos zdí, tak věnovat více pozornosti, případně peněž na izolaci podlah, případně základů pokud to jde, izolace stropu, lepší okna a samozřejmě větrání s rekuperací. Tím bylo míněno "komplexněji".

Výroba pelet doma

Poslední příspěvek od xxx xxx: No, staci nemit linou hubu a obejit firmy. By jste se divil kolik firem bojuje s odpadem, nebo plati za odvoz pouzitelneho dreva...

Aku nádrž v patře

Poslední příspěvek od Robert Hejda: to je ta odpověď co jsem hledal...takže zpětné klapky řešit nemusím...děkuji moc.

CEZ vypověděl produkt Elektřina pro soláry z důvodu výrobního EAN (bez licence).

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Tak než dostavím domky a stále kosit zdarma trávu,tak atˇ je z toho aspoň něco.

Hydroizolaze u svislé výztuže (roxory)

Zdravím, prosím o radu jak postupovat při vodorovné hydroizolaci mezi zákl. deskou a stěnou ze ztraceného bednění. V desce jsou již zabetonovány roxory viz foto. Stěna ze ztrac. bednění bude v terenu. Děkuji za komentáře.

OSVČ a fotovoltaika

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: V době opětovného znárodňování budou mí zákazníci rádi aspoň za těch 80 korun denně.

Správná velikost expanzní nádoby

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Zmiňoval jsem se o rozvodu v horské chatě, kde to funguje již deset let a nic se jim nepřihodilo.

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Luďek Horák: Zdravím,mám BH 18,tedy o třetinu menší spalovací komora a vytápím 240 m2 na 24-25 st.V radiátorech ca 200-240 l.vody.Topím z 95ti procent štěpkou (doba hoření ca 2-2.40 hod.)na vrch 3 polena a nahřeje to barák též 2 patra + sklep a ještě 160l boiler a 1000l Aku ca na 60 st.a dům je nezateplen.Můj…

Sporákové plotýnky.

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Sporákové plotýnky jsou široký pojem. Upřesněte.

Vyúčtování Plyn 2022/2023

Poslední příspěvek od Harry Minduton: Ještě vyčkávám. Počkám do července. Buď zůstanu u epet, ale za nižší cenu (počítám, že slezou ještě pod těch 1449 Kč/MWh) a nebo přejdu k eonu (tam počítám, že z těch 1650 Kč/MWh taky ještě slezou dolů). Mně stačí tou změnou chytnout zimu (od 1. listopadu 2023), nepotřebuji přecházet hned.…

Zateplení podkroví - prosim o rady s odvetravanim

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Dá se to udělat jako pohledové. Buď zakrýt plastové trubky nerezovým plechem, to jsem měl dříve. Pak jsem to předělal na plast a digestoř vedl jinudy. Digestoř moc špinila potrubí a hučela. Dnes jde digestoř nejkratší cestou ven přes zeď. Ventilátor je ve zdi a mezi "lapákem" digestoře…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.