Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
176 622 příspěvků, nejnovější před 22 minutami

Vytápění
286 134 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 084 příspěvků, nejnovější před 9 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
25 438 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Obnovitelné zdroje energie
57 534 příspěvků, nejnovější před 50 minutami

Elektrotechnika
10 741 příspěvků, nejnovější před 12 hodinami

Ceny a dodavatelé energií
5 402 příspěvků, nejnovější včera

Nezařazené
1 144 příspěvků, nejnovější před 13 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Kolejnice zaražená u základů

Poslední příspěvek od Jarda Nezbeda: V nadzemní části to nemusí doléhat ke stavbě, pokud to doléhá k základu. A že ten vršek není rozklepaný taky nemusí být určující. Při sanaci mohli odkopat zeminu, osadit kolejnici, zhutnit a zasypat. Popř. nadměrný přesah flexou uříznout. Já vím, je to poněkud amatérský postup sanace, ale…

Hybridní střídač bez baterií pro denní ohřev vířivky

Poslední příspěvek od Jan Němec: provozuji vanu s FVE akorát neznám Vaši představu o cenové dostupnosti. Stejně musíte řěšit FVE s distribucí, takže na přístroje, které nesplní zdejší legislativu se nedívejte. Mám FVE 10kW, baterky 16,2 a vanu která má dvě pumpy, každá cca 3,5kW. snažil jsem se vše postavit tak, abych platil za…

Výhody a nevýhody hliníkové nebo zinkové okapy

Poslední příspěvek od Jan Němec: okapy jsme řešili před pár lety. Na první malou stavbu jsme dali hliník, protože je střecha hliník. Svody není problém, problém jsou okapy. protože je to fakt měkké. Takže po první sněhové vlně se trochu rozbalily. To jsme spravili a na hlavní stabnu dali stejné, akorát poplastovanou ocel. Je…

Asymetrické střídače (RCT i jiné)

Poslední příspěvek od Miroslav Šperlín: Jak vypadá napětí jednotlivých článků? 3,45 V je maximum které by to nemělo překročit.

aku nádrže Ervin Linszter

Poslední příspěvek od Alois Sochor: Dobrý den, potřeboval bych konzultaci ohledně nádrží LSX. Můžu volat večer cca 19:00.

Kotel Baxi Nuvola Duo-Tec+ 24 GA, Opentherm a nežádoucí chování při výpadku komunikace

Poslední příspěvek od Ivan K.: otazka 1 ak sa nemylim, na svorke M1 kontakt 1 a 2 sa pripojuje on/off termostat, takze ak sa "spoja" , kotol dostane pokyn, ze ma kurit, ak sa rozpoja vypne sa kurenie , co tam mate pripojene ? na svorku M 2 netusim co je "dalkove ovladani" ale nepripaja sa tam prave ten…

Cihla 44 bez izolace

Poslední příspěvek od Michal Straka: Taky bych nedával stavět dům firmě, úplně mi stačí když vidím některé ty příspěvky a fotky co lidi dávají jak jim to firma dovrzala. Nejlepší jít na vlastní pěst. Stavěl jsem tak i já a pomáhali mi kluci co dobře znám a taky jejich práci. Co se BDT týče tak jsem ho využil taky a nebylo to tedy na…

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Jozef Matejička: Překmit je v pořádku. Je tam proto, aby regulace byla dostatečně rychlá.

kleštiny

Poslední příspěvek od Jan Mareš: No, já se hlavně ptal na tu problematiku kleštin. Což neznamená, že není zajímavý názor i na zbytek konstrukce. Nicméně předpokládal bych, že ty kleštiny pod vaznicemi by mohly řešit i ty problémy, které jste uvedl. 1) Neudrží kleštiny konstantní tu vzdálenost mezi vaznicemi (Jsou těsně pod nimi,…

legitimní nabídka pro každého

Ahoj všichni, pokud potřebujete profesionální půjčku k vyřešení vašeho finančního problému, naše půjčka je jednoduchá a rychlá. Výše měsíční splátky a pevná úroková sazba silně závisí na charakteru, výši a délce trvání úvěru. Doba splácení od (1 do 400) měsíců. pro více informací kontaktujte…

Zvyšující se teplota na termostatech v RD při vaření na indukční varné desce

Poslední příspěvek od Peter Fusik: Chce to jednoduche info ci zarusi meranie teploty a tim narastie teplota na termostate alebo zarusi regulaciu, zapne sa ohrev a tim narastie teplota na termostatoch. Otazne je ci to vie pan jednoducho rozpoznat/odmerat. Pokial nevie odmerat napetie do ohrevu podlahy pocas "poruchy" mozno…

vinylova podlaha

Zdravím, mel bych dotaz ohledne polozeneho vinylu. Minuly tyden nam firma polozila vinyl od firmy gerflor, mezi dilci jsou viditelne spary, dle firmy spatna geometrie dilcu, ale na firmu nechci moc dat, protoze pokladka neni 100%, nekde nejsou dolepene konce u zdi a vinyl zubuje. Nemate nekdo…

Možnosti regenerace kyslíku bez větrání

Poslední příspěvek od Harry Minduton: To mu nepomůže od smogu. Jen od dívání na otevřené okno.

Sdílení energie - registrace sami vs. s pomocí E.ON/ČEZ?

Poslední příspěvek od Harry Minduton: Drtivá většina obchodníků má ve smlouvách na dodávku elektřiny obsaženu podmínku "exkluzivity", takže počítejte s tím, že jakmile bábu zavedete do systému, stávající obchodník jí vypoví smlouvu pro těžké porušení smluvních podmínek. A to se dozví hned, jak bude do systému zavedena.…

Ventilátor na radiátory - RADIK V-POWER SET

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Odtah spalin pro KK je z propylenu a odolává teplotě do 120°C. Venkovní díl (vysunutý ze zdi nebo nad střechou) by měl být z PP odolného UV záření. Vnější trubka koaxiálního potrubí bývá i z plechu, tamm proudí v mezikruží vzduch a není plášť korozně napadán.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.