Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
177 155 příspěvků, nejnovější před 32 minutami

Vytápění
287 695 příspěvků, nejnovější před 25 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 240 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Voda, kanalizace, koupelny
25 664 příspěvků, nejnovější včera

Obnovitelné zdroje energie
57 621 příspěvků, nejnovější před 3 hodinami

Elektrotechnika
10 800 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 409 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Nezařazené
1 152 příspěvků, nejnovější před 15 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Photerm RAY 9 K

Poslední příspěvek od Jan Kovanda: Velmi děkuji za reakci. Nakonec po zdravém zvážení svých možností jsem oslovil borce, který ještě včera přijel a provedl výměnu. Pár postřehů pro ostatní. Třeba se to někomu bude hodit. Vyjmutí původního čidla chce hodně síly (vůbec se nebát za to pořádně zatáhnout) A minimálně v mém případě…

Rekonstrukce podlahy bez podkladního betonu

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Větší předpoklad je že vlhkost půjde zespoda nahoru. Z vrchu by šla jenom když si vyplavíte byt.

SDK/Fermacell pod obklad v koupelně?

Poslední příspěvek od Anela Svepomoci: Oblozte to konstrukcni deskou: nenasákavé, povrchově upravené XPS, které jsou oboustranně pokryté speciální maltou vyztuženou sklotextilní armovací mřížkou. Daji se rovnou obkladat, maji ruzne tloustky. My z nich delali cely sprchovy kout.

Protizámrzná dunkce

Poslední příspěvek od Ivan K.: preco ?

Rekonstrukce / stavba nového domu

Poslední příspěvek od Filip Patek: Pokud se urednici na urade stavi na zadni a vykladaji si zakon po svem, je lepsi se poradit s advokatem. Verte mi, vyplati se to.

tepelné čerpadlo zubadan

Mám uvedené čerpadlo, které vydává, podle mne, více hluku než by mělo. Rád bych to konzultoval s někým, kdo toto čerpadlo provozuje, nejraději bych se přijel podívat. Pokud někdo na tento příspěvek narazí a bude ochoten dát mi vědět, budu rád za pomoc (řeším reklamaci). Nechci jet třeba do…

Vytápění a příprava TUV pomocí TČ a solárních kolektorů

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Počet výstupů je stejný jen u 300l LMT je nerezový výměník až do spodku nádrže a tudíž Vám na TČ nebude stíhat teplotu neboť topení to strhne na sebe. To samé můžete mít 3V a stejně se objem Aku nebude dobře stratifikovat. Hlavně vývod pro topení musí být pod vývodem teple z 3v v režimu topení mě…

Vytápění RD

Poslední příspěvek od Ivan K.: "provoz" moooozno ano (aj to by som bral s rezervou), ale urcite nie vykon ,

Bakterie

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jen jsem se tomu dotazu zasmál.

Rošt z latí

Dobrý den, mám KVH late 40x60 a chtel bych z nich udělat rost (konstrukci) pro sadrokarton v sikmine. Kotvit late na přímo pres PIR desku do krokve nebo použít přímý závěs/stavěcí třmen? Nemůžu se rozhodnout. Krov je starý přes 20 let. Děkuji

ATMOS - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Lukáš R: Mockrát děkuji za odpověď pane Dítě.

Změna užívání stavby

Poslední příspěvek od Jarda Nezbeda: Tak potom si jen podejte na stavební úřad žádost o "změnu v užívání stavby". A doporučuji si tam nejprve zajít a domluvit se, co všechno máte k žádosti doložit. Protože to může být různé, podle místních podmínek.

Ariston Genus One

Poslední příspěvek od Ivan K.: OK, je na vyrobcovi, ze to v manuali nepopisal jasnejsie, zrozumitelnejsie co sa tyka ekonomiky ohrevu TUV elektrinou, noooo, neviem aky velky zasobnik mate, u nas je 120 l a spotreba plynu v lete je cca.1,2-1,5 a samozrejme sa daju nastavit casy na pripravu TUV a v konecnom dosledku, vas kotol…

Nastavení jazyka ovládání

Poslední příspěvek od Thomas Junglowitz: Dobrý den. Už mate ?

Topeni nonstop vs utlum v noci

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Takovéto zapojení potom nutí topiče topit na nízkou teplotu co není dobré pro ekonomiku ani kotel. Těm topenářům nasrat do ruk. Je jasné že by správná instalace stála klidně o 10t navíc. Ale stojí to za to. Vy to provozujete skoro jak přikládací kotel. Možná že tam je alespoň termostat ale ten…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.