Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
173 196 příspěvků, nejnovější před 14 hodinami

Vytápění
275 882 příspěvků, nejnovější před 55 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
28 556 příspěvků, nejnovější před 22 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
24 328 příspěvků, nejnovější před 9 minutami

Obnovitelné zdroje energie
55 790 příspěvků, nejnovější před 14 hodinami

Elektrotechnika
10 470 příspěvků, nejnovější před 13 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 128 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Nezařazené
739 příspěvků, nejnovější před 20 hodinami

Populární rubriky

Témata s novými příspěvky

Bojler - obava z protečení pojišťovacího ventilu

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Používám na TUV plynový boiler a ten má svůj pojištovák plus další přidaný na zpětné klapce. Ten odpouští sem tam a taky zarůstá inkrustacemi a tak po 10-ti letech se musí vyměnit. Množství vody odpouštěné se radikálně snížilo redukčním ventilem na patě domu.

Výměna kotle na TP s ručním přikl. za TČ

Poslední příspěvek od Pavel Žalud: Spotřeba bude spíše 8-9MWh a cena topení přes 60t . Pište to reálně z provozu ne oblbovat lidi.

Klimatizace jako hlavní zdroj vytápění.

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Všude jinde zima. Jestli tam má být teplo a ne plíseň tak by měla mít každá místnost nějaký zdroj tepla. A sedět na studeném WC už vůbec ne.

tepelne cerpadlo LG namraza

Poslední příspěvek od Jaroslav Šalý: Dobré tepelné čerpadlo pozná kdy je potřeba odtávat a kdy ukončit. Jenže to je složitý proces a málokteré má tak sofistikovaný software. Většinou jednodušší což je vyváženo zvýšením spotřeby

Doporučení TČ země/voda (zemní kolektory), RD pasiv 210 m2, TZ 5,7 kW

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: To půl mega asi nestačí.

BLAZE HARMONY - zkušenosti a poradna

Poslední příspěvek od Luďek Horák: Není zač a myslím,že asi budeme mýt stejného topenáře.

Existuje vůbec FVE, která je schopna spolehlivě pracovat v režimu zjednodušeného připojení?

Poslední příspěvek od Josef Zapletal: Provozovat FVE bez přetoků umí i solax s novým SW to umí prakticky bez přetoků. Od nového roku bude součtové měření - tam tento problém prakticky odpadne.

Kondenzace na parozábraně

Poslední příspěvek od Jiří Puchýř: Na kondenzační límec jsem naštěstí myslel, ale vůbec mě při realizaci nenapadlo, že by se mohlo stát něco takového a že se tam toho kondenzátu tvoří tolik.

Novostavba- odpad v kuchyni nizko?

Poslední příspěvek od Ondřej Miňovský: Mě tedy spíš fascinuje, jak tam tu odpadní trubku dostali??! Zeď je v okolí neporušená a okraj je zjevně vyříznutý korunkou jádrového vrtáku. Takže jediná možnost je, že k té stěně je přístup z druhé strany. Možná je tam světlík... Na třetí stranu, je to zbastlený, což mívá většinou nějaký…

rozebiratelný spoj u bytového vodoměru

Poslední příspěvek od Jozef Homola: S bytovými vodoměry (po roce 1990, studená i teplá) jsme v sídlišti měli neblahé zkušenosti. Vykukové kradli vodu několika způsoby. Muselo to družstvo zaplombovat a i tak se našel způsob jak to obejít. Problém byl v tom, že bytové měřidla byly poměrové a rozpočítavalo se to na družstvu a…

servisní prohlídka plynového kotle

Poslední příspěvek od Rudolf Tomka: 1.serviska na plynovom kotli Bosch 8700iw urobena, diagnostika hodnoty vyborne, kotol prečistený/ preplachnuty, vsetko skontrolované, zobral 50€, ćo je ferova cena...

Jako vybrat Baterii k hybridní FVE 10 KW - zkušenosti

Dobrý den, mohli byste prosím poradit vhodnou baterii a klidně i kombinaci "Měnič-baterie", kterou nechat nainstalovat na dům? Mám nabídku na baterii Pylontech Force H2 10,65kW, ale docela mě tam zarazil relativně nízký počet cyklů (4000). Měnič mi byl k této baterii doporučen…

Nastavení TČ + útlum PT

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Jaký máte rozdíl v NT a VT? TČ nemusíte vypínat ve VT.

Jablotron Futura/Coolbreeze negativní zkušenosti

Poslední příspěvek od Roman Novák: To jste si měl raději pořídit třeba klasiku Nilan VP18. Mohu s kompresorem větrat intenzitou 80, 90m3/h i v mrazech a stačí to. Respektive jednotka se vypíná v době kdy nikdo není doma. Takže úspora je o to výraznější. 😉 Má to také své mouchy, ale žádná cirkulace vzduchu se šířením pachů nehrozí.

Kotel hlásí malé množství oběhové vody v podlahovém topení

Poslední příspěvek od Jozef Homola: https://www.google.cz/search?q=projek%C4…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.