Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 009 příspěvků, nejnovější před 2 hodinami

Vytápění
300 584 příspěvků, nejnovější před 3 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 656 příspěvků, nejnovější před 8 hodinami

Voda, kanalizace, koupelny
26 916 příspěvků, nejnovější před hodinou

Obnovitelné zdroje energie
58 885 příspěvků, nejnovější před hodinou

Elektrotechnika
11 248 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Ceny a dodavatelé energií
5 686 příspěvků, nejnovější před 4 dny

Nezařazené
1 496 příspěvků, nejnovější před 18 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Volba otopného systému (reakce na ETS2)

Poslední příspěvek od Jan M: Taky bych to tak viděl. Navíc mi přijde, ze momentálně pelety vycházejí dráž než plyn. Jenže upoutat se na jeden zdroj v dnešní době může být docela legrace, asi jako když krachla Bohemia.

Nastavení kotle s peletami

Poslední příspěvek od kamil chmelař: Dobře a jak toho mám docílit aby oběhově podával více pelet a plamen byl dlouhý ,a hořel normalně žlutým plamenem s podáváním pelechu nav30 % výkonu

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Pokud o kotli nic nevíte, bylo by vhodné objednat si revizizního technika a nechat si na místě vysvětlit jeho údržbu / čištění. Jestliže kotel dehtuje, je to téměř vždy zanedbané čištění zadního sběrače nebo hlavy hořáku. Správné nastavení kotle najdete zde:…

Kolik stojí 1 kWh z baterie FVE?

Poslední příspěvek od Lubomir Švarc: Aspoň se zde nasmějem,že. Investiční byly nulové s dotací,když už. V pátek jsem podepsal 4,14 koruny za kwh na dva roky. Zdražlili o 14 hal.

oběhové čerpadlo - zkrat

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Toto už je elektronicky komutované se silným magnetem na rotoru a pokud nemáte magnetický filtr, tak může být ucpané. Oprava se s malou pravěpodobností dá udělat. Koupi nové. Rozebrat ale jde snadno a uvidíte zda to je nánosem.

Zateplení fasády

Poslední příspěvek od Andrej Kamovský: Můžeš to udělat i dodatečně, viděl jsem, že se to i takhle dělává.

Náhrada expanzní nádoby pro kotel Mora 674

Poslední příspěvek od Pavel Pavlo: Záleží jakou máte verzi kotle. Starší kotle měli exp. na závit 3,8" a novější na 3/4". Používám tyto - https://www.dilynakotle.cz/dakon-expanzn… Mají vývod 3/4" ,takže pokud máte s menším závitem musíte si koupit ještě redukci 3/8 - 3/4". Podstatné je jestli máte…

Nastavení topne vody u kotle Vitodens 050-W BOKA 3,2-25Kw

Poslední příspěvek od Leoš Ševčík: Já jsem na tom byl podobně. Byt v řadovce, 2 patra + jeden radiátor v podkroví. Ve spodním patře ještě podlahové topení. Kotel mám o stejném výkonu. Předtím jsem měl atmo plynový kotel a topil jsem s ním různě přes den na etapy. Po instalaci nového KK jsem měl teplotu vody na 50°C a topil opět na…

Trojcestny zmiesavac Giacomini - problem

Poslední příspěvek od Stanislav Vinklárek: Chtělo by to nějaké bližší info o tom trafu - je možné že má na výstupu bimetal. pojistku která zlobí ... nebo nějaký studený spoj apod.. Jaké napětí jste naměřil?? DC nebo AC??

Křížová klenba - praskliny

Dobrý den, rekonstruuji starsi dum, postaveny zhruba kolem roku 1800 jako součast klastera a mam tam krizove klenby. Na nekolika mistech jsou znatelne praskliny. Potreboval bych poradit ohledne statiky teto klenby - opravit ci zbourat ? Najde se tu nejaky statik co ma zkusenosti s krizovyma…

Kondenzát z větráku

Poslední příspěvek od Adam Tužil: nj, ale co s tím udělat? Přemýšlím nad tímto řešením (viz. obrázek), ale nejsem si jistý, jestli by pak větrák měl dostatečný tah, když bude tolik "záhybů".

Kotle kostrzewa

Poslední příspěvek od Josef Sadílek: Dobrý den uvažuji o tomto kotli poprosím o zkušenosti s tímto kotlem Děkuji s pozdravem Josef

Zvuk jiskření, opožděné zapálení

Poslední příspěvek od Martin Kotel: Asi by chtělo i zkontrolovat, jestli není rozpadlá izolace v komoře.. A k tomu technikovi, ještě za něj třeba budete rád, až se vám ten starý krám zase pokazí, samozřejmě v zimě a na Vánoce například a on vám ho přijede opravit. Určitě bude celý žhavý, protože si přece vydělá.. a nebo se na vás…

Jak připojit velké deskové radiátory 5000W od TČ pro velký průtok na potrubí DN20 když mají jen vývody G1/2"

Poslední příspěvek od eldacz: To je jen ilustrační obrázek.

Vrchní odhořívání

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Zajímavá je ta keramika za 4,5t. A bude to asi dost náročné na tah.

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.