Diskuzní a poradenské fórum TZB-info

Kategorie

Stavba
181 210 příspěvků, nejnovější před 16 minutami

Vytápění
302 049 příspěvků, nejnovější před 17 minutami

Větrání, klimatizace, rekuperace
29 696 příspěvků, nejnovější před 6 dny

Voda, kanalizace, koupelny
27 033 příspěvků, nejnovější před 5 hodinami

Obnovitelné zdroje energie
58 985 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Elektrotechnika
11 272 příspěvků, nejnovější před hodinou

Ceny a dodavatelé energií
5 733 příspěvků, nejnovější před 2 dny

Nezařazené
1 505 příspěvků, nejnovější před 26 dny

Populární rubriky

Reklama

Témata s novými příspěvky

Vnitřní zateplení obvodové zdi systémem STYRCON®

Mám 100 let starý dům s cihelným obvodovým zdivem tloušťky 40 cm. Jedna stěna, orientovaná na západ je velmi chladná a do cca 40 cm od podlahy se objevují plísně. Z více důvodů nechci dělat vnější zateplení. Máte někdo zkušenost se systémem STYRCON® | Vnitřní zateplení vlhkého zdiva v interiéru…

topení v kotli ATMOS

Poslední příspěvek od Jaroslav Dítě: Pro některá srovnání používám tuto tabulku. Sice by chtěla překopat, ale zatím se dá občas použít, i když by chtělo logiku výpočtů upravit. Tedy zadávané a vypočítávané hodnoty.

Rozměry Al-PEX potrubí

Poslední příspěvek od Jozef Homola: Doplním poznámkou, že Bernoulli se v hrobě obrací. Na obrázku jsem osobně rozřezal takové koleno, které náhle redukuje průřez na 3,4 x menší a ještě do pravého úhlu. Jak velká to je ztráta dokazují naměřené koeficienty ZETA.

Zásuvky - různé průměry krabic?

Poslední příspěvek od Jakub Volf: Taky mi to přišlo divné, myslel jsem, že je vše standardní...ale je pravda, že na některých místech byly třeba použity krabice do sádrokartonu.

Podlahové topení v mrazu nevytopí byt

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Oni jsou nějaké mezní délky, ale taky jsou doporučované mezní délky podle zkušenosti. Ty vychází i z toho, že jsou další vložené odpory. Takže třeba pro trubku 16x2 bych určitě nešel s délkou nad 80m a i to již beru jako riziko.

Nový chytrý termostat k plynovému kotli

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Pokud je to OnOff, jako že asi je, tak prakticky libovolný. Najdete kvanta regulátorů drátových i bezdrátových, případně i Wifi ovládáním. Podívejte se např. zde https://www.elektrobock.cz/wifi-termosta… O slovíčko "chytrý" termostat se nestarejte. To je spíše jen taková reklama, aby…

Problém s odvzdušněním podlahovky

Poslední příspěvek od Mirek Svejda: Já neporadím, protože jsem z opačného konce republiky. Obvykle ale pro podobné účely používám stránku poptávej.cz. V současnosti jsme instalovali kotel BH a je pravda, že není snadné sehnat topenáře, který má čas a nechce majlant.

Attack DPX25 PROFI

Poslední příspěvek od Ivan Segec: Dobrý den. Mám to zapojené a nastavené přesně podle zmíněného návodu. Akorát čerpadlo svítí oranžové. Když je v provozu...

Licotherm - poradna

Poslední příspěvek od Jiří Trčka: Pokud používáte uhlí, není omezovač potřeba. Přetopení se bát nemusíte. Kotel přikládá palivo jen tak, aby se nepřetopil. Navíc při překročení teploty 95°C se automaticky vychladí do radiátorů. (např. při topení dřevem) Omezovač se instaluje na kouřovod mezi kotel a zděř. Je jedno jaký…

Prasklé víko nádržky.

Poslední příspěvek od Marek Molovský: Pojišťovna řeší jen celé WC. Zkus bazary, nebo kontaktovat výrobce, někdy mají náhradní víka. Pokud se nepodaří sehnat, bude asi potřeba koupit celé WC.

Rozměry Al-PEX potrubí

Dobrý den všem, rád bych Vás požádal o pomoc s rozvodem topení. Materiál potrubí bude Alpex. Zdroj vytápění je turbokotel Immergas Eolo Star 24. Dům je zatím nezateplen, řadovka, takže z každé strany soused. 2podlažní, kdy jeden pokoj ve 2 podlaží celý vyzděný, o druhém pokoji můžeme říct,…

Rozměry Al-PEX potrubí

Dobrý den všem, rád bych Vás požádal o pomoc s rozvodem topení. Materiál potrubí bude Alpex. Zdroj vytápění je turbokotel Immergas Eolo Star 24. Dům je zatím nezateplen, řadovka, takže z každé strany soused. 2podlažní, kdy jeden pokoj ve 2 podlaží celý vyzděný, o druhém pokoji můžeme říct,…

Automatický kotel + akumulační nádrž - regulace čidlem teploty

Poslední příspěvek od Pavel Wolf: Myslel jsem roky. Jakmile se bude AN cyklicky nahřívat tak kotel nehoří a jen se udržuje aby nezhasnul. U uhlí jde nastavit podávání jednou za 30-60 minut. To znamená výkon několika procent.

Demontáž zarezlého kohoutku v uvolněné nástěnce pod dlažbou

Poslední příspěvek od Pavel Hofman: Děkuji moc za tip, otvory mě nenapadly, mnohem snazší a účinnější, než jenom namačkat v tenké drážce. Akorát je nevyvrtám, dokud se nezbavím toho kohoutku (minimálně hlavice), protože se nedostanu nakolmo k okraji té nástěnky. Budu tedy muset nejdříve kohoutek nějak povolit. Opravdu je to…

Jak správně spojit nastavované dráty před zazděním?

Poslední příspěvek od Harry Minduton: Někde jsem teď viděl, že právě pro tyto případy (navrtaný kabel) vyrábí WAGO nějaké spešl spojovací svorky. Takže bych šel touto cestou. Přes svorku přetáhnout smršťovací bužírku a přes celej svazek pak ještě větší bužírku, klidně dvě (ty velký negumový smršťovačky se rády trhaj). Osobně…

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.